Жив Късмет ! ! !

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Жив Късмет ! ! !

Мнение от angelBMW » 21 Мар 2011, 6:13

Здравейте колеги,вчерашния ден беше ужасен просто ударих колата сега ще разкажа историята накратко.
Значи ставам сутрин рано рано за работа и с 2ма колеги пътуваме с моята кола м52б28..и на път към работа в селцето което работим завои след завои и то остри завои също така и тясни колкото да мине една кола и на качване към работа замалко да ни отнесе един багер с греблото си на милиметри спряхме един от друг...следобяд м/у 16-17:00 се правих на шумахер само че в градски условия :mhihi: завои които става за дрифт съм го взимал с 110км та нали всеки иска още и още с по голяма скорост незнам какво ми стана и както крака ми беше на спирачката готов за намаляне на завоя преди завоя му зададох мръсна газ и влезнах с 130 с вратите напред :mhihi: докато изведнъж не ми занесе в повечко и както предна лява гума ми е слик(поради причината че предния ден някои ми беше нарязал гумата) бях я сложил докато взема нова и просто забравих че е изтрита и е очевидно какво може да стане,имах контрол над колата докато не почнах да се въртя като пумпал и рязко предна дясна гума ми се качи на бродюр висок около 40-45 сантиметра и се сурнеше колата около 16-17 метра по бродюра.
За тази скорост с тези пумпали и удар в такъв бродюр сие жив късмет с такива дреболии да се размина.
Както казвам, БОГ ДА МЕ ПАЗИ !

За мои късмет както казах в заглавието на колата и няма нищо освен предна м броня пукната на няколко места и за боядисване,компресора на климатика и оптегач за него,двата радиатора,халогени и шарнир.
Та като цяло нищо и няма вече е в движение само където лявата ми гума седи разкрачена а дясната седи права,преди бяха и двете съвсем леко разкрачени виждаше се на просто око но след удара дясната се изправи :mhihi: едва ли ще е крив носача погледнах го не видях,също така и волана седи накриво не е прав като преди,някакви идеи?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 36

Re: Жив Късмет ! ! !

Мнение от j_enev » 21 Мар 2011, 7:52

Най-добре я дигни някъде или на канал я огледай хубаво да видиш кое е криво, но най-вероятно ще е носача след това един стенд да ти изправят волана и си ти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 21 Мар 2011, 8:15

angelBMW написа:на колата и няма нищо освен предна м броня пукната на няколко места и за боядисване,компресора на климатика и оптегач за него,двата радиатора,халогени и шарнир.

Ми това малко ли е?! Пак като си се отървал с толкоз... :kuku:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 21 Мар 2011, 9:25

направо си е кьсмет с тея километри
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 21 Мар 2011, 10:12

:D Моли се да не си видял хубаво носача и да е крив той! Иначе , ако не е оттам май си сменил геометрията на купето от удара !Най -добре, намери кадърен тенекиджия който разбира от работата си, да даде мнение или в сервиз където имат техника да замерят параметрите по геометрията на колата , тъкмо ще видиш дали няма още нещо покривено, което може да си пропуснал!Направи си консултацията с майстор ! :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 21 Мар 2011, 10:17

И аз правих подобно "упражнение" :mhihi: - дрифт, само че с 90 км/час след колелото надлез "Надежда" в посока малашевски гробища, не бях със сликове а с нещо по-лошо мишлен алпин 3, джанти бирени капачки, от което задницата изведнъж се обърна напред и се забих в мантинелата със задницата, слава богу нямах никакви поражения по бронята и калника, само онази лайсна над бронята, лип ли е не знам как се казва беше подбита. Удрял съм се с е30 двоен стоп в бордюр висок около 20 см, косо със 70 км/час. Интересно колата спя на десетина метра след като се качи на тротоара, от удара борда на джантата на предно дясно колело беше като отрязан с флекс, а гумата с никакви поражения, носачът също, е имаше един реглаж да се направи и толкова.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 21 Мар 2011, 10:46

Имах подобно премеждие преди около година. Тъкмо беше заваляло, а както знаете в началото е като стъкло асвалта, не се съобразих и на един завой ми поднесе, а не бях с висока скорост, тъкмо тръгвах от светофар и правих десен завой, добре че нямаше други коли. Ударих предната лява гума, сравнително леко в бордюра. Пораженията видимо бяха никакви, освен леко изкривен волан в дясна посока. Гледах я ондолу и се оказа че нищо не се е изкривило. В правите върви направо, не криволичи. Какво може да е станало, за да се изкриви волана.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 21 Мар 2011, 10:52

И аз счупих добавката и прецаках задната броня и издрах и двете в един 25см бордюр :shock: , по норми бордъра трябва да е макс 18см или иначе казано с 3 см по-висок оста на пътя, това ме кара да си спмням като бях в Щатите всичко беше решено с регули - 2.5% наклон на платното и 6% наклон на тротоара/който е бетонов м/у другото, малко е смешно как карат велосипедистите на 6% :mhihi: /, не знам докога ще караме с тези архаизми от турското робство грамадни бордюри и големи дувари! За широките пътища въобще да не споменавам!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 21 Мар 2011, 13:13

Как така ги дрифтите тия завои с по 130 бе да го е.. :shock:

А и наче за "криви" волани и наклони на колелата, проблемите се диагностицират и решават на стендовете за реглаж :winky: (или като едно време ,опъвате канапите и квот дойде :mhihi: )
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 21 Мар 2011, 13:32

Колега наистина имаш голям късмет че изобщо става нещо от колата :yes:
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 21 Мар 2011, 13:46

Тука всички сте бордюрни дрифтъри бе ... Хора има си места за тея работи ... Мислете повече че ламарини се правят ама ...
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо3 » 21 Мар 2011, 13:48

plradev написа:Как така ги дрифтите тия завои с по 130 бе да го е.. :shock:

По километраж е толкова, иначе може реалната скорост да е с 50 км/час по-ниска. Наскоро някакъв бастун ме изнерви- спря веднага след завоя в лентата, дадох газ до дупка, на първа скорост стигна 7000 оборота, включвам на втора, направи ги 5000-6000, по километраж стигна някъде 70 км/час, а колата си беше на място.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///М40Б16
Мечтае да кара: ///M3

Мнение от lopiko » 21 Мар 2011, 13:57

Според мен може кривият волан да е в следствие на леко изкривен кормилен накранйк :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо3 » 21 Мар 2011, 14:04

DirtySouth написа:Тука всички сте бордюрни дрифтъри бе ... Хора има си места за тея работи ... Мислете повече че ламарини се правят ама ...

Мойто приключение с бордюра не беше на дрифт. Реших да изпреваря един "Икарус", който пъплеше едва в средната лента, газ до дупка на втора, в крайна лява (на този участък бяха три, в лявата имаше спрели коли колкото да се промуша между тях и автобуса, а в средната нямах достатъчно видимост), тъкмо подминах автобуса със 90 км/час и гледам спрели коли в средната лента на има-няма 15 метра. Рязка маневра в дясно пред Икаруса с набиване на спирачки след като го подминах и логично се забих в бордюра. Добре че това е30 беше със спортно окачване и позволяваше рязка маневра в движение с висока скорост, със сигурност ако бях със стоковото е36 щеше да се обърне на таван, веднага след удара с бордюра и наклона наляво.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 21 Мар 2011, 16:10

ивчо3 написа:
plradev написа:Как така ги дрифтите тия завои с по 130 бе да го е.. :shock:

По километраж е толкова, иначе може реалната скорост да е с 50 км/час по-ниска. Наскоро някакъв бастун ме изнерви- спря веднага след завоя в лентата, дадох газ до дупка, на първа скорост стигна 7000 оборота, включвам на втора, направи ги 5000-6000, по километраж стигна някъде 70 км/час, а колата си беше на място.

Абе тва ми е ясно ,ама след прочетеното :arrow: "преди завоя му зададох мръсна газ и влезнах с 130 с вратите напред" почвам да си мисля,че Капитан Планета пише у форума .. :paranoid: :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към E36