Проблем при монтаж на м прагове
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Проблем при монтаж на м прагове
Колеги, имам следния проблем при монтаж на м прагове- прегледах темите за монтаж и трябваше да се разпробият по 12 отвора на праг с 9мм свредло-така и направих, сложих зелените пластмасови втулки в прага/не влязоха много лесно / и след като сложих щипките на праговете се оказа, че с каквато и сила да притисна пластмасовия праг към металния щипките не могат да влезнат във втулките/при манипулацията счупих две-три щипки и още толкова втулки/. След като замерих с шублер, се оказа, че отвора на втулките е около 4.5мм, а диаметъра в най-широката част на щипките около 5.9мм. Разпробих със свредло 5мм втулките, но пак не става, след като ги разпробих с 5.5мм свредло нещата станаха. Чудя се дали 9мм не е малък размер на свредлото за разпробиване на прага/дали не е по-добре 9.5мм/, защото грундирах отворите и мисля, че втулките влязоха трудно и може би отвора за щипките се е намалил. Дайте съвет, че ми писна с тези щипки и втулки-излизат ми по-скъпи от праговете, а и не искам металните прагове да станат на швейцарско сирене.
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Re: Проблем при монтаж на м прагове
koлега, втулката влиза точно на 9мм дупка, апък щипките, ако правилно си ги насочил, трябва да щракнат в зелените втулчици с леко почукване с гумения чук или натиск с тъка. Мисля, че не ги насочваш правилно.
- baitun
- ентусиаст
-
EnimEn написа:koлега, втулката влиза точно на 9мм дупка, апък щипките, ако правилно си ги насочил, трябва да щракнат в зелените втулчици с леко почукване с гумения чук или натиск с тъка. Мисля, че не ги насочваш правилно.
С каква ли не сила пробвах-не става, а за ъгъла на влизане предполагам, че е точен/щипка срущу втулка/, не знам но мисля, че втултите са се свили леко, защото грундирах отворите на металните прагове и втулките не влязоха много лесно-трябваше доста да ги чукам докато влязат и на някои от тях в двата срещуположни края леко се извиха навън/не прилепнаха перфектно към прага/. Това е при монтирани щипки на праговете. Пробвах и с отделна щипка да я вкарам във втулката-не ще и не ще/счупих и няколко щипки и втулки/. Замерих с шублер отвора на втулката монтирана в прага-приблизително 4.5мм, а размера в най широката част на щипката 6мм, взех едно свредло 5мм с равната част влиза при огромен натиск, с 5.5 мм не влиза, какво остава за щипката. Като разпробих втулката с 5.5мм свредло щипките без 1-2 влязоха във втулките, пробвах да сваля прага да видя дали държат надеждно щипките и естествено резултата беше няколко строшени щипки
- baitun
- ентусиаст
-
Темата може да се затваря, проблема се оказа, че щипките влизат изключително трудно и както ме беше посъветвал колега от форума първо да сложа щипките на прага, а след това да натискам прага за да влязат щипките във втулките-посмъртно не могат да влязат, принудих се да купувам нови втулки/ защото разпробих всички от едната страна за да влезнат по гореописания начин/ и след като първо защипах щипките към втулките, някои от които с ръка не влезнаха и чак като ги напънах с тъпа отверка в задната част на щипката влезе. Успех на всички с начинанието 

4 мнения
• Страница 1 от 1