кора 3ти стоп монтаж как ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
кора 3ти стоп монтаж как ?
Колеги въпроса ми е,каква е процедурата по замяната на нормалната задна кора на купе(96),с такава със 3ти стоп?Трябва ли да се прави нещо специално и как стават нещата със свързването?
пп.ако има такава тема се извинявам,но в търсачката не открих.
Поздврави...
пп.ако има такава тема се извинявам,но в търсачката не открих.
Поздврави...
- stiel_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M52B28TU
Re: кора 3ти стоп монтаж как ?
еми взимаш си кората с 3я стоп и я поставяш на мястото на старата... мисля че е на щипки кората под облегалката на задната седалка също така се смъкват и страничните кори (не съм сигурен за купе) а за свързването-пускаш кабела до един от стоповете и го свързваш към буксата след като проследиш кой е за стопа и после си скриваш кабела някъде под корите и мисля си готов

Ако паднеш духом - напий се та да паднеш и тялом!
http://vbox7.com/play:1946a9ae
viewtopic.php?f=46&t=248125
Само дето стои супер грозно, понеже на задното стъкло го няма тва като черно фолио дето е около стопа. Не питай от къде знам(имам трети стоп за продажба
)трябва да смениш и задният прозорец от кола с трети стоп.
Все пак, ако решиш да си загрозиш колата, двата края на задната облегалка(дърпаш силно), махаш задните кори на вратите, махаш задните колонки(на щищки са и внимателно с подпъхване на нещо ги дърпаш), пускаш задните облегалки да легнат, там дето се закопчават има една дълга пластмаса от край до край на дупката дето се е отворила от облегалката. Тя е с едни като пластмасови винтове, само дето главата им е плоска. Подпъхваш нещо и ги вадиш. Като махнеш тая пластмаса. вече само дърпаш кората и тя излиза.

Все пак, ако решиш да си загрозиш колата, двата края на задната облегалка(дърпаш силно), махаш задните кори на вратите, махаш задните колонки(на щищки са и внимателно с подпъхване на нещо ги дърпаш), пускаш задните облегалки да легнат, там дето се закопчават има една дълга пластмаса от край до край на дупката дето се е отворила от облегалката. Тя е с едни като пластмасови винтове, само дето главата им е плоска. Подпъхваш нещо и ги вадиш. Като махнеш тая пластмаса. вече само дърпаш кората и тя излиза.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
намери си кора с трети стоп..
махаш задната седалка ( на някои модели кори подглавниците и коланите минават през тях ) ако е така ги вадиш и тях...
махаш страничните кори от колонките ( много внимателно че се чупят едни крачета от тях и после.. трябва други да търсиш)..
махаш старата кора... ще видиш че в ламарината има очертан отвор за третия стоп но не е изрязан напълно.. трябва да го изсечеш леко с нещо ...
после намираш един сноп от инсталацията в багажника и се свързваш за един + които е за стоповете... намираш си и минус и тн.
монтираш 3 тия стоп с един болт .. има си място за него. после си слагаш кората отгоре... крушката се сменя през багажника след като си отвориш отвора..
задното ти стъкло няма очертанието но.. не е толкова грозно чак... ако не те мързи си намери някакво матово фолио и си изрежи един трапец... но мисля че няма кои знае какъв проблем с това очертание.. стопчето си има гума която ще легне плътно по стъклото.. екстрата е много яка и полезна при спиране така че...
махаш задната седалка ( на някои модели кори подглавниците и коланите минават през тях ) ако е така ги вадиш и тях...
махаш страничните кори от колонките ( много внимателно че се чупят едни крачета от тях и после.. трябва други да търсиш)..
махаш старата кора... ще видиш че в ламарината има очертан отвор за третия стоп но не е изрязан напълно.. трябва да го изсечеш леко с нещо ...
после намираш един сноп от инсталацията в багажника и се свързваш за един + които е за стоповете... намираш си и минус и тн.
монтираш 3 тия стоп с един болт .. има си място за него. после си слагаш кората отгоре... крушката се сменя през багажника след като си отвориш отвора..
задното ти стъкло няма очертанието но.. не е толкова грозно чак... ако не те мързи си намери някакво матово фолио и си изрежи един трапец... но мисля че няма кои знае какъв проблем с това очертание.. стопчето си има гума която ще легне плътно по стъклото.. екстрата е много яка и полезна при спиране така че...
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
Баш си е много грозно, нали си сложиш и после го махнах
Ае в горния край на стопа уплътнението, не в чак толкова, но долу зейва яко, грозна картинка...Пробвах се да го наклоня надолу, като му поорязах стойката, ама не стана лицеприятно
Другият вариант е да си затъмниш прозорците, ама то тогава дали имаш стоп или нямаш, кел файда 

- ares2
- старши ентусиаст
-
не видях някъде колегата да пита дали е много красиво или не...
като не ви кефи не си слагаите ...
какво пълните темата с глупости
като не ви кефи не си слагаите ...
какво пълните темата с глупости
Кое е глупости ве, че му казвам истината за да не се набута излишно ли
На мен ако имаше кой да ми каже, ся щях да съм с 50лв. напред и нямаше да съм загубил няколко часа в разглабяния, сглабяния и т.н...
П.С. Глупости са твойте, дет го навиваш да слага и не си личало. Я дай една снимка да видим как е станало толкоз яко при теб.

На мен ако имаше кой да ми каже, ся щях да съм с 50лв. напред и нямаше да съм загубил няколко часа в разглабяния, сглабяния и т.н...
П.С. Глупости са твойте, дет го навиваш да слага и не си личало. Я дай една снимка да видим как е станало толкоз яко при теб.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ми аз пък съм виждал така направено, и не виждам нищо грозно. То в крайна сметка мисля, че е въпрос на вкус. Който му харесва - слага. ares2 е много прав - колегата е попитал как става поставянето, а не как стои 

- ares2
- старши ентусиаст
-
Dpy написа:Кое е глупости ве, че му казвам истината за да не се набута излишно ли![]()
колега глупост е че това е технически форум...
естетическите ти възгтледи нямат никакво значение за хората които след време ще използват тази търсачка да прочетат нещо ПОЛЕЗНО..
пак казвам че идеята е как се монтира...
горе съм написал че с малко повече УМЕНИЯ може и да се имитира оригиналното трапецовидно очертание... но маи няма кои да чете.
на които не му харесва просто си остава със сток кората без нищо и ситуацията е ок.
снимки ще потърся ако има някъде да..
не се заяждам или нещо подобно..
- D.Stanev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E 36 320i Touring
- Мечтае да кара: Мазерати
- Детайли за колата: Стар чук - сребристо комби Е36 от 96-та.
Използвам случая да попитам как стои въпроса за комби. Третата стоп светлина според мен няма нищо общо с естетиката, а по-скоро е функционалност, понеже в градски условия когато колите се движат на малка дистанция трета стоп светлина осигурява видимост. Това особено важи за комбита и хечбеци.
BMW Crash master
- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
- Мечтае да кара: E46 М3CSL
Dpy написа:Само дето стои супер грозно...
Колко грозно да стои... като "слагано после" седи. А да се сменя цяло стъкло за един стоп...
Колега виж тази тема за трети стоп и си прецени дали ще слагаш : http://forum.bmwpower-bg.net/viewtopic. ... 3a46278ab7
Still Speedin
- Sagat
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530i Touring,E36 328i Coupe, X3
- Мечтае да кара: E92 GTS
Подкрепям колегата DPY, защото лично видях как има по 1 пръст отвори, които се виждат през стълкото ако го няма това фабрично фолио.За смяна на стъклото няма да коментирам, защото е въпрос на финанси и някои биха го сменили, други не. Предполагам,че ако имаш добро фолио и те бива в ръцете, ще може да си го направиш добре.
Лично аз не бих се наел да правя такива "тунинги" ако не си сменя задното стъклото, защото такива малки неточности и нагаждания адски много ме изнервят.
"въпрос на вкус" - казала маймуната и си облизала задника!
Лично аз не бих се наел да правя такива "тунинги" ако не си сменя задното стъклото, защото такива малки неточности и нагаждания адски много ме изнервят.
"въпрос на вкус" - казала маймуната и си облизала задника!
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
Благодаря много на всички колеги за информацията.Мерак ми беше да си сложа 3ти стоп,ама след като трябва да сменя и прозореца,май ще се откажа.С "присъден" 3ти стоп на нормалния джам,не стои чак лошо,но не е като оригиналния.След време,ако счупя прозореца или нещо от сорта,ще го направя 
Поздрави

Поздрави
15 мнения
• Страница 1 от 1