дебитомер за 318ти компакт
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
дебитомер за 318ти компакт
здравеите благодаря предварително може те ли да ми кайете за6то този деби томер е с 2 номера на бош по оригиналнич но мер в бмв го дават за моят компакт но ми казаха че този дебитомер не бил за моята кола така казаха в оторизирания сервиз на бмв няма да казвам кой каил сум снимки и казват че тази букса била слагана добулнително искам да знам какув дебитомер да и турся на колата
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: дебитомер за 318ти компакт
Дебитомера поне при моя м42 се връзва при кръглия куплунг дето са вързали допълнителната букса с другия кабел,съответно този не е за твоята кола и мотор
,в албума имам снимка и мисля,че се вижда..а и номера трябва да завършва на 134 отзад 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
vladi_a_i написа:Дебитомера поне при моя м42 се връзва при кръглия куплунг дето са вързали допълнителната букса с другия кабел,съответно този не е за твоята кола и мотор,в албума имам снимка и мисля,че се вижда..а и номера трябва да завършва на 134 отзад
и при мен е 134 като гледах
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
ares2 написа:vladi_a_i написа:Дебитомера поне при моя м42 се връзва при кръглия куплунг дето са вързали допълнителната букса с другия кабел,съответно този не е за твоята кола и мотор,в албума имам снимка и мисля,че се вижда..а и номера трябва да завършва на 134 отзад
и при мен е 134 като гледах
Скоро бях сложил един на Бош само,че немски,а моя е Френски,но последните цифри са еднакви,то и на вид са еднакви де..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- ares2
- старши ентусиаст
-
- ares2
- старши ентусиаст
-
Dpy написа:бош има и китайски и турски
е то нормално вече

аз съм виждал само словенски и френски до сега...
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
vladi_bmw написа:здравеите благодаря предварително може те ли да ми кайете за6то този деби томер е с 2 номера на бош по оригиналнич но мер в бмв го дават за моят компакт но ми казаха че този дебитомер не бил за моята кола така казаха в оторизирания сервиз на бмв няма да казвам кой каил сум снимки и казват че тази букса била слагана добулнително искам да знам какув дебитомер да и турся на колата
Дебитомерите за двигатели м42 са два типа, единият е с кръглата букса и се слага на автомобили с фабрично монтиран катализатор, другият на снимката който е с правия слот е за автомобили без катализатор и има adjust control за емисиите на въглеродния окис. Регулира се с винт, (вижда се на снимката), като се измерва съдържанието на въглеродния окис, при работа на място и достигната работна температура на двигателя. Поради липса на ламбда сонда, определяща качеството на горивовъздушната смес при различни работни режими, нейната роля за празния ход се изпълнява от този регулиращ винт, макар и частично. В годините на производство на е36 има страни, в които все още масово се използва етилиран бензин, който не е подходящ и поврежда катализатора, за това е предвиден варианта с ръчно регулиране. Самият дебитомер е същия, като на двигател м42 в купе е30 без катализатор, но е необходимо да се ползва преходник от щекера с кръгла форма- към правия слот. Правилно са отговорили в сервиза- този дебитомер не е подходящ за тази кола, не че няма да върви, но толкова и ще й бъде вървежа, за сметка на превишения разход.

колеги благодаря за инфомацията разхода и е нормален на колата само вървежа не е както трябва според мен до колкото схванах трябва да завършва на 134 номера на дебитомера
благодаря за съдействието значи ми трябва дебитомер който последните цифри 134
- ares2
- старши ентусиаст
-
vladi_bmw написа:благодаря за съдействието значи ми трябва дебитомер който последните цифри 134
даа
благодарч предваритенлно за тупия въпрос а този дебитомер които завъшва на 135 пак го дават за м42 каква му е на него разликата
ще стане ли за мен
ще стане ли за мен
12 мнения
• Страница 1 от 1