съвет за агренажна верига за 325 тдс

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: 325 TDS На Въглища с турбо + hp
Мечтае да кара: e39 530d
Детайли за колата: на части за е36 и е34

съвет за агренажна верига за 325 тдс

Мнение от stanio_89 » 24 Апр 2011, 8:23

здр колеги снощи като се прибрах реших да видя веригата на колата през капачката на колата беше загряла като барнах бая луфт имаше и сега мисля да си яя смена ама нишо нз за тея тдс ако е опел голф ауди по сам човъркам но на това незная нищо мисълта ми е даме насочете мога ли сам да си я направя какво ми трябва като инструмент кое се блокира къде са белезите и какво се свали по колата и какви части трябва да си зема да си я направим и горе долу само частите колко излизат.
колата е на 300 хил. има проблем с топлото палене пали на 5 сек като загреи добре.
кола без турбо, е като жена с малки цици, върши ти работа ама не ти прави кеф
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Re: съвет за агренажна верига за 325 тдс

Мнение от dicho0o » 24 Апр 2011, 10:29

Доколкото знам бмв сами хидравлично си опъват веригата като запали и това може да е причина за луфта.Нека ме поправи някой ако греша ;)
П.П Весели Празници!
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 24 Апр 2011, 11:31

Пипни я като е студена и ще се учудиш колко е опъната. А това за което питаш , да има хидравличен обтегач коъто също се сменя. А за веригата те са две на брой и не е ясно дали можеш да минеш само с едната за смяна , но принципно ако я отваряш сменяш всичко че е бая разглобяване и миналата година съм се интересувал колко ще ми излезнат частите та около 600лв беше офертата , за работа ти трябват около 200лв минимум ( мое мнение ) и няколко приспособления и инструменти и дооооста знания. иначе инфо колкото щеш ама все знаещи трябва да ти го кажат пък те си вадят хлаба с тва и за 5-6 дена не са го научили - опит му се вика. Доста обсъждана тема , но нямаш условия не се захващай пък и резервен вариант с доверен мастор ти трябва че кат удариш на камък да имаш изход. а за топлото палене влез в подфорум Е34 и там ще намериш ( във важни теми ) всичко необходимо написано прилежно за топлото палене , не се нафърляй на вериги пък и трябва да шуми ако са така износени. Мойта горната беше бая отпусната загряла ама си я бях и направил чакмак да пали топла тъй че чети там дет ти казах доволен ша останеш.

Аватар
Кара: 325 TDS На Въглища с турбо + hp
Мечтае да кара: e39 530d
Детайли за колата: на части за е36 и е34

Мнение от stanio_89 » 17 Авг 2011, 8:56

всичко се оправи след смяна на веригите,забното колело на вала,маслен обтигач,и долен обтигач на стоинист 350 кинта
кола без турбо, е като жена с малки цици, върши ти работа ама не ти прави кеф
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 18 Авг 2011, 10:40

stanio_89 написа:всичко се оправи след смяна на веригите,забното колело на вала,маслен обтигач,и долен обтигач на стоинист 350 кинта
Може ли малко инфо за това къде и как направи ремонта. И на кой вал си сменил зъбното колело.

Назад към E36