"Подуване" ма колекторите-нормално ли е?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Gentsa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 320i
- Мечтае да кара: Hummer, Mustang
"Подуване" ма колекторите-нормално ли е?
След спукване на главата и замяната й....нещо се се улучиха нещата...получи се едно грухтене на мотора на празен ход (М50б20) и през неопределено време гърмежи в колекторите, без абсолютно никакви предхождащи симптоми. Тези гърмежи са придружени с празен ход 500 об/мин, в момента който подам малко гас-започва едно агонизиращо глъхнене, припукване и припръцкване докато не стигне до "пълна гас"...на високи обороти няма проблем, но средните ги няма въобще. Забелязах, че докато я припомпвам в този диапазон на "глъхненето и припукването" доста изразено ми се подуват колекторите, навярно от налягане вътре. Това се забелязва най-много под маркуча на сервото...има някакъв датчик там...измества се около 6-7 мм навън от напъна
Това нормално ли е? Или може да ми се взривят колекторите? Това го прави и на бензин и на газ като е топла през неопределим перид от време. 320 и без ванос с газ. инж.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: "Подуване" ма колекторите-нормално ли е?
MAF казвам аз.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
тази глава която замени в какво състояние беше?
затвяряха ли клапаните добре? на външен вид може да са си на мястото но е добре да се напасват и тн.... като зацепихте веригата спазихте ли всичко както трябва...???????
щом връща такова налягане по колектора явно нещо не както трябва при затварянето..
ако е само глъхненето наистина може да е от маф но...
затвяряха ли клапаните добре? на външен вид може да са си на мястото но е добре да се напасват и тн.... като зацепихте веригата спазихте ли всичко както трябва...???????
щом връща такова налягане по колектора явно нещо не както трябва при затварянето..
ако е само глъхненето наистина може да е от маф но...
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Колеги омотали сте нещо айде гърмене ,пукане ,но да ти се подува колектора това не е нормално !
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- Gentsa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 320i
- Мечтае да кара: Hummer, Mustang
delas_328 написа:Колеги омотали сте нещо айде гърмене ,пукане ,но да ти се подува колектора това не е нормално !
Това ме интересуваше.....значи им голяма вероятност да ми се взривят колекторите...
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Нещо се бърка в газоразпределението, не си експириментирай, а я карай в читав сервиз.
only rear wheel drive
6 мнения
• Страница 1 от 1