Въпрос за АГУ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- didZ
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320D
Въпрос за АГУ
Първо искам да кажа добре заварили на всички, и много безаварийни километри понеже съм новак. ( В този форум ) Преди дни игнорирах мнението на хората и станах горд собственик на 316i 93-та г. ( Сметнах че е по добре БМВ на 20 години отколкото Форд или Опел на 10, дано се окажа прав. ) Та въпроса ми е.. Понеже няма газова а аз държа да сложа, пътувам ужасно много а тук ме плашат да не слагам обикновена - само инжекциона щял да е без ядове. Някой може ли да сподели мнение или препоръка. Имам забележки към автомобила, но като цяло е читав. Между другото трампя джанти, лети задните ми са 17, предните 16 иначе като визия са еднакви. Гумите с които са обути също са добри. Разменям за 15" че нема пари за тея, иначе е много красиво.. Ето и снимка, на която предните са още старите сега купих едни други --> http://iamweirdo.hit.bg/2377637o.jpg --> http://iamweirdo.hit.bg/2377642o.jpg
Със здраве!
Със здраве!
-Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти. -Не знам-каза Плашилото-но тези,които нямат мозък,много обичат да говорят.
- lopiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///М40Б16
- Мечтае да кара: ///M3
Re: Въпрос за АГУ
Колега честита да ти е баварката много безаварийни километри
и само консумативи за сменяш
.А сега по темата според мен няма проблем да си сложиш обикновенна агу аз съм със такава брц и изпарител ловато не ми е правила проблеми освен аз ако не си направя сам
като да превключа на газ студена ми гръмна и ми обърна дроселовата клапа и после я намествах
но инак нямам пр а относно газовата инжекция няма смисъл разхода е същия само вървежа е по голям а за разхода аз съм с 316 м40 градско зависи от градското де но варирам от 12-13 на газ ,а ивън градско 10 ако има баири например през петрохан ако минавам ми дава толкова а по магистралата ми даде 8 на 100 със 110/км ч.Дано да съм ти бил полезен 

- didZ
- Потребител
-
Наплашиха ме тука, че като гръмнело заминавал дебитомера, и щяло да ми излезе през носа. Иначе гледах че е отварян и после лепен, дано не излезе нещо тъмно.
-Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти. -Не знам-каза Плашилото-но тези,които нямат мозък,много обичат да говорят.
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Със здраве да я караш колега.
Аз съм с 318is с АГУ и всичко си е наред, гърмене има ако сам го правиш, ако я караш нормално няма да имаш пробем. При ГИ-то върви малко повече и гори 1литър по-малко, но гори и повече бензин (докато достигне 20-35 градиса) и то идва се тая.
Аз съм с 318is с АГУ и всичко си е наред, гърмене има ако сам го правиш, ако я караш нормално няма да имаш пробем. При ГИ-то върви малко повече и гори 1литър по-малко, но гори и повече бензин (докато достигне 20-35 градиса) и то идва се тая.
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
PREDATOR_318is написа:Със здраве да я караш колега.
Че с обикновената газова пак трябва да достигне такава температура(докато излезе от синьото) иначе пак ще гърми. Освен това при обикновена газова, за да не гърми трябва да е центрована както тряба, да сменяш по-често свещи, да имаш перфектно запалване(кабели, бобини, дистрибуторна капачка(ако има), по често чистене на дюзи). Аз също мисля да сложа скоро обикновена. Дано няма гърмежи по светофарите

- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Don_Mandragon написа:PREDATOR_318is написа:Със здраве да я караш колега.
Че с обикновената газова пак трябва да достигне такава температура(докато излезе от синьото) иначе пак ще гърми. Освен това при обикновена газова, за да не гърми трябва да е центрована както тряба, да сменяш по-често свещи, да имаш перфектно запалване(кабели, бобини, дистрибуторна капачка(ако има), по често чистене на дюзи). Аз също мисля да сложа скоро обикновена. Дано няма гърмежи по светофарите
При минус 20 градуса не може (не трябва) да се минава директрно на газ, но бмв-то като цяло бързо загрява. А за свещите то и с ГИ се сменят по често от колкото ако караш на бензин, дюзите с добавка или ултра зук - няма как

- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
слагай газов инжекцион,ако е настроен добре разхода е почти същия като на бензин,вървенето с една идея по малко...почти не се усеща разлика,няма и опастност да гръмне.цените вече паднаха с много,за 300лв разлика си струва да сложиш нещо добро в колата си ако смяташ да ти служи дълго и безпроблемно.
точно преди година сложих моя,в началото съжалявах щото всеки ми казваше че съм се набутал,м40б16 можело и с обикновенно газово.след като навъртях 20 000км амсолютно без никакви проблеми и при разход извън градско 7/100 с натоварена кола вече отдавна не съжалявам.лятото по цял ден на климатроник ми гори 11-12 градско,проблема обаче е зимата,карам на по къси разтояния и 50% е на бензин за съжаление,въпреки това зимата е кратка и не отдавам голямо значение на това.лятото сутрин за 1 минута обръща на гас,през целия останъл ден колкото и да стои-под 30 градуса трудно пада мотора,отнема няколко секунди да обърне от бензин на гас.може да карам ефтина и скромна кола,обаче държа всичко което сложа в нея да е на ниво и да върши работа,една година вече само карам без да пипам и съм доволен
точно преди година сложих моя,в началото съжалявах щото всеки ми казваше че съм се набутал,м40б16 можело и с обикновенно газово.след като навъртях 20 000км амсолютно без никакви проблеми и при разход извън градско 7/100 с натоварена кола вече отдавна не съжалявам.лятото по цял ден на климатроник ми гори 11-12 градско,проблема обаче е зимата,карам на по къси разтояния и 50% е на бензин за съжаление,въпреки това зимата е кратка и не отдавам голямо значение на това.лятото сутрин за 1 минута обръща на гас,през целия останъл ден колкото и да стои-под 30 градуса трудно пада мотора,отнема няколко секунди да обърне от бензин на гас.може да карам ефтина и скромна кола,обаче държа всичко което сложа в нея да е на ниво и да върши работа,една година вече само карам без да пипам и съм доволен

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Eвтиното излиза най-скъпо. Слагай инжекция.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- didZ
- Потребител
-
Благодаря
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Слагай ГИ и не се занимавай с глупости.Саванс процесор ,мотора така оживява ,че почва да върви повече от бензин.Все едно имаш чип,само,че на газ.Вече 50000к. карам с ГИ и забравих къде си я сложих.Във форума има обява за ГИ за 4ц за 650 лв. с 24 м. гаранция. 

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
За твоя мотор колега читаво сложено АГУ обикновенно няма да има ядове 

I'm slowly drifting

- pawe75
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 318i м43б18
- Мечтае да кара: e90
- Детайли за колата: м43б18 1996г. седан.
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
И да спичат дюзите има ги из форума по 30-50лв 4-те.Дебитомера е 40-60лв според зависи от кого.Гуфрето 30 в перфектно състояние иначе 70 ново.Филтърна кутия 20-30лв.Иначе и аз съм за газовия инжекцион.Макар и инжекциона аз обмислям обикновена да слагам такава имам.

- dangerous
- младши ентусиаст
-
няма кво да те наплашват не ги слушай
една кихалка преди дебитомера и една клапа на кутията на филтъра за всеки случай и т'ва е
аз съм с 318ка и вече 15000 км паля и гася на газ не е*аам.Няма гърмеж няма нищо.Направил съм си регулировката аз,като я сритам на 2-ра на светофара и си виждам задния номер.
Разхода е както каза колегата 10 извънградско 12-13 градско с нормално каране да не ме лепнат критиците ся
.Много съм доволен а и я избих отдавна.Само веднъж ми гръмна като я закарах на 6000 об/мин.още като я сложихме а и то не беше гърмеж а едно пук и кихалката си влиза в действие.Пали винаги от 2-рия път и това е нормално в предвид пътя от изпарителя до всмукателите.На бензин работи идеално с изключение на малко лаг ама като знам какъв налеп се образува от газта нормално е дюзите да се зацапат ама тва е не може тва в онова и душата в рая 

една кихалка преди дебитомера и една клапа на кутията на филтъра за всеки случай и т'ва е
аз съм с 318ка и вече 15000 км паля и гася на газ не е*аам.Няма гърмеж няма нищо.Направил съм си регулировката аз,като я сритам на 2-ра на светофара и си виждам задния номер.
Разхода е както каза колегата 10 извънградско 12-13 градско с нормално каране да не ме лепнат критиците ся

Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
dangerous написа:няма кво да те наплашват не ги слушай![]()
Разхода е както каза колегата 10 извънградско 12-13 градско с нормално каране да не ме лепнат критиците ся.Много съм доволен а и я избих отдавна.Само веднъж ми гръмна като я закарах на 6000 об/мин.още като я сложихме а и то не беше гърмеж а едно пук и кихалката си влиза в действие.Пали винаги от 2-рия път и това е нормално в предвид пътя от изпарителя до всмукателите.На бензин работи идеално с изключение на малко лаг ама като знам какъв налеп се образува от газта нормално е дюзите да се зацапат ама тва е не може тва в онова и душата в рая
еми с тоя разход досега да си избил инжекциона,и дюзите ти щяха да са здрави

64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5