М-техник окачване-дъвкана тема,но без конкретен отговор..
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
М-техник окачване-дъвкана тема,но без конкретен отговор..
Вече 3 дена се ровя за информация как да разпозная дали окачването ми е М техник и ето,че не открих нищо конкретно.Само една тема с линк към немски сайт където са описани всичките окачвания,но уви линка липсваше
Пружините са черни с 3 сини маркировки.
Предната стабилизираща щанга е 25,5-26мм(примерено в различни части от щангата).
Задната стабилизираща щанга е 18мм.
И конкретно към въпроса-това М-техник ли е?И може ли отново линк към сайта с видовете окачвания в е36
Благодаря предварително
П.П:Ето и снимка с височината на колата(леко по-ниска от някой е36ци)

Пружините са черни с 3 сини маркировки.
Предната стабилизираща щанга е 25,5-26мм(примерено в различни части от щангата).
Задната стабилизираща щанга е 18мм.
И конкретно към въпроса-това М-техник ли е?И може ли отново линк към сайта с видовете окачвания в е36

П.П:Ето и снимка с височината на колата(леко по-ниска от някой е36ци)

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
Opel Vectra B X16XEL
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: М-техник окачване-дъвкана тема,но без конкретен отговор..
Каква ти е биалетката и коя година е производство?Каква е височината на гумите, че нещо немога да ги разбера.Ако искаш ще ти пратя снимки на седанка с мтех окачване стои като, че ли по нисичка от твоята.

- bojanov-is
- младши ентусиаст
-
shengi написа:Каква ти е биалетката и коя година е производство?Каква е височината на гумите, че нещо немога да ги разбера.Ако искаш ще ти пратя снимки на седанка с мтех окачване стои като, че ли по нисичка от твоята.
Като гледам гумите са 195/65 или 205/60 на 15 и най вероятно е с късата биалетка колата.Иначе долкото знам щом са със сини лентички пружините са м-техн.

- Jang1r
- младши ентусиаст
-
Гумите са 205/60/15.Колата е излязла завода 10/1993.Биалетките...никаква идея
Как да ги разпозная?
Принципно по прочетеното освен в пружините има и разлика в предната и задната стаблизираща щанга.Колко мм са при М-техника и колко са при обикновенното окачване?

Принципно по прочетеното освен в пружините има и разлика в предната и задната стаблизираща щанга.Колко мм са при М-техника и колко са при обикновенното окачване?
BMW e36 318TDS Touring
Opel Vectra B X16XEL
Opel Vectra B X16XEL
- bojanov-is
- младши ентусиаст
-
Jang1r написа:Гумите са 205/60/15.Колата е излязла завода 10/1993.Биалетките...никаква идеяКак да ги разпозная?
Качи колата на канал или я вдигни някакси и ще видишш дали ти е къса или дълга биалетката

- niko11
- StanceWorks addicted
-
- Кара: със заключен:)
bojanov-is написа:Jang1r написа:Гумите са 205/60/15.Колата е излязла завода 10/1993.Биалетките...никаква идеяКак да ги разпозная?
Качи колата на канал или я вдигни някакси и ще видишш дали ти е къса или дълга биалетката
За какво да я вдига на крик или канал необходимо е само да навие пълен ляв или десен и си се вижда прекрасно

- Jang1r
- младши ентусиаст
-
След консултация на ЛС с колегата bojanov-is стигнах до заключението,че съм с късите биалетки.
Все пак да попитам и тук какви са дължините на късата и на дългата?Според bojanov-is късата е 7-8см а дългата около 20тина=>съм с късите.
Все пак да попитам и тук какви са дължините на късата и на дългата?Според bojanov-is късата е 7-8см а дългата около 20тина=>съм с късите.
BMW e36 318TDS Touring
Opel Vectra B X16XEL
Opel Vectra B X16XEL
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=31&fg=10
Тука дават и за мтех окачване и за нормално.Тази биалетка която е на горе е дългата и се закача за амортрисьора.Тази малката биалетка е късата - тя се закача за носача.
Тука дават и за мтех окачване и за нормално.Тази биалетка която е на горе е дългата и се закача за амортрисьора.Тази малката биалетка е късата - тя се закача за носача.

Ами колега и в захващането има разлика и там няма да има объркване и мерене щото късата е между стабилизираща щанга и носач , а дългата между стаб. щанга и амортисьор. Това съм го чел пък и по схемите си личи и да наистина късата си изглежда къса ( няма по- късо братче
) няма ги объркаш. И с тея стойности на предна и задна стаблизираща щанга си с някво М спорт окачване ( така и пише че трябва да е ) макар че М3 е 22.5мм стаб. щанга отпред
и на мен ми стана чудно.

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
С м-тех си ,поне щангите са от м-тех .Станартните са дебели предна-24мм ,задна 15мм. М-тех стабилизиращите щанги са 25,5 предна и задна 18мм. Пружините са с по три мацвания,за цвят не мога да ти кажа дали има знаение ,мойте са с бели резки.Оригиналните амортисьори при м-теха са само билщайн (ако са ти фабричните все още на колата де). М-теха сваля със 17мм надолу,доколкото си спомням,та така ...

- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
И моите пружини са черни с 3 сини точки и фабрично съм с м-спорт( защо не с м-тех , не знам), така пише по вин...
Би трябвало и твойта да е такава
Би трябвало и твойта да е такава

plradev написа:.... Оригиналните амортисьори при м-теха са само билщайн (ако са ти фабричните все още на колата де)...
това не е вярно
... иначе не знам защо спорите за тез биатлетки, за м-тех-а най-лесно се проверява по номера на амортисьора, наред със VIN-а, щото едва ли ще е с оригиналното окачване... а за пружините М-тех има около 7-8 цветови обозначения за предни и още толкова за задни, за М3 (понеже гледам има писано по-горе) е съвсем друга работа
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Игнатов написа:plradev написа:.... Оригиналните амортисьори при м-теха са само билщайн (ако са ти фабричните все още на колата де)...
това не е вярно
А какви други се вграждат фабрично освен билщайн на м-тех? От чисто любопитство питам,защото аз до момента други не съм виждал в реалоем при проверки на винове с коли с м-тех

Jang1r написа:...Само една тема с линк към немски сайт където са описани всичките окачвания,но уви линка липсваше...
колега, намерих линка най-накрая ..... цъкни и си провери окачването

както съм писал по-горе по парт.номер се прави проверката (с изключение на пружините)... поздрави!
http://danielkrueger.de/bmw/nachruestungen.htm
П.П. ако може някой модератор да качи линка в полезни ... щото на друго място в нета не съм намирал инфо за М-тех
Как се разбира по ВИН дали е мтех окачването. В реалоем не мога да разбера?
15 мнения
• Страница 1 от 1