Монтаж/демонтаж на предна броня. Видове брони?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Монтаж/демонтаж на предна броня. Видове брони?
Привет, колеги.
Имам 2 въпроса отностно предна броня на е36.
Първо - виждам, че предната броня е захваната с 4 винта (2 вляво/отпред и 2 вдясно/отпред). Може би зад стойката на рег. номер също има винтове, които я придържат към купето. Освен това в двата края се захваща с малки винтове към подкалниците.
Въпросът ми е - това ли е всичко по предната броня? Има ли някъде щипки или други закрепващи механизми? Ще съм благодарен на схема
.
Другия ми въпрос е свързан с материалът, които се ползва за направата на брони. До колкото съм чувал (а аз не съм чувал много
) има пластмасови и плексигласови. Кои материал е добре да търсим, когато искаме да купим броня и съответно как да го разпознаем. На какво се основава питането ми - виждал съм сериозно начупени предни брони, т.е. личи си как пластмасата е спукана или отчупена направо, докато при мен, след като една женица ме натовари класически отпред вляво, предната ми броня се нагъна и след като си дръпна колата се изправи и сега седи просто като откачена.
Благодаря и спорна седмица!
Имам 2 въпроса отностно предна броня на е36.
Първо - виждам, че предната броня е захваната с 4 винта (2 вляво/отпред и 2 вдясно/отпред). Може би зад стойката на рег. номер също има винтове, които я придържат към купето. Освен това в двата края се захваща с малки винтове към подкалниците.
Въпросът ми е - това ли е всичко по предната броня? Има ли някъде щипки или други закрепващи механизми? Ще съм благодарен на схема

Другия ми въпрос е свързан с материалът, които се ползва за направата на брони. До колкото съм чувал (а аз не съм чувал много

Благодаря и спорна седмица!
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Монтаж/демонтаж на предна броня. Видове брони?
Тия 4 болта са за бронята, на подкалниците има още 2 и под мигачите влиза в 2 щипки от които тр да я извадиш с дърпане към теб. Под бронята също има едни триъгълници, които са хванати за нея, както и въздуховодите, които са на щипки. Така свалена бронята излиза с гредата, за да свалиш гредата тр да свалиш лайстните и да махнеш щипките.
Единственият материал от който се правят оригиналните брони е пластмаса.
Единственият материал от който се правят оригиналните брони е пластмаса.
Да не забравяме и буксите за халогените ако има такива,най удачно е да откачиш подкалниците първо!Преди да прибегнеш до болтовете които са под лайсните,тъй като бронята илиза напред и рискуваш да пречупиш подкалниците.Успех! 

- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
А гредите еднакви ли са за всички брони, преди фейс,фейс и м-кова, един вид на гредата от обикновенната мога ли да си накича м-бронята.
- ///Leonix
- Е36 Fanatic!
-
- Кара: E36 328i; E30 316i; E38 740i; E36
- Детайли за колата: M52B28; M40B16; M62B44; M43B16
sas_88 написа:А гредите еднакви ли са за всички брони, преди фейс,фейс и м-кова, един вид на гредата от обикновенната мога ли да си накича м-бронята.
Може, колега. Аз така направих. Свалих гредата от обикновената(фейслифтовата) броня и я сложих на М-ковата... става 1:1.

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
sas_88 написа:А гредите еднакви ли са за всички брони, преди фейс,фейс и м-кова, един вид на гредата от обикновенната мога ли да си накича м-бронята.
може

- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Точни сте колеги! Благодаря! 

Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- Salis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 95`` m52b20
- Мечтае да кара: м52б20 stroke engine, coming soon....
Колега извинявай, че ти пиша в темата. А някой може ли да каже от какъв материял е предната греда. Знам за алуминиева, но има ли и други.
- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
алуминиева греда на е36 ? 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Да ви питам за един луфт, който се получава при предната изадната броня, луфт от почти 1см, можеш почти да си мушнеш пръста
, наблюдавам го при доста е36-ци, как се оправя? при калниците се обира с болтовете който са на подкалниците а в средите на броните?

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Salis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 95`` m52b20
- Мечтае да кара: м52б20 stroke engine, coming soon....
bum_bum написа:Има и халумин и стъклопласт.
Точно това исках да чуя. На един приятел след удър гредата беше буквално скъсана а не счупена или изкривена. Явно е била стъклопласт.
Мерси на всички за бързите отговори.

Извинявам се ако това не е правилната тема ама днес си счупих предната броня а не ми се дават пари за нова пък и майсторите искат почти парите на нова и искам да питам дали има някои който е лепил счупена броня и с какъв материал и как точно става номера ето и снимка
http://kikostz.snimka.bg/other/nqma.653215
- nikimnl
- Потребител
-
- Кара: те
- Мечтае да кара: ЗАЗ-965
Kiko_stz1 написа:Извинявам се ако това не е правилната тема ама днес си счупих предната броня а не ми се дават пари за нова пък и майсторите искат почти парите на нова и искам да питам дали има някои който е лепил счупена броня и с какъв материал и как точно става номера ето и снимка
С епоксидна смола и бинт става и е евтино.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2