Стопове?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

Стопове?

Мнение от bmw55 » 16 Мар 2011, 19:30

Здравейте колеги.
Имам следното питане ако някой знае как да го оправя ?
От както съм си взел е36-цата като пусна габаритните светлини габаритите отзад(стопа)ми светват заедно габарит+халогена за мъглата,без да включвам копчето за задния халоген.
Днес си смених левия стоп и като пусна сега габаритите десния стоп ми свети както трябва габарит+халоген,а левия само габарита без халогена,като включа с копчето ми светва тогава левия халоген.
Та въпроса ми е как да го превържа за да ми свети и отляво габарит+халоген?
Мерси рпедварително :)
Бъди честен пък да става квото ще

старши ентусиаст
Аватар

Re: Стопове?

Мнение от Делян » 16 Мар 2011, 19:57

Е то фабрично е както с новият ти стоп, т.е. като дадеш на габарит си свети само габарит и от допълнителното копче се пускат светлините за мъгла. По принцип е доста тъпо да ти светят постоянно, понеже нощем заслепяваш тия зад теб. Тей че не се учудвай ако някой ти скочи на бой :mhihi:
Иначе за свързването както ти искаш, най лесно е да пуснеш едно кабелче за "мост" между кабела на габарита и тоя за мъглата.

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 16 Мар 2011, 20:02

направи ги както си са оригинално с копчето да ти работат както каза колегата да няма разправии по пътищата

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw55 » 16 Мар 2011, 20:02

Не са ми скачали на бой колега все още,а й няма да скочат понеже въобще не светят толкова силно че да заслепяват.Колко много е36-ци съм виждал да им светят и съм карал зад тях нито един не заслепява и не е дразнещо :)
Това за моста и аз съм се сещал но не ми бяха с мост незнам как бяха вързани така и не разбрах.
Единствената разлика между стария ми стоп и този който сложих е че при пиновете в единя имаше разлика и местих кабелната обувка само това но дали е от нея незнам :banghead:

А как тогава да го върна във фабрично положение като незнам как е направен моста няма никакви следи :ranting:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 16 Мар 2011, 21:12

Първо че дразнят и то доста, второ изглежда супер грозно, понеже светлината не е хомогенна, трето всеки 2-ри ще си мисли че си супер прост да караш на спирачка, а останалите дето знаят истината ще си казват "виж го тоя сельо си мисли че е гъзар като кара на задни светлини за мъгла", сори за хранилката, ама нещата стоят точно така ;)
А иначе незнам как точно са ти го направили, има доста начини, аз казах най-лесният , тва с "моста".Т Все пак го търси в стопа, ако беше примерно при ключа за пускане, тогава нямаше да се оправи като си сменил другият стоп.
Какви са ти стоповете? Ако са с обикновен жълт мигач, можеш да си купиш един за 5-10лв и да си решиш проблема без да се занимаваш изобщо:mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw55 » 16 Мар 2011, 21:23

Колега гледма че караш във Варна.Разликата между София и Варна е че тука са се събрали всекакви ИДИОТИ и аз така в началото бях махнал крушките за да не дразня околните и незнам колко пъти щяха да ми влезнат отзад!!!От както се нервирах и ги сложих да чукна на твърдо още един не е забил спирачките зад мене да ме отнася!!!!!Пововината идиоти ми карат с фарове без лупи и със ксенон ебават ми майката,ксенон във халогени допълнителни фарове и незнам си още колко дразнителя, а ти ми викаш че аз съм селянин.Огледай се малко!

п.п.Много интересно от къде да намеря стоп за 5-10лв чак и за 5лв :mhihi:
Да ако не свети и е с 5 дупки може би :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 16 Мар 2011, 21:29

То пък ще кажеш, че във Варна е друго :mhihi: Ама не е казано да ставаш идиот с идиотите...
Съжалявам, че не пазя моите, щях да ти ги подаря...Разгледай в "Подарява", ако няма пусни тема, в "Купува" , че търсиш обикновен стоп с жълт мигач идеален, да видиш как ще те налазят с оферти за по най-много 10лв. парчето :mhihi:
П.С. Ляв или десен стоп ти трябва и от седан или купе? Че ся се сетих един авер си смени наскоро оригиналните на купето, моа се пробвам му взема единия да ти го подарим :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 16 Мар 2011, 21:57

абе караи както ти е кеф бе колега .
кои му дреме на х@я дали ти караш на пуснати задни габарити.
3 лева е тунджата бе :lalala:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw55 » 17 Мар 2011, 0:17

Колега тунджата не е проблем проблема ми е ЗАПЛАТАТА прекалено е ниска.
Ако требваше да се застреля някой за да ми я дигнат да е 2 метра надолу вече :ok:

Та по темата някой да знае как?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw55 » 19 Мар 2011, 16:47

:shock:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525xi N53 април 2008

Мнение от MITKO F1fen » 21 Мар 2011, 22:42

Здравей колега,ето ти една снимка да видиш аз как съм свързал халогена със стопа на десния габарит.Левия го направих като размених кабелите.По-точно пуснах един кабел от пина на стопа към пина на халогена.

Изображение

п.п.Ако не се лъжа колегата Мetodi беше пускал такава тема,той точно е описал кое как става.

Назад към E36