АБС помпа -неработи
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
АБС помпа -неработи
Днес ходих на диагностика и ми казаха, че не работи мпомпата на АБС-а. На таблото ми свети лампичката за АСЦ ,а лампичката за АБС не светва ,предполагам умело манипулирана от продавача в Германия... Казаха ми ,че понякога тази помпа си трагва сама , норамонт само в БОШ или смяна ,която както се изразиха "си е цифра" .Надявам се да ме ориентирате в цени и да разбера дали аз сам мога да направя нещо...
П.с колата ми е Е36 М43B16 компакт
П.с колата ми е Е36 М43B16 компакт
- berkut
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 36
- Мечтае да кара: su47 berkut
- Детайли за колата: akulata
Re: АБС помпа -неработи
колега ако съм те разбрал правилно и аз имах подобен проблем,светна лампичката абс изчезна ,на две компютърни диагностики в времето ми даде преден ляв датчик,не бързах да го махам (тежко излиза)пак и на съпротивление беше читав проследих кабели до контролера също читави.. накрая ходих при един старец с един мултицет,кърфици и осцилоскоп еба маиката на целия бмв софтуеър оказа се че е клапата на абс помпа, има клип в ю тюб , с една дума сваляш го ,отваряш отзад където са винтовете и сменяш лентата с жици 90 на сто е от там,неотваря някоя клапа...
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Я кажи точно кое се сменя и как, а ако може и снимки да дадеш екстра. Че имам един такъв дето го смених, но може да си го оправя.

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- berkut
- кандидат ентусиаст
-
ето ти направо едно линкче, ако има нещо неразбираемо питай ако се разтърсиш може да намериш и схема за да ги проследиш кое не дава връзка (аз моята я забутах някъде,пак и след кат го оправих..)
късмет
http://www.youtube.com/watch?v=MgozbbeT28Q

- Kristopher
-
-
berkut написа:ето ти направо едно линкче, ако има нещо неразбираемо питай ако се разтърсиш може да намериш и схема за да ги проследиш кое не дава връзка (аз моята я забутах някъде,пак и след кат го оправих..)късмет
Моят абс не е такъв, колата е с асц и там е разликата сигурно

- berkut
- кандидат ентусиаст
-
е не знам но случката за която описах по горе е много често срещана кат проблем, аз докато си реша дилемата с абс какво ли не правих..... добре 4е има старци които разбират повече отколкото диагностици с лаптопи. дано е полезна на колегите,аз кат търсих в форума не го бях срещал тогава
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
щом си с АСЦ ти е друга помпата...
намираш такава от бмв с асц абс от някои колега тук.. има 10000 и не се търсят много така че изобщо не се занимаваи с ремонти
..
блокират разни клапани и не си струва да се ровичка в тия помпи
намираш такава от бмв с асц абс от някои колега тук.. има 10000 и не се търсят много така че изобщо не се занимаваи с ремонти
..
блокират разни клапани и не си струва да се ровичка в тия помпи
- Kristopher
-
-
аз съм го сменил отдавна с друг

- berkut
- кандидат ентусиаст
-
въпроса е там че 80% от проблемите на бмв е електрически а не механичен,я споика вълна или както е в тоя случай лентов проводник,в моя случай ми отне повече време демонтаж и монтаж отколкото презапояването пак и няма никаква гаранция че и следващата няма да има такъв дефект след време,друг пример чистачките се бяха бъгнали ,само на трета степен бачкаха -излезна 4е е от така наречена споика вълна(често дефектират след време) в модула. половин 4ас разглобяване 3 минути работа.
За мен въпроса е по скоро до човека, мен ме кефи да си ровичкам,така си почивам. А и много неща се научава в тоя и други форуми за което благодарско на създателите.Пак и бирата после е мн. сладка

За мен въпроса е по скоро до човека, мен ме кефи да си ровичкам,така си почивам. А и много неща се научава в тоя и други форуми за което благодарско на създателите.Пак и бирата после е мн. сладка

Като посъбера млко прички ще пратя колата директно в БМВ сервиза във Франкфурт да видим те ккво ще ми кажат.Колкото и да струва поне ще знам .че са го нправили ремонта както трябва....
10 мнения
• Страница 1 от 1