Въпрос за АГУ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320D

Въпрос за АГУ

Мнение от didZ » 12 Апр 2011, 20:13

Първо искам да кажа добре заварили на всички, и много безаварийни километри понеже съм новак. ( В този форум ) Преди дни игнорирах мнението на хората и станах горд собственик на 316i 93-та г. ( Сметнах че е по добре БМВ на 20 години отколкото Форд или Опел на 10, дано се окажа прав. ) Та въпроса ми е.. Понеже няма газова а аз държа да сложа, пътувам ужасно много а тук ме плашат да не слагам обикновена - само инжекциона щял да е без ядове. Някой може ли да сподели мнение или препоръка. Имам забележки към автомобила, но като цяло е читав. Между другото трампя джанти, лети задните ми са 17, предните 16 иначе като визия са еднакви. Гумите с които са обути също са добри. Разменям за 15" че нема пари за тея, иначе е много красиво.. Ето и снимка, на която предните са още старите сега купих едни други --> http://iamweirdo.hit.bg/2377637o.jpg --> http://iamweirdo.hit.bg/2377642o.jpg

Със здраве!
-Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти. -Не знам-каза Плашилото-но тези,които нямат мозък,много обичат да говорят.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///М40Б16
Мечтае да кара: ///M3

Re: Въпрос за АГУ

Мнение от lopiko » 13 Апр 2011, 0:57

Колега честита да ти е баварката много безаварийни километри :driving: и само консумативи за сменяш :ok: .А сега по темата според мен няма проблем да си сложиш обикновенна агу аз съм със такава брц и изпарител ловато не ми е правила проблеми освен аз ако не си направя сам :mhihi: като да превключа на газ студена ми гръмна и ми обърна дроселовата клапа и после я намествах :ok: но инак нямам пр а относно газовата инжекция няма смисъл разхода е същия само вървежа е по голям а за разхода аз съм с 316 м40 градско зависи от градското де но варирам от 12-13 на газ ,а ивън градско 10 ако има баири например през петрохан ако минавам ми дава толкова а по магистралата ми даде 8 на 100 със 110/км ч.Дано да съм ти бил полезен :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от didZ » 13 Апр 2011, 8:17

Наплашиха ме тука, че като гръмнело заминавал дебитомера, и щяло да ми излезе през носа. Иначе гледах че е отварян и после лепен, дано не излезе нещо тъмно.
-Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти. -Не знам-каза Плашилото-но тези,които нямат мозък,много обичат да говорят.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATOR_318is » 13 Апр 2011, 10:10

Със здраве да я караш колега.
Аз съм с 318is с АГУ и всичко си е наред, гърмене има ако сам го правиш, ако я караш нормално няма да имаш пробем. При ГИ-то върви малко повече и гори 1литър по-малко, но гори и повече бензин (докато достигне 20-35 градиса) и то идва се тая.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M40B18 '93

Мнение от Don_Mandragon » 13 Апр 2011, 11:37

PREDATOR_318is написа:Със здраве да я караш колега.
Аз съм с 318is с АГУ и всичко си е наред, гърмене има ако сам го правиш, ако я караш нормално няма да имаш пробем. При ГИ-то върви малко повече и гори 1литър по-малко, но гори и повече бензин (докато достигне 20-35 градиса) и то идва се тая.

Че с обикновената газова пак трябва да достигне такава температура(докато излезе от синьото) иначе пак ще гърми. Освен това при обикновена газова, за да не гърми трябва да е центрована както тряба, да сменяш по-често свещи, да имаш перфектно запалване(кабели, бобини, дистрибуторна капачка(ако има), по често чистене на дюзи). Аз също мисля да сложа скоро обикновена. Дано няма гърмежи по светофарите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATOR_318is » 13 Апр 2011, 13:54

Don_Mandragon написа:
PREDATOR_318is написа:Със здраве да я караш колега.

Че с обикновената газова пак трябва да достигне такава температура(докато излезе от синьото) иначе пак ще гърми. Освен това при обикновена газова, за да не гърми трябва да е центрована както тряба, да сменяш по-често свещи, да имаш перфектно запалване(кабели, бобини, дистрибуторна капачка(ако има), по често чистене на дюзи). Аз също мисля да сложа скоро обикновена. Дано няма гърмежи по светофарите :mhihi:

При минус 20 градуса не може (не трябва) да се минава директрно на газ, но бмв-то като цяло бързо загрява. А за свещите то и с ГИ се сменят по често от колкото ако караш на бензин, дюзите с добавка или ултра зук - няма как :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 13 Апр 2011, 16:38

слагай газов инжекцион,ако е настроен добре разхода е почти същия като на бензин,вървенето с една идея по малко...почти не се усеща разлика,няма и опастност да гръмне.цените вече паднаха с много,за 300лв разлика си струва да сложиш нещо добро в колата си ако смяташ да ти служи дълго и безпроблемно.
точно преди година сложих моя,в началото съжалявах щото всеки ми казваше че съм се набутал,м40б16 можело и с обикновенно газово.след като навъртях 20 000км амсолютно без никакви проблеми и при разход извън градско 7/100 с натоварена кола вече отдавна не съжалявам.лятото по цял ден на климатроник ми гори 11-12 градско,проблема обаче е зимата,карам на по къси разтояния и 50% е на бензин за съжаление,въпреки това зимата е кратка и не отдавам голямо значение на това.лятото сутрин за 1 минута обръща на гас,през целия останъл ден колкото и да стои-под 30 градуса трудно пада мотора,отнема няколко секунди да обърне от бензин на гас.може да карам ефтина и скромна кола,обаче държа всичко което сложа в нея да е на ниво и да върши работа,една година вече само карам без да пипам и съм доволен :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 13 Апр 2011, 17:11

Eвтиното излиза най-скъпо. Слагай инжекция.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Потребител
Аватар

Мнение от didZ » 13 Апр 2011, 19:35

Благодаря

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 13 Апр 2011, 19:49

Слагай ГИ и не се занимавай с глупости.Саванс процесор ,мотора така оживява ,че почва да върви повече от бензин.Все едно имаш чип,само,че на газ.Вече 50000к. карам с ГИ и забравих къде си я сложих.Във форума има обява за ГИ за 4ц за 650 лв. с 24 м. гаранция. :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 13 Апр 2011, 21:10

За твоя мотор колега читаво сложено АГУ обикновенно няма да има ядове ;)
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 318i м43б18
Мечтае да кара: e90
Детайли за колата: м43б18 1996г. седан.

Мнение от pawe75 » 13 Апр 2011, 21:48

слагай обикновена и си карай .
BMW

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 13 Апр 2011, 22:21

И да спичат дюзите има ги из форума по 30-50лв 4-те.Дебитомера е 40-60лв според зависи от кого.Гуфрето 30 в перфектно състояние иначе 70 ново.Филтърна кутия 20-30лв.Иначе и аз съм за газовия инжекцион.Макар и инжекциона аз обмислям обикновена да слагам такава имам.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dangerous » 13 Апр 2011, 23:27

няма кво да те наплашват не ги слушай :kuku:
една кихалка преди дебитомера и една клапа на кутията на филтъра за всеки случай и т'ва е
аз съм с 318ка и вече 15000 км паля и гася на газ не е*аам.Няма гърмеж няма нищо.Направил съм си регулировката аз,като я сритам на 2-ра на светофара и си виждам задния номер.
Разхода е както каза колегата 10 извънградско 12-13 градско с нормално каране да не ме лепнат критиците ся :mhihi: .Много съм доволен а и я избих отдавна.Само веднъж ми гръмна като я закарах на 6000 об/мин.още като я сложихме а и то не беше гърмеж а едно пук и кихалката си влиза в действие.Пали винаги от 2-рия път и това е нормално в предвид пътя от изпарителя до всмукателите.На бензин работи идеално с изключение на малко лаг ама като знам какъв налеп се образува от газта нормално е дюзите да се зацапат ама тва е не може тва в онова и душата в рая :yes:
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!

-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 13 Апр 2011, 23:52

dangerous написа:няма кво да те наплашват не ги слушай :kuku:
една кихалка преди дебитомера и една клапа на кутията на филтъра за всеки случай и т'ва е
аз съм с 318ка и вече 15000 км паля и гася на газ не е*аам.Няма гърмеж няма нищо.Направил съм си регулировката аз,като я сритам на 2-ра на светофара и си виждам задния номер.
Разхода е както каза колегата 10 извънградско 12-13 градско с нормално каране да не ме лепнат критиците ся :mhihi: .Много съм доволен а и я избих отдавна.Само веднъж ми гръмна като я закарах на 6000 об/мин.още като я сложихме а и то не беше гърмеж а едно пук и кихалката си влиза в действие.Пали винаги от 2-рия път и това е нормално в предвид пътя от изпарителя до всмукателите.На бензин работи идеално с изключение на малко лаг ама като знам какъв налеп се образува от газта нормално е дюзите да се зацапат ама тва е не може тва в онова и душата в рая :yes:

еми с тоя разход досега да си избил инжекциона,и дюзите ти щяха да са здрави :yes:

Следваща

Назад към E36