Помогнете колеги смяна на тампони заден мост е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- mimo1987
- младши ентусиаст
-
Помогнете колеги смяна на тампони заден мост е36
Колеги търсих с тарсачката но не открих нищо та вапроса ми е как да си сменя тампоните на задния мост.Трябва ли да смаквам моста на земята или на място се изваршва и т.н Благодаря ви...

- bmw-120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: чужди бараки :)
- Мечтае да кара: e30,36 M3
Re: Помогнете колеги смяна на тампони заден мост е36
При мен проблема е същият и има различни мнения 90 на 100 от който са че всичко трябва да се смъкне на земята,един майстор ми каза че има вариат новите тампони да се "набият" и да не се сваля моста но този варйант незнам дали не е много рисков и затова несъм му оставил колата
Някой който е правил тази операция да сподели къде,как,и за колко пари г/д му е излезнала 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Понятието заден мост при Е36 знаеш ли какво включва ? В задния мост на Е36 има около 20 тампона , кажи кои тампони по точно мислиш да снемяш , щото честно казано не ми се вярва да си тръгнал да сменяш всички ... (ама знам ли ...) . Някои тампони могат да се сменят и без да се сваля , други не може .... Реално повечето могат да се сменят без да се сваля нищо , но трябват скоби , приспособления и т.н. , тампоните на магарето /носача на диференциала не могат да се свалят без да се свали дифа и самото магаре (особено тези двата тампона , които са в задната част на магарето е почти невъзможно да бръкнеш , за да ги изкараш , дори да имаш подходяща скоба )...
- mimo1987
- младши ентусиаст
-
metodi80 написа:Понятието заден мост при Е36 знаеш ли какво включва ? В задния мост на Е36 има около 20 тампона , кажи кои тампони по точно мислиш да снемяш , щото честно казано не ми се вярва да си тръгнал да сменяш всички ... (ама знам ли ...) . Някои тампони могат да се сменят и без да се сваля , други не може .... Реално повечето могат да се сменят без да се сваля нищо , но трябват скоби , приспособления и т.н. , тампоните на магарето /носача на диференциала не могат да се свалят без да се свали дифа и самото магаре (особено тези двата тампона , които са в задната част на магарето е почти невъзможно да бръкнеш , за да ги изкараш , дори да имаш подходяща скоба )...
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... e_carrier/
номер 2 и 3 на схемата:
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
То не е проблема в свалянето ,а че много късат болтовете е36ците , е30ките в това отношение са по-добре , но вече там е друга возия и нямат реглаж на задния мост . Та сваляш моста , избиваш старите тампони със зверско чукане , купуваш полиуретан кеф ти български кеф ти powerflex набиваш ги , поне те лесно се слагат и си в джаза , проблема ти е да свалиш моста без да скъсаш болтовете и после като го слагаш пак така ако слагаш старите болтове де , иначе от схемата смени и 4те на магарето и докато е долу смени и тоя на дифа , номер 4 от схемата че той се разбива доста и се чува едно ТУП от него 

I'm slowly drifting

- mimo1987
- младши ентусиаст
-
DirtySouth написа:То не е проблема в свалянето ,а че много късат болтовете е36ците , е30ките в това отношение са по-добре , но вече там е друга возия и нямат реглаж на задния мост . Та сваляш моста , избиваш старите тампони със зверско чукане , купуваш полиуретан кеф ти български кеф ти powerflex набиваш ги , поне те лесно се слагат и си в джаза , проблема ти е да свалиш моста без да скъсаш болтовете и после като го слагаш пак така ако слагаш старите болтове де , иначе от схемата смени и 4те на магарето и докато е долу смени и тоя на дифа , номер 4 от схемата че той се разбива доста и се чува едно ТУП от него
Благодаря ти мн колега жив и здрав...

- metodi80
- старши ентусиаст
-
mimo1987 написа:metodi80 написа:Понятието заден мост при Е36 знаеш ли какво включва ? В задния мост на Е36 има около 20 тампона , кажи кои тампони по точно мислиш да снемяш , щото честно казано не ми се вярва да си тръгнал да сменяш всички ... (ама знам ли ...) . Някои тампони могат да се сменят и без да се сваля , други не може .... Реално повечето могат да се сменят без да се сваля нищо , но трябват скоби , приспособления и т.н. , тампоните на магарето /носача на диференциала не могат да се свалят без да се свали дифа и самото магаре (особено тези двата тампона , които са в задната част на магарето е почти невъзможно да бръкнеш , за да ги изкараш , дори да имаш подходяща скоба )...
номер 2 и 3 на схемата:
Това са тампоните на магарето , за да ги смениш , трябва да свалиш магарето ....
- mimo1987
- младши ентусиаст
-
metodi80 написа:mimo1987 написа:metodi80 написа:Понятието заден мост при Е36 знаеш ли какво включва ? В задния мост на Е36 има около 20 тампона , кажи кои тампони по точно мислиш да снемяш , щото честно казано не ми се вярва да си тръгнал да сменяш всички ... (ама знам ли ...) . Някои тампони могат да се сменят и без да се сваля , други не може .... Реално повечето могат да се сменят без да се сваля нищо , но трябват скоби , приспособления и т.н. , тампоните на магарето /носача на диференциала не могат да се свалят без да се свали дифа и самото магаре (особено тези двата тампона , които са в задната част на магарето е почти невъзможно да бръкнеш , за да ги изкараш , дори да имаш подходяща скоба )...
номер 2 и 3 на схемата:
Това са тампоните на магарето , за да ги смениш , трябва да свалиш магарето ....
А случаино да знаеш как става неска влязох отдоло и се уплаших

- bmw-120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: чужди бараки :)
- Мечтае да кара: e30,36 M3
За номер 4 от схемата трябва ли да се сваля всичко пак?
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
mimo1987 написа:metodi80 написа:mimo1987 написа:metodi80 написа:Понятието заден мост при Е36 знаеш ли какво включва ? В задния мост на Е36 има около 20 тампона , кажи кои тампони по точно мислиш да снемяш , щото честно казано не ми се вярва да си тръгнал да сменяш всички ... (ама знам ли ...) . Някои тампони могат да се сменят и без да се сваля , други не може .... Реално повечето могат да се сменят без да се сваля нищо , но трябват скоби , приспособления и т.н. , тампоните на магарето /носача на диференциала не могат да се свалят без да се свали дифа и самото магаре (особено тези двата тампона , които са в задната част на магарето е почти невъзможно да бръкнеш , за да ги изкараш , дори да имаш подходяща скоба )...
номер 2 и 3 на схемата:
А случаино да знаеш как става неска влязох отдоло и се уплашихкое трябда са сваля парво ако можеш да ми опишеш процеса мн ще сам ти благодарен колега поздрави...
Диф и генерация и ще ти се изясни малко

I'm slowly drifting

- metodi80
- старши ентусиаст
-
mimo1987 написа:
А случаино да знаеш как става неска влязох отдоло и се уплашихкое трябда са сваля парво ако можеш да ми опишеш процеса мн ще сам ти благодарен колега поздрави...
Еми то си е за плашене .....
Реално трябва да разкачиш всичко - кардана , полуоските , фибите , за да изкараш диференциала , след това отвиваш болтовете на които се държи магарето за купето и го изкарваш ... Ама за да стигнеш до там ще има много нерви , бъхтане , скъсани болтове и т.н.
- Dundiu
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: IS
За да не пускам нова тема.. Възможно ли е ако са разбити тампоните на магарето да се получава посукване на задницата ( една гума да отиде по назад с няколко милиметра просто да има луфт и да се мести целия мост ) ?

- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
Колега огледай хубвао да не би тампоните на магарето, да са излезнали със шпилките от купето....
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- Dundiu
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: IS
огледах, на мястото са си, обаче гума от тампоните почти няма, на места все едно някой паткан
ги е гризал 

15 мнения
• Страница 1 от 1