От 3-лъчев волан с бег към 4-лъчев Мков с бег?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар

От 3-лъчев волан с бег към 4-лъчев Мков с бег?

Мнение от mafia » 08 Мар 2011, 23:40

Ще използвам темата, за да споделя полесно инфо за колеги, които имат желание да правят трансплантация на волан в Е36 и в същото време да попитам за менния и помощ :yes:

Така за какво иде реч....след 300 зора, най накрая ще си сменя волана. Колата ми е Е36 316 купе от последните преди фейса, тоест със супер странна комбинация от визуални компоненти, а именно трилъчев волан преди фейса и табло с един бег, но фейсов салон, фейсова броня, фейсови калници, могачи и фарове. Но стига с лирическите отклонения. Ако сте решили да сменяте волан :arrow:
Трябва да знаете едно - ако колата ви е произведена в периода 91-94г. и е с ербег, за да стане волан с бег и искате той да работи, непременно трябва да е от този период :idea: Бях взел фейсов трилъчев (ромбоидният) и М-ков с големият бег - след много прочетено и пробвано ще ви споделя - НЕ стават, тоест стават да се монтират с известни преправния, но Ербега никога няма да ви работи :idea: А при монтажа на волан след 94г. на кола преди проблема идва от това, че първите са с три контактни писти и една кабелна букса, а новите с лентов кабел :idea: Надявам се с това си инфо да съм бил полезен на някой при избора си на волан ;)

А сега към конкретното ми питане :arrow: с много мъки най-накрая се сдобих с М-ков четирилъчев волан :D В момента се претапицира с кожа и алкантара и тези дни съм решил да го поставям :mrgreen:

В момента съм с този волан :arrow: Изображение който ми е заводски и си изпя своята песен напукан от слънцето :)
Новият волан е такъв Изображение
Някой правил ли е подобна интервенция? За след фейса четох темата в полезните, но за преди....за съжаление няма :roll:
Ще се радвам да чуя мнения и препоръки за смяната :D А ако има някой мераклия от София със свободно време и познания...съм мераклия и аз да се съберем и да снимаме цялата работа в една тема, която да прикачим към полезните :yes:

Поздрави на всички :)
Подписът не служи за рекламно пано. Иво.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: От 3-лъчев волан с бег към 4-лъчев Мков с бег?

Мнение от Делян » 09 Мар 2011, 0:06

Хубава информация си дал :yes:
Помисли си да сложиш емблема в средата на волана(като на оригиналния ти примерно), ще стои доста по-добре.

Аватар

Мнение от mafia » 09 Мар 2011, 0:34

Dpy написа:Хубава информация си дал :yes:
Помисли си да сложиш емблема в средата на волана(като на оригиналния ти примерно), ще стои доста по-добре.

Ще пречи на бега...иначе и аз съм го мисли ;-) Гледах в нета с карбонова амблема супер седи, а и в комбинация с алкантарата ще се убие....ама не случайно швабите не са сложили емблема....не е от безпаричие ;) всепак тва е М-ков волан
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 09 Мар 2011, 0:37

Да де,ама така е само една идея по-хубав от обикновения 4-лъчев(сещаш се кой имам предвид, оня най-грозният произвеждан от БМВ някога).
Ако ще е без емблема, по-добре стои трилъчевият като твоя.
Ама ти си решаваш....

Аватар

Мнение от mafia » 09 Мар 2011, 0:48

Въпрос на разбиране :yes: За мен това е волан класика, това реално е единственият ///М волан с бег, който се монтира на БМВ-та до 94г. Слагам е на Е36 и Е34, виждал съм и Е30-ка М-ка с него, но нека Явор тука като спец сподели има ли М-ки с такъв :-)
За много хора например воланите "Нарди" са просто нахагонови грозни волани....но за други разбиращи повече - това е класика изработена от изключително висококачествено дърво, която винаги ще се цени :yes: Въпрос на време и вкус всепак ;-) Защо казвам време - когато взех БМВ-то (имам го откакто имам регистрация тук) всички смятаха плетениците ББС джанти за отвратителни и демоде....а я сега какво стана, това е една от най-скъпите джанти :yes: По същият начин - преди 3 години ми продаваха Брок Тайп А 17-ски, задните 9.5 инча, предните 8.5 за 300лв....всички хора си мислеха, че това е джанта боклук и фрозник....и до ден днешен ме е яд, че не ги купих тогава :confused:

Но нека не разводняваме темата....за тези неща можем да си пуснем нова, в която да дискутираме ;-)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 09 Мар 2011, 1:10

Да, има нещо вярно в думите ти.
Външният вид е субективно нещо, така че като те кефи слагаш и толкоз :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 09 Мар 2011, 1:47

преминах от такъв с писта на кола 91 към този ромбоидния /98/, за който говориш, никакви проблеми.
ти още като го продаваше твоя щото не ставал, бях тръгнал да ти пиша, ма после нещо се отказах..
...
иначе тва, което казваш е малко грешно, понеже има и такива с кабел от тея години
е тва използвах аз http://www.frankies-bmw.com/3series/diy/steering_wheel/bmw_3series_steering_wheel.php

пп- сетих се как е твоя, принципно стават нещата за бега на фейсов, но ще трябват още работи..

Аватар

Мнение от mafia » 10 Мар 2011, 1:02

е....някой правил подобна конверсия :)?

П.П. - Джоги - в твоят случай става, но бега не работи....аз държа на 100% да е активен :yes:
Изображение

Назад към E36