проблем с подсветката на табло, ел. стъкла, климатроник...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
проблем с подсветката на табло, ел. стъкла, климатроник...
Здравейте колеги!
Значи преди 2-3 седмици си карах през нощта и след преминаване на неравност/дупка по пътя ми изгаснаха всички крушки вътре в колата. Остана да свети само ключът за фаровете. Плафона си бачка - нп. След известно време пробвах да върна ключа на фаровете в "Off" положение и като ги включих и пак всичко светна- табло, подсветка ел. стъкла, бутоните на климатроника, подсветката на бутона за авариините, скоростния лост. Е, карах 1-2 седмици така и вече след поредната неравност всичко изгасна по горе описания начин. Климатроника си бачка, дисплеят му работи, фарове си имам, мигачи, къси/дълги/габарити. Всички стрелки на таблото са уж в час. Сега последния път по магистралата по едно време както си карам със 120-130км/ч и взеха да подскачат - всичките 5 стрелки, сякаш губеха контакт... Намалих скоростта веднага, оправиха се и от 5 дена не са ми правили такива неща.
Сега въпроса е дали таблото е за смяна и за това всичко е изгаснало и стрелките правят така или са няколко отделни проблема?
П.С.: Да вметна само, че днеска алармата ми се включваше произволно. Поне аз не виждах причина да се включва, държа колата на паркинг и два пъти минах покрай нея и двата пъти пищеше. Не знам дали има нещо общо, но все пак.
Значи преди 2-3 седмици си карах през нощта и след преминаване на неравност/дупка по пътя ми изгаснаха всички крушки вътре в колата. Остана да свети само ключът за фаровете. Плафона си бачка - нп. След известно време пробвах да върна ключа на фаровете в "Off" положение и като ги включих и пак всичко светна- табло, подсветка ел. стъкла, бутоните на климатроника, подсветката на бутона за авариините, скоростния лост. Е, карах 1-2 седмици така и вече след поредната неравност всичко изгасна по горе описания начин. Климатроника си бачка, дисплеят му работи, фарове си имам, мигачи, къси/дълги/габарити. Всички стрелки на таблото са уж в час. Сега последния път по магистралата по едно време както си карам със 120-130км/ч и взеха да подскачат - всичките 5 стрелки, сякаш губеха контакт... Намалих скоростта веднага, оправиха се и от 5 дена не са ми правили такива неща.
Сега въпроса е дали таблото е за смяна и за това всичко е изгаснало и стрелките правят така или са няколко отделни проблема?
П.С.: Да вметна само, че днеска алармата ми се включваше произволно. Поне аз не виждах причина да се включва, държа колата на паркинг и два пъти минах покрай нея и двата пъти пищеше. Не знам дали има нещо общо, но все пак.
Re: проблем с подсветката на табло, ел. стъкла, климатроник...
Провери си ключа за фаровете, може от него да ти се гасят светлините.
- u`F`o
- ентусиаст
-
t1sh0o написа:Провери си ключа за фаровете, може от него да ти се гасят светлините.

Извади ключа и мърдай кабелите отзад и ако там е проблема ще покаже, а може и да се види още при ваденето нещо съмнително.
- u`F`o
- ентусиаст
-
t1sh0o написа:Извади ключа и мърдай кабелите отзад и ако там е проблема ще покаже, а може и да се види още при ваденето нещо съмнително.
Благодаря, ще пробвам

Ако има някакви други предложения от колеги, ще се радвам да ги прочета

- u`F`o
- ентусиаст
-
От вчера започна да ми гори бушона и на чистачките - смених го за един ден 2 пъти и се чудя дали да го сменя оригиналния 15А с 20А - примерно да проверя дали пък няма случайно да изкара повече...
И се появи доста странен проблем изгаснаха ми габаритите само от лявата страна на колата
Ще я водя на жичкаджия, но не знам кога точно- някакви идеи от какво може да са тези проблеми или да не разчитам на форумна диагностика за такива неща
п.с.: Христос Воскресе (или поне така казват
) 
И се появи доста странен проблем изгаснаха ми габаритите само от лявата страна на колата

Ще я водя на жичкаджия, но не знам кога точно- някакви идеи от какво може да са тези проблеми или да не разчитам на форумна диагностика за такива неща

п.с.: Христос Воскресе (или поне така казват

Най-добре си иди на майстор, а иначе бушона хората са го изчислили колко трявба да е и по-добре да не слагаш по-голям освен ако не си сложил нещо допълнително към него. И да ти кажа той щом гори 2 пъти значи има нещо. А габаритете имаш леви и десни така че е възможно само едните да не светят, даже май и отделни бушони си имаха, а може би и на ключа са на отделни контакти.
- zlatan_yovchev
- Потребител
-
- Кара: На червено
Re: проблем с подсветката на табло, ел. стъкла, климатроник.
колега реши ли си проблема??И аз имам подобен проблем с таблото всички уреди ми светят само големите кръгове за оборотите и километрите както и часовника и парното не светят сменях крушки смених таблото и сега ме самнява че проблема идва от ключа за фаровете..
(проверил съм всички бушони!!)

- zlatan_yovchev
- Потребител
-
- u`F`o
- ентусиаст
-
zlatan_yovchev написа:колега реши ли си проблема??И аз имам подобен проблем с таблото всички уреди ми светят само големите кръгове за оборотите и километрите както и часовника и парното не светят сменях крушки смених таблото и сега ме самнява че проблема идва от ключа за фаровете..(проверил съм всички бушони!!)
Сигурно е от ключа...
Ама внимавай къде си водиш колата, щото майсторите са си *бали майката. След като минеш на майстор, преди да платиш провери ВСИЧКИ бушони, дали са със стандартните си Ампери, ако НЕ са. Накарай ги да ти направят колата така, че да са всички с предписаните ампери, щото после се пали инсталацията и се вадят едни пачки...
- zlatan_yovchev
- Потребител
-
u`F`o написа:zlatan_yovchev написа:колега реши ли си проблема??И аз имам подобен проблем с таблото всички уреди ми светят само големите кръгове за оборотите и километрите както и часовника и парното не светят сменях крушки смених таблото и сега ме самнява че проблема идва от ключа за фаровете..(проверил съм всички бушони!!)
Сигурно е от ключа...
Ама внимавай къде си водиш колата, щото майсторите са си *бали майката. След като минеш на майстор, преди да платиш провери ВСИЧКИ бушони, дали са със стандартните си Ампери, ако НЕ са. Накарай ги да ти направят колата така, че да са всички с предписаните ампери, щото после се пали инсталацията и се вадят едни пачки...
Благодаря колега ще го сменя ключа и се надявам да светне най накрая таблото

- u`F`o
- ентусиаст
-
zlatan_yovchev написа:u`F`o написа:zlatan_yovchev написа:колега реши ли си проблема??И аз имам подобен проблем с таблото всички уреди ми светят само големите кръгове за оборотите и километрите както и часовника и парното не светят сменях крушки смених таблото и сега ме самнява че проблема идва от ключа за фаровете..(проверил съм всички бушони!!)
Сигурно е от ключа...
Благодаря колега ще го сменя ключа и се надявам да светне най накрая таблотоще пиша какво се е случило с колицата ми!
При мен не го бяха сменили. Нещо го бяха правили друго, ама не съм жичкаджия не мога да ти кажа какво... Така че това, че е от ключа, не значи че трябва да го сменяш

- zlatan_yovchev
- Потребител
-
u`F`o написа:zlatan_yovchev написа:u`F`o написа:zlatan_yovchev написа:колега реши ли си проблема??И аз имам подобен проблем с таблото всички уреди ми светят само големите кръгове за оборотите и километрите както и часовника и парното не светят сменях крушки смених таблото и сега ме самнява че проблема идва от ключа за фаровете..(проверил съм всички бушони!!)
Сигурно е от ключа...
Благодаря колега ще го сменя ключа и се надявам да светне най накрая таблотоще пиша какво се е случило с колицата ми!
При мен не го бяха сменили. Нещо го бяха правили друго, ама не съм жичкаджия не мога да ти кажа какво... Така че това, че е от ключа, не значи че трябва да го сменяш
Да но ключа е 20 кинта баце

- zlatan_yovchev
- Потребител
-
няма се набутам много само с 20лв за ключа

- zlatan_yovchev
- Потребител
-
Току що смених ключа и отново не ми светна таблото и копчетата на парното...
от какво друго може да е?? че вече взе да ми писва

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2