Проблем с 325tds неравномерна работа на ниски обороти
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с 325tds неравномерна работа на ниски обороти
Здравейте колеги пиша за първи път във форума след няколко часово търсене не можах да открия тема описваща точно моя проблем.Ще се опитам да обясня проблема максимално точно от няколко дни имам 325 tds 98 година вече му навъртях 500 километра колата върви много добре ускорява има мощност всичко е идеално с изключение на това че при връщане на газта да речем спирам на светофар двигателя почва да тресе между 500 - 900 оборота и след 5-10 секунди се нормализира случва се на загрял двигател предимно. Ако пък до преди да спра държа колата на по ниски обороти този проблем почти не се проявява а днес спрях на паркинга и нарочно преди това карах колата 200-300 метра на по ниски предавки с по високи обороти колата започна да тресе но този път не се нормализира поиграх си с педала на газта съвсем нежно и колата си влезе в режим. Другото странно е че проблема се проявява само след като колата се движи след като спре и заработи нормално при форсиране на място няма никакви проблеми връща оборотите и заковава.Изчетох всичко свързано с проблеми от подобен род във форума но повечето теми завършват с мнението "Потърси в търсачката". Всички коментират че проблема е от износени писти на тримера които е част от електронния блок на ГНП , възможно е съгласен съм но защо като я форсирам на място няма проблеми? Колата е на 218 хиляди километра до 205 е била редовно на сервизни прегледи в книжката не пише да е имала проблеми единствено е добавен темпомат преди 20 хиляди километра.Предварително благодаря за отговорите.
Re: Проблем с 325tds неравномерна работа на ниски обороти
"Всички коментират че проблема е от износени писти на тримера които е част от електронния блок на ГНП , възможно е съгласен съм но защо като я форсирам на място няма проблеми?" Зима е . Лятото ще почне и на място . Та има много не не не е много ами е адски много изписаното по впросното поведение на ГНП тъй че препоръчвам ти от подфорум Е34 да попрочетеш прилежно за ТДС и да започнеш отрано грижите за ГНП. Иначе третиране с добавка за почистване на форивната уредба и след това двутактово масло ( 1л на резервоар ) в горивото та да и стане гот на помпата.
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Колега наи сигурния начин е да отидеш в някои читав сервиз и да ти направят една диагностика на помпата-да се види на компютър колко милиграма нафта ти пуска помпата.Ако не си в нормата си или за регулиране на плочката на ГНП-то или за смяна.
Колеги проблема е че не съм във България на работа съм по цял ден и няма как да я закарам на сервиз единственото свободно време ми е събота и неделя като идеята ми е да диагностицирам проблема да поръчам нужните части и през уикенда да си ги сменя.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Ами виж горивния филтър.
Благодаря за отговорите процедурата е следната купувам нов горивен филтър ако проблема продължи отварям главата на помпата за почистване.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Цедката на потопяемата помпа в резервоара също я виж.Въздушния филтър как е?

Да обобщим смених филтрите (горивен,въздушен) днес разглобих помпата почистих я имаше съвсем малко мръсотия сигурно в следствие на двете добавки които прекарах през двигателя. Проблема си остана може би има малко подобрение след като си поиграх с количеството гориво което пуска помпата затворих го малко и като че ли проблема се проявява по рядко с по малко количество нафта ,поиграх си 1 час тествах връщах пусках гориво. И какво друго забелязах примерно да речем сте на 1 ва скорост и се опитвате да държите колата между 850 900 оборота и точно тогава се появява проблема притриса придрусва мине ли тея обороти спи. Изчерпан съм откъм идеи вече ако имате някоя с радост ще я чуя.
8 мнения
• Страница 1 от 1