М-техник окачване-дъвкана тема,но без конкретен отговор..

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

М-техник окачване-дъвкана тема,но без конкретен отговор..

Мнение от Jang1r » 02 Апр 2011, 13:42

Вече 3 дена се ровя за информация как да разпозная дали окачването ми е М техник и ето,че не открих нищо конкретно.Само една тема с линк към немски сайт където са описани всичките окачвания,но уви линка липсваше :(
Пружините са черни с 3 сини маркировки.
Предната стабилизираща щанга е 25,5-26мм(примерено в различни части от щангата).
Задната стабилизираща щанга е 18мм.
И конкретно към въпроса-това М-техник ли е?И може ли отново линк към сайта с видовете окачвания в е36 :) Благодаря предварително :)

П.П:Ето и снимка с височината на колата(леко по-ниска от някой е36ци)

Изображение
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Re: М-техник окачване-дъвкана тема,но без конкретен отговор..

Мнение от shengi » 02 Апр 2011, 17:10

Каква ти е биалетката и коя година е производство?Каква е височината на гумите, че нещо немога да ги разбера.Ако искаш ще ти пратя снимки на седанка с мтех окачване стои като, че ли по нисичка от твоята.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojanov-is » 02 Апр 2011, 18:43

shengi написа:Каква ти е биалетката и коя година е производство?Каква е височината на гумите, че нещо немога да ги разбера.Ако искаш ще ти пратя снимки на седанка с мтех окачване стои като, че ли по нисичка от твоята.

Като гледам гумите са 195/65 или 205/60 на 15 и най вероятно е с късата биалетка колата.Иначе долкото знам щом са със сини лентички пружините са м-техн. :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jang1r » 02 Апр 2011, 20:00

Гумите са 205/60/15.Колата е излязла завода 10/1993.Биалетките...никаква идея :confused: Как да ги разпозная?

Принципно по прочетеното освен в пружините има и разлика в предната и задната стаблизираща щанга.Колко мм са при М-техника и колко са при обикновенното окачване?
BMW e36 318TDS Touring
Opel Vectra B X16XEL

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojanov-is » 02 Апр 2011, 20:19

Jang1r написа:Гумите са 205/60/15.Колата е излязла завода 10/1993.Биалетките...никаква идея :confused: Как да ги разпозная?

Принципно по прочетеното освен в пружините има и разлика в предната и задната стаблизираща щанга.Колко мм са при М-техника и колко са при обикновенното окачване?

Качи колата на канал или я вдигни някакси и ще видишш дали ти е къса или дълга биалетката ;)

StanceWorks addicted
Аватар
Кара: със заключен:)

Мнение от niko11 » 02 Апр 2011, 20:37

bojanov-is написа:
Jang1r написа:Гумите са 205/60/15.Колата е излязла завода 10/1993.Биалетките...никаква идея :confused: Как да ги разпозная?

Качи колата на канал или я вдигни някакси и ще видишш дали ти е къса или дълга биалетката ;)

За какво да я вдига на крик или канал необходимо е само да навие пълен ляв или десен и си се вижда прекрасно :OT:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jang1r » 02 Апр 2011, 20:41

След консултация на ЛС с колегата bojanov-is стигнах до заключението,че съм с късите биалетки.

Все пак да попитам и тук какви са дължините на късата и на дългата?Според bojanov-is късата е 7-8см а дългата около 20тина=>съм с късите.
BMW e36 318TDS Touring
Opel Vectra B X16XEL

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 02 Апр 2011, 20:52

http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=31&fg=10
Тука дават и за мтех окачване и за нормално.Тази биалетка която е на горе е дългата и се закача за амортрисьора.Тази малката биалетка е късата - тя се закача за носача.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 02 Апр 2011, 20:57

Ами колега и в захващането има разлика и там няма да има объркване и мерене щото късата е между стабилизираща щанга и носач , а дългата между стаб. щанга и амортисьор. Това съм го чел пък и по схемите си личи и да наистина късата си изглежда къса ( няма по- късо братче :mhihi: ) няма ги объркаш. И с тея стойности на предна и задна стаблизираща щанга си с някво М спорт окачване ( така и пише че трябва да е ) макар че М3 е 22.5мм стаб. щанга отпред :dunno: и на мен ми стана чудно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 02 Апр 2011, 21:02

С м-тех си ,поне щангите са от м-тех .Станартните са дебели предна-24мм ,задна 15мм. М-тех стабилизиращите щанги са 25,5 предна и задна 18мм. Пружините са с по три мацвания,за цвят не мога да ти кажа дали има знаение ,мойте са с бели резки.Оригиналните амортисьори при м-теха са само билщайн (ако са ти фабричните все още на колата де). М-теха сваля със 17мм надолу,доколкото си спомням,та така ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 02 Апр 2011, 21:18

И моите пружини са черни с 3 сини точки и фабрично съм с м-спорт( защо не с м-тех , не знам), така пише по вин...
Би трябвало и твойта да е такава :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 02 Апр 2011, 21:43

plradev написа:.... Оригиналните амортисьори при м-теха са само билщайн (ако са ти фабричните все още на колата де)...

това не е вярно
... иначе не знам защо спорите за тез биатлетки, за м-тех-а най-лесно се проверява по номера на амортисьора, наред със VIN-а, щото едва ли ще е с оригиналното окачване... а за пружините М-тех има около 7-8 цветови обозначения за предни и още толкова за задни, за М3 (понеже гледам има писано по-горе) е съвсем друга работа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 02 Апр 2011, 21:52

Игнатов написа:
plradev написа:.... Оригиналните амортисьори при м-теха са само билщайн (ако са ти фабричните все още на колата де)...

това не е вярно

А какви други се вграждат фабрично освен билщайн на м-тех? От чисто любопитство питам,защото аз до момента други не съм виждал в реалоем при проверки на винове с коли с м-тех :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 02 Апр 2011, 21:54

Jang1r написа:...Само една тема с линк към немски сайт където са описани всичките окачвания,но уви линка липсваше :( ...

колега, намерих линка най-накрая ..... цъкни и си провери окачването :bchug:
както съм писал по-горе по парт.номер се прави проверката (с изключение на пружините)... поздрави!

http://danielkrueger.de/bmw/nachruestungen.htm

П.П. ако може някой модератор да качи линка в полезни ... щото на друго място в нета не съм намирал инфо за М-тех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kkkrisss » 03 Апр 2011, 12:37

Как се разбира по ВИН дали е мтех окачването. В реалоем не мога да разбера?

Назад към E36