Кабел за Диагностика Е36?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Кабел за Диагностика Е36?
Потърсих във форума, но не можах да намеря конкретен отговор.
Искам да си купя кабел за диагностика на Е36 от 1998 година. Желателно е да е с USB от едната страна и кръглата букса на БМВ от другата страна. До колкото успях да разгледам вариантите за Е36 и то за не много пари са силно ограничени, та ще се радвам ако някой може да сподели опит.
Искам да си купя кабел за диагностика на Е36 от 1998 година. Желателно е да е с USB от едната страна и кръглата букса на БМВ от другата страна. До колкото успях да разгледам вариантите за Е36 и то за не много пари са силно ограничени, та ще се радвам ако някой може да сподели опит.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Re: Кабел за Диагностика Е36?
carsoft ще ти върши работа , но не чете М50 да знаеш
I'm slowly drifting

В нета потърсих и изглежда ако търсиш кабел през USB имаш сериозен проблем...
Та за това реших да попитам тук дали някой ползва някакво решение през USB, за да си го купя спокойно с идеята, че работи!
Та за това реших да попитам тук дали някой ползва някакво решение през USB, за да си го купя спокойно с идеята, че работи!
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Е добре кво ти пречи да ти е ком порт и да си купиш някъв USB преходник ? Щом държиш на USB ?

I'm slowly drifting

Добре ще задам така въпроса си...някой ползва ли ето този вариант за Е36, за да ми потвърди, че работи?
INPA cable
INPA cable
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
kkkrisss написа:Добре ще задам така въпроса си...някой ползва ли ето този вариант за Е36, за да ми потвърди, че работи?
INPA cable
да аз си чета колата с ИНПА. Не със същия кабел дето си дал от линка, моя е от ИБЕЙ купуван, но не мисля че е по-различен с нещо. Само, че става само за коли с М52, тоест след 95та, на останалите ще хванещ някои модули само, но моторите абсурд. За 4 цилиндровите и по-старите Е36 като цяло с М50, М40, М42, М43 мисля, че става с BMW Scanner и Carsoft. Лично не съм го правил, но съм виждал така да ги четат

Аз съм с преходник RS232 към USB и няма грижи

Предполагам, че отпред също си с преходник към кръглата БМВ букса? Или бъркам?
Аз съм с М43 от 98ма. ИНПА ще стане ли или нямаш представа?
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
kkkrisss написа:Предполагам, че отпред също си с преходник към кръглата БМВ букса? Или бъркам?
да с преходник съм за кръглата букса. На практика съм навързал 3 кабела - преходника за серийния към усб, ОБД2 и 20-пиновата кръгла бикса. Ми с инпата за тая кола ще прочетеш всичко без мотора. Баща ми има същата и с тая комбинация се четат всички модули (май без таблото само), но мотора не става.
- роско бмв gr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: умряло 316 автоматично купе
- Мечтае да кара: lancia HF integrale
- Детайли за колата: умряло 316 купе автоматик
А. DIS ще чете ли мотора на 1995 м43,че с карсофта и инпа не иска.
- роско бмв gr
- кандидат ентусиаст
-
Аз имам карсофт и си намирам грешките но не мога да чета мотора.Но интересното е че преди го четеше а сега не иска.Мислех че програмата се е прецакала но не съм сигурен,да не би да има някой прекъснат кабел и да не може да се свърже с еку-то.
Ако не си с реален компорт - това е най-вероятната причина да не ти чете ЕКУ-то на двигателя. С предходник usb-com се чете ДМЕ на колите с електроника Сименс (поне при е36).
А за около 200 лв. има INPA (GT1), за BMW от 1988 до 2005г. (отново се ползва реален компорт).
За диагностика всичко друго освен ИНПА и ГТ1 е ташаче ;] Някой ако иска - да пише да си поръчаме (да ни излезе по-евтина доставката, че и на мен ми трябва).
Преди и аз защитавах Карсофт, но бързо си промених мнението като видях какви мизерии и грешни кодове може да изкарва...
А за около 200 лв. има INPA (GT1), за BMW от 1988 до 2005г. (отново се ползва реален компорт).
За диагностика всичко друго освен ИНПА и ГТ1 е ташаче ;] Някой ако иска - да пише да си поръчаме (да ни излезе по-евтина доставката, че и на мен ми трябва).
Преди и аз защитавах Карсофт, но бързо си промених мнението като видях какви мизерии и грешни кодове може да изкарва...
- роско бмв gr
- кандидат ентусиаст
-
Аз си поръчах китайска инпа дис инсталирах и работи.На сестра ми на компакта 1998 година чете всичко.А е с м43 двигател.Мойта пак м43 само че 1995 всичко дръго чете даже и автомата, но двг не иска.През реален компорт.Инсталирах дис на седмицата, тръгва но не може да се свърже с колата.Пробвах с преходник за пцмсиа карта но неиска.Има ли някой да пуска дис чрез преходник да споделиме да видя какво бъркам.
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2