Авансатор на гнп

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 330d touring
Мечтае да кара: РК-1

Авансатор на гнп

Мнение от ник » 20 Мар 2011, 12:28

Някой би ли споделил симптомите на заминал авансатор(2,5тдс) на гнп.
На диагностика ми излиза проблем в гнп,освен този авансатор какво друго може да е?
Двигателя ми пали без проблем,студен или топъл.Проблема е,при изключване от скорост мотор се тресе и работи доста шумно(пречуква) ,това чукане изчезва при пълно спиране на колата.Когато двигателя работи така шумно, и разходомера на таблото също играе.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Авансатор на гнп

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Мар 2011, 15:54

Ами доколкото съм запознат, при кофти аванс мотора започва да работи по-твърдо (главно при повече аванс от оптималното мисля че беше). Но ако аванса не е точен, предполагам не би палила толкова безпроблемно, както ти казваш. Нека по-запознатите колеги да пишат, ще следя с интерес. Може и от плочката да е.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ник » 20 Мар 2011, 16:00

Не е плочката колега преди няколко месеца е ревизирана помпата(сменени уплътнения).
Колата 97г. помпата е 994.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 20 Мар 2011, 18:24

Скоро да са ти пипали аванса,за да пали по-лесно топла?
36436
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 3,0D
Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW

Мнение от kudo » 20 Мар 2011, 18:39

Колега обърни се към Пресиян,той е в тази част :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ник » 20 Мар 2011, 20:43

vanci88 написа:Скоро да са ти пипали аванса,за да пали по-лесно топла?

Не,не е пипан аванса от както я имам колата,но двигателя работи твърдо,което ме навежда на мисълта,че предния собственик е пипал помпата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ник » 21 Мар 2011, 23:01

Никой ли не се е зблъсквал с подобен проблем :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е46 facelift
Мечтае да кара: Е90
Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.

Мнение от nedbmw » 21 Мар 2011, 23:35

Няма да е от клапана за аванса това,но все пак може да се провери,намира се в долната част на помпата и е свързан с една букса,която има връзка с контролера,когато палиш двигателя студен ,трябва да заработи по шумно и с малко по високи обороти,като след няколко минути трябва да започнат да падат постепенно.Виж си помпата в резервоара дали работи и какво налягане дава,щото този клапан работи ,като управлява налягане към даден изпълнителен механизъм в помпата,променящ предварението на впръскване на горивото преди ГМТ.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ник » 22 Мар 2011, 11:09

Не е помпата в резервоара,на диагностиката както съм написал излиза проблем в гнп,а и аз мисля че налягането на тази помпа не е от голямо значение,все пак тя доставя само гориво на гнп.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730d

Мнение от vlaikov44 » 22 Мар 2011, 15:29

Колега аз съм със сащия проблем ,ама аз смехях пло4ката слисъл цялото управлвние,с много добро изглеждащо от мойто беше цялото черно и в окаяно състояние и колата работеше ужасно,сложих това читавото и сега проблема е същия като твоя защото като го слагаха нямаха програмата за финната настоика да я настроят на комп ами на рака и на слушане на мотора , нашия долно пробен сервиз на бош в сливен и само ми зеха парите 4е така мисля 4е твоя проблем е следния когато се слага управление от друг автомобил трябва да се вкарват на ново някви настроики за да го сработят с двигателя аз все още несам го напраил това и моита помпа е с сащтия номер като твоя та и имало опасност да не иска да зима фабричните настроики и да остане така за постоянно ама ще я направя щото е много дразнещо апак квот стане затова че и ти го направи това нещо може и да се оправи. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 22 Мар 2011, 23:27

Колега , щом са ти сменяни уплътненията на ГНП значи е сваляно , и кат е сваляно каква е гарнцията че е правена ревизия демек кво ще се види на свалена , а не на стенд освен да ти я почистят хубаво в което се съмнявам че е направено ( има тема за тази операция в Е39 подфорума и кат видиш кво е разглабяне ще ме разбереш ). Та смисъла на смяната на уплътненията е и в хубавото почистване вътре има една въртяща се ос с фини движения която много страда ако около нея има буклук , а в БГ има само това нафтата е дар божи ама ние подминал :mhihi: . И като е сваляня помпата и махана плочката ( да и се смени уплътнението ) изчезват всякакви аванси и настройки порция гориво откъдето следва че вече е пипан аванса и кой знае как е настроен след това пък и горивото май финно не е направено как требе та оттам ти са болежките. Иначе ако не ти бачка авансатора няма да запалиш . Та такива работи и в 90% от случаите е така кат се махне помпата , не си само ти , после нещо не ги настройват как трябва затова се обърни към доверен дизелджия ( има един споменат по-горе , ама кат ти е далече търсиш друг препоръчан ) и така до победата ама апаратурка си трябва за да стане работата като хората .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ник » 23 Мар 2011, 21:04

Ми тя работата е ясна,ще се вади помпа пак,но както казваш колега важно е кой ще я вади.
Не знам на кой да се доверя,за съжаление! :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 23 Мар 2011, 22:41

Ами kudo ти писа на кой ама ти си знаеш все пак , иначе и аз съм за него , разбира ги чоляка .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 3,0D
Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW

Мнение от kudo » 23 Мар 2011, 23:12

vladobate написа:Ами kudo ти писа на кой ама ти си знаеш все пак , иначе и аз съм за него , разбира ги чоляка .

:yes:
Изображение

Назад към E36