Проблем с паленето. 318 is. m 42
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с паленето. 318 is. m 42
Сyтрин като е студен мотора пали мнго трудно варта стaрTера далго време след което по савсем малко и лека полека от 5 или 6 пат с млко вартене почава да се тресе мотора и запалва.Това се получи след смиaна на двигател .Ако ниакои има идеа.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Проблем с паленето. 318 is. m 42
Да не сте разменили буксите на температурните датчици..или някой вакум нещо-прегледайте внимателно спрямо друг ИС и вижте къде бъркате.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Забравих да напиша топла си пали нормално и си варви нормално.Само като престои вечерта на другиа ден го прави...
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
да не си разменил буксите на датчик коланов и разпределителен?
или температурните какtо спомена колегата горе?.. въпреки че е трудно да объркаш инсталацията...
сигурен ли си че всичко ти е на мястото?
има една системка която помага точно за студения мотор...
един цилиндър с пари от бензина .. в него също се включва едно кабелче от инсталацията? да не сте го пропуснали
или температурните какtо спомена колегата горе?.. въпреки че е трудно да объркаш инсталацията...
сигурен ли си че всичко ти е на мястото?
има една системка която помага точно за студения мотор...
един цилиндър с пари от бензина .. в него също се включва едно кабелче от инсталацията? да не сте го пропуснали
- Huffy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '97 328i '07 335i '90 325i
- Мечтае да кара: жената към летището с еднопосочен билет
Същия проблем го имах и аз , оказа се при мен че е от два гумени маркучета по бензинопровода и двата бяха напукани и като я загася за по-дълго дърпаше бензин назад по системата и после въртиш като алтав докато напълни пак рейката. Когато си я загасил за 1-2 часа няма проблем защото не е успяло да друпне назад. Единия е точно между бензиновия филтър и металния тръбопровод към двигателя. Другия е от металния тръбопровод към рейката , има няма 10-15см обща дължина. Проблема беше че успях да разбера от какво е чак след като започнаха да текат като лейка и да смърди на бензин. Също така има още едно малко маркуче от регулатора на налягане който влиза в колектора и от него може да ти прави същите въртели ( гарантирано съм го изпробвал). Аз съм с М44Б19, но смятам че проблема ти е подобен. Просто ги виж дали са напукани и ги смени, след това трябва да пали само като види ключа 

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
ivaka341 написа:Сyтрин като е студен мотора пали мнго трудно варта стaрTера далго време след което по савсем малко и лека полека от 5 или 6 пат с млко вартене почава да се тресе мотора и запалва.Това се получи след смиaна на двигател .Ако ниакои има идеа.
На мене ми направи този номер след сваляне на акумулатора за зареждане и след монтажа със затягане на клемите разбира се, върти яко и не пали. Бързах за работа и нямах време да прегледам откъде ми направи тази мизерия. Въртях така може би 10 пъти и накрая с яко тресене и едва едва запали. Никога преди това не е било така. От ауспуха излезе дим и смърдеше на неизгорял бензин, почаках да поработи минута- две на място и подкарах. За 10 км път не загасна, държеше постоянни обороти, само един път за няколко секунди почнаха да играят от 600 до 1000 на празен ход, ускорението си беше перфектно. Като отворих капака за проверка, единият кабел този тънкия към клемата на положителния полюс се оказа толкова хлабав и замърсен, че не знам как изобщо запали.
7 мнения
• Страница 1 от 1