Какъв компакт да избера
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
Какъв компакт да избера
Здравейте колеги. Реших да снабдя половинката с БМВ компакт и понеже нямам особен опит с този модел ми е нужна помощта ви. Накратко - кой от видовете мотори ще ми препоръчате и защо? Ще Ви бъда изключително благодарен за информацията.
Are you M enough...?!
Re: Какъв компакт да избера
1.6 M43 нищо не върви, а си харчи 10 и нагоре градско. Ама за девойката може и добре да е.
1.6 M43TU, малко по-добре ама същия малолитрак.
1.8тдс за мен се поне не е вариант.
1.8 М42/М44 са по-добрия вариант от M43. Разхода е почти идентичен, ама тук има някакъв горе долу вървеж. Звука е под-всякаква ама...
Само 2.5 M52B25 става за нещо
Или 318ti, или 323ti.
1.8 М42/М44 са по-добрия вариант от M43. Разхода е почти идентичен, ама тук има някакъв горе долу вървеж. Звука е под-всякаква ама...

Или 318ti, или 323ti.
Последна промяна BMW_325i на 11 Мар 2011, 11:42, променена общо 1 път
Евала на тунинга! Тунинговайте при нас!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
BMW_325i написа:1.6 M43 нищо не върви, а си харчи 10 и нагоре градско. Ама за девойката може и добре да е.
Тъкмо и аз да кажа това , но виж че се говори за ПОЛОВИНКАТА му

Хич не е за жени 323ти , особено ако няма тракшън ...
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Според мен М42/44 е оптималния вариант между вървеж и разход на гориво. 318ti 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Мда, и аз бих казал 318ti. Спор няма, че 323 е супер като съотношение вървеж/разход, но за жена... не я познаваме де, може да умее това-онова. Тук ти трябва да прецениш 

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
аз пък мисля че за жена тдс-а е идеален, разхода ще е най-поносим от изброените.
6>4
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
Dirty M5 driveR написа:Мда, и аз бих казал 318ti. Спор няма, че 323 е супер като съотношение вървеж/разход, но за жена... не я познаваме де, може да умее това-онова. Тук ти трябва да прецениш
Моя е грешката, че не ви съобщих още в началото това, че не бих и купил компакт с дизелов агрегат. Половинката ми кара много добре за жена, при това кара ежедневно по 90-100км по магистрала, така че опит никак не и липсва. Не открих нито едно 323, но 318ti с климатик има предостатъчно за избор. Ако намеря 323, разбира се, това ще изберем, но засега съм в процес на търсене.
Какво бихте ме посъветвали да гледам по мотора и окачването на Ti-ките? Благодаря ви предварително.
Are you M enough...?!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Ами по мотора... заслушай се за тракания (главно от ваноса). Да има стабилен празен ход, да работи без паразитни шумове, да има мощност. По окачването - понатисни я от всички страни да видиш за меки амортисьори (евентуално почнали да изпускат), а ако имаш възможност и за омаслявания погледни. Като я покараш няма начин да не усетиш ако нещо чука, тропа, има луфтове и т.н. Ускори и спри с пуснат волан. Ако имаш шанс, вкарай я по-сериозно в някой завой - ще си проличи ако има някой друг тампон, втулка, шарнир и тем подобни за смяна, но това са си консумативи все пак. Общо взето стегнатата кола се познава бързо. Успех!
Wolf4 написа:Dirty M5 driveR написа:... Не открих нито едно 323, но 318ti с климатик има предостатъчно за избор. Ако намеря 323, разбира се, това ще изберем, но засега съм в процес на търсене.
323ti от тука общо взето трудна работа... че доста "евтино"

иначе такива дето ти приказват че М43 (демек 1.6) не вървял, или пък на кола с по-малко от 6 цилиндъра не сядали разбираш ли

- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Моята половинка кара компакт 318Ti м44б19, много добра машинка, върви с лекота, гори прилично, особено извън града на клима е много добре. Един от онези последните модели е, оригинално с рекарце с алкантара, М огледала, лайстни, прагове и АСЦ, перфектната женска кола 

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Всичко е въпрос на избор. 318ти върви доста добре, въпроса е как е поддържана. Относно ускорението, сипваш високооктаново гориво и си ОК. 

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Игнатов написа:Wolf4 написа:Dirty M5 driveR написа:... Не открих нито едно 323, но 318ti с климатик има предостатъчно за избор. Ако намеря 323, разбира се, това ще изберем, но засега съм в процес на търсене.
323ti от тука общо взето трудна работа... че доста "евтино"вървят и тука много не се харчат.... пък и данъка отива към 400лв.
иначе такива дето ти приказват че М43 (демек 1.6) не вървял, или пък на кола с по-малко от 6 цилиндъра не сядали разбираш лиа-ха-хах
Батка и аз карам М43 316 купе, ама честно да ти кажа незнам какъв е смисъла на тоз двигател, щото брат ми кара М42 318is и разхода му е с има няма половин литър повече от моя и незнам наистина защо да си купува човек кола с 40 коня по-малко при същия разход

- dackooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 53
братле ти си хвана беля да питаш маниаци за модел на бмв,естествено че ше прочетеш хиляда мнения за мотора ,за дифа за завои с врати и....... .от опит ти казвам вземи запазено бмв да е гледано с мерак и с мотор 1,6 щом е за женати се някога ше вози и децата? та кола сас задно предаване с нервен мотор при дъжд или сняк се вратка несе вкарваи филми.женами от 4 години кара компота с 1,6 М-43 моторя само масло сменям и бензин налива.успех с избора
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Nikito_nn написа:Игнатов написа:Wolf4 написа:Dirty M5 driveR написа:... Не открих нито едно 323, но 318ti с климатик има предостатъчно за избор. Ако намеря 323, разбира се, това ще изберем, но засега съм в процес на търсене.
323ti от тука общо взето трудна работа... че доста "евтино"вървят и тука много не се харчат.... пък и данъка отива към 400лв.
иначе такива дето ти приказват че М43 (демек 1.6) не вървял, или пък на кола с по-малко от 6 цилиндъра не сядали разбираш лиа-ха-хах
Батка и аз карам М43 316 купе, ама честно да ти кажа незнам какъв е смисъла на тоз двигател, щото брат ми кара М42 318is и разхода му е с има няма половин литър повече от моя и незнам наистина защо да си купува човек кола с 40 коня по-малко при същия разход
Колега, всеки е прав от неговата си гледна точка. При същия разход и аз бих си купил по-вървежната кола, но мен не ме притеснява факта, че данъка, застраховката и другите работи ще са по-скъпи, докато има хора, които предпочитат да спестят тези пари.
Разликата е супер минимална и при данъка и застраховката, общо взето, всеки с м43 е преебан, в тва число и аз 

42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3