Досаден звук / тропане
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 тдс
- Мечтае да кара: M3 e92
Досаден звук / тропане
Вчера смених и двата задни амортисьора , окачването вече си е здраво сега много ми харесва как вози стегнато,хубаво , но досадния звук на при уцелване на дупка си остана (чува се от заде , от пасажерската страна)
Значи този звук го имам от доста време от както имам колата (повече от 2 години , тогава след купуването я закарах в сервиз да ми я оправат каквото е счупено и добре ме поодраха
и нали като оправиха там шефчето ми каза че трябва да си разглоба пласмасите в багажника и да вида какво е) , а по павета ако карам е ужасно - за това гледам да ги избягвам , иначе на хубавия асвалт няма никакви проблеми - абсолютно никакав звук не се чува
А вчера като сменях амортисьорите нали се махат корите от страни и нищо странно не видях
Моля кажете какво може да е ...
Мерси предварително !
Значи този звук го имам от доста време от както имам колата (повече от 2 години , тогава след купуването я закарах в сервиз да ми я оправат каквото е счупено и добре ме поодраха

А вчера като сменях амортисьорите нали се махат корите от страни и нищо странно не видях

Моля кажете какво може да е ...
Мерси предварително !
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Re: Досаден звук / тропане
Тампоните сменя ли ги или само амортесьорите?
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Виж си капачката на резервоара как се затваря и дали като разклатиш колата не потропва тя. Ако не се държи стегнато е тя. Няма да ти казвам колко случайно видях че от вратичката на резервоара ми тропа. 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
Не от капачката не е със сигорност , тампоните си ми бяха читави може ли от тях да тропа така иначе...
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- Даниел Дацов
- Потребител
-
- Кара: BMW X3 e83
Здрасти колега!
Според мен може да хвърлиш едно око на накладките си
! Като свалиш накладките погледни
вътрешната накладка.На нея има захванати едни "пластинки" /някои са с пружинки/ -те служат за обиране на хлабината между накладката и спирачния апарат /тоест пречат на накладката да дрънка досадно /.
При мен с течение на времето тези "пластини" на накладката се бяха "уморили" /поотпуснали/ и при преминаване през неравности да не говорим за павета дрънкаха много гадно.
Можеш да поразпънеш "пластините" ,като така те ще държат накладката по-здраво-при мен това подейства.
Успех
Според мен може да хвърлиш едно око на накладките си

вътрешната накладка.На нея има захванати едни "пластинки" /някои са с пружинки/ -те служат за обиране на хлабината между накладката и спирачния апарат /тоест пречат на накладката да дрънка досадно /.
При мен с течение на времето тези "пластини" на накладката се бяха "уморили" /поотпуснали/ и при преминаване през неравности да не говорим за павета дрънкаха много гадно.
Можеш да поразпънеш "пластините" ,като така те ще държат накладката по-здраво-при мен това подейства.
Успех

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Случайно да имаш резервна гума или нещо да си сложил покрай нея та да ти потропва
,може ли едно клипче нещо да направиш да се определи точно какъв е звука..

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
Даниел Дацов написа:Здрасти колега!
Според мен може да хвърлиш едно око на накладките си! Като свалиш накладките погледни
Успех
Не е и от накладките със сигорност : С чисто нови спирачни дискове съм , нови накладки , нови накладки за ръчната ....
Значи звука е като удар на кухо (на пластмасите може би ) Пуук-Пук от дупки и се чува в купето от заде - пасажерската страна...
Най-добре е да направя някакво клипче с телефона ...
- drag_pow3r
- Потребител
-
- Кара: Е36 320
Виж над задното гърне има една алуминиева ламарина(термощит) може да се е разкачила и да опира в гърнето

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
Да колеги виждам , че искате да ми помогнете , обаче не е нещо елементарно смисъл да ми тропа капачката на резервоара или термощита над гърнето ... От тампоните на амортисьорите не може да тропа така нали - не съм ги сменял тях ?
Сменил съм :
1.Амортисьори задни - нови (с комплект прахосъбирателите нови)
2.Спирачни дискове - нови
3.Накладки, накладки за ръчната -нови
Някоя друга част да имам за смяна
Незнам от какво друго може да е освен някакви пласмаси там по къпето точно над гумата в купето (пасажерската страна)
Като мога ще направа клип и ще го кача в темата ...
Сменил съм :
1.Амортисьори задни - нови (с комплект прахосъбирателите нови)
2.Спирачни дискове - нови
3.Накладки, накладки за ръчната -нови
Някоя друга част да имам за смяна

Незнам от какво друго може да е освен някакви пласмаси там по къпето точно над гумата в купето (пасажерската страна)
Като мога ще направа клип и ще го кача в темата ...
- R_Lakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
- Мечтае да кара: F10
Успех, така като гледам маи е същото като при мен. Само дето при мен се чува отляво в колонката. Бях пуснал тема ама нищо. Маи и аз трябва да направя клип че да видите от какво ми опадаха косите
Адски досадно е!

- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
Вчера покарах малко колата извън градско , като цяло искам да кажа , че тропането е чувствително намаляло ( нали след смяната на амортисьорите ) трябва да уцеля по-голяма отвесна дупка за да се чуе тропането .
Направих и клип - не е на ниво обаче , гледайте от 15сек до 1:15мин се чува тропането , защото бях оставил телефона на задната седалка (пасажерската страна) , иначе като пусна музика вече не се чува , трябва по-голяма дупка за да " изхлопа " като преди!
http://www.youtube.com/watch?v=HyJkHv9ta5o
Направих и клип - не е на ниво обаче , гледайте от 15сек до 1:15мин се чува тропането , защото бях оставил телефона на задната седалка (пасажерската страна) , иначе като пусна музика вече не се чува , трябва по-голяма дупка за да " изхлопа " като преди!
http://www.youtube.com/watch?v=HyJkHv9ta5o
- R_Lakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
- Мечтае да кара: F10
Баси маи сащото е и при мен, ама при теб маи е доста по силно. Ще гледам да направя и аз клип днес.
- Prekysvach
- ентусиаст
-
- Кара: е36 32*<0>5
аз пък като включа на скорост нещо ми хлопва сякаш се обива някакъв луфт някои път и при превключване на 2-ра го прави
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3