Премигване на фаровете
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Премигване на фаровете
Здравейте. От 3-4 дни забелязвам, че светлините премигват. Както когато заварявате с електрожен във вас и лампата премигва. И това на всички светлини- на плафона , на фаровете, дори на лампата на резервата на бензина. От какно може да се получава така?
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
ivopicha написа:Премигват постоянно. Но по е дразнещо вечер.
някъде ти изтича ток ...
или нещо гълта повечето ток ... музиката например ?! ако си турнал някои бас =))
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
Sharo написа:ivopicha написа:Премигват постоянно. Но по е дразнещо вечер.
някъде ти изтича ток ...
или нещо гълта повечето ток ... музиката например ?! ако си турнал някои бас =))
и аз това мислех да кажа взе ми думите от устата

- ivopicha
- ентусиаст
-
Тази нощ забелязах нещо интересно. Когато запаля колата и тя е на ниски обороти ( до 1000) това премигване го няма. Или поне аз не мога да го уловя. А когато съм в движение или на място подам газ започва трептенето
А относно музиката или нещо друго, не съм слагал нищо от като съм я взел колата. Няма тули, всичко си е както беше.
Ако я закарам на акумулаторджжия да замери там разни релета, ще се разбере ли от къде прави така?

А относно музиката или нещо друго, не съм слагал нищо от като съм я взел колата. Няма тули, всичко си е както беше.
Ако я закарам на акумулаторджжия да замери там разни релета, ще се разбере ли от къде прави така?
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
"Примигването" какво е: светлината намалява и се усилва, или "свети-гасне-свети"?
Акумулаторджията трябва да направи това: при зареден акумулатор, да закачи един мултицет на акумулатора, да запалиш мотора, на 2500-3000 оборота, с изключени консуматори напрежението да е 14-14,4V. На същите обороти, но с включени "къси", напрежението трябва да е същото.
Бих проверил първо за лош контакт: клемите на акумулатора; клемата на "масата" от акумулатора към купето (откъм купето), клемите на кабелите за "маса" м/у купето и мотора; дебелия кабел м/у акумулатора и алтернатора. Ако акумулатора е зареден, кабелите са наред, а напреженията са различни, трябва да се провери реле-регулатора и/или алтернатора.
Акумулаторджията трябва да направи това: при зареден акумулатор, да закачи един мултицет на акумулатора, да запалиш мотора, на 2500-3000 оборота, с изключени консуматори напрежението да е 14-14,4V. На същите обороти, но с включени "къси", напрежението трябва да е същото.
Бих проверил първо за лош контакт: клемите на акумулатора; клемата на "масата" от акумулатора към купето (откъм купето), клемите на кабелите за "маса" м/у купето и мотора; дебелия кабел м/у акумулатора и алтернатора. Ако акумулатора е зареден, кабелите са наред, а напреженията са различни, трябва да се провери реле-регулатора и/или алтернатора.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

- ivopicha
- ентусиаст
-
ivantchoG написа:"Примигването" какво е: светлината намалява и се усилва, или "свети-гасне-свети"?
Светлината намалява и се усилва
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Преди няколко месеца имаше потребител със същия проблем. Причината беше лоша връзка (окислена обувка) на кабела акумулатор-алтернатор, откъм алтернатора.
Успех
Успех
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881

- ivopicha
- ентусиаст
-
Дано да е това. Утре ще проверя. А я да не отварям нова тема да попиам- лесно ли се сваля волана- Номислил съм да го сменя с някой малък червен 

Здрасти,
разбра ли от какво е проблема? Интересувам се понеже аз имам същия проблем...
светлините - таблото, фарове, че даже и осветлението на радиото абе всичко де свети примигва.
Примигването се изразява в пулсиране - намаляване и усилване. И най интересното е, че се появява и изчезва случайно или поне аз не мога да хвана никаква логика.
Да добавя, че нямам басове или някаква здрава аудио уредба, а най-обикновено СД - радио.
Ако разбереш от какво е приченено при теб моля да споделиш.
Поздрави
разбра ли от какво е проблема? Интересувам се понеже аз имам същия проблем...
светлините - таблото, фарове, че даже и осветлението на радиото абе всичко де свети примигва.
Примигването се изразява в пулсиране - намаляване и усилване. И най интересното е, че се появява и изчезва случайно или поне аз не мога да хвана никаква логика.
Да добавя, че нямам басове или някаква здрава аудио уредба, а най-обикновено СД - радио.
Ако разбереш от какво е приченено при теб моля да споделиш.
Поздрави
- ivopicha
- ентусиаст
-
Батка, не съм открил още нищо. Утре ще погледна, почистя и пристегна и ще видя какво ще стане. Дано го уловя, че е адски неприятно.
- ivopicha
- ентусиаст
-
Днес говорих с един майстор и той ми каза, че 80% е от регулатора на напрежението. Каза да отида, имал друг да го сложим да пробваме. Като го оправим ще пиша.
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
Премигване на фаровете
Какво стана с премигването, оправи ли се и как , защото и на мене ми примигва всичко?
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3