мирис на антифриз в купето
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- phantomas
- младши ентусиаст
-
- Кара: Is Hybrid
- Мечтае да кара: M1
мирис на антифриз в купето
радиатора на парното ми има мн малка дупчица и като загрее в студено време се вижда как изпарява антифриза отпред, та като пусна парното когато е загряла колата ми лъха първите 2-3 секунди на антифриз и после се разсейва миризмата, въпроса ми е дали е възможно да я вкарва от предния радиатор или просто ми е пукнат малкия в купето , има ли начин да се провери?
BMW 318is
- iorgov
- Потребител
-
- Кара: E46-320d
Re: мирис на антифриз в купето
Колега ако се поти предното стакло след като пуснеш парното вав самото начало е радиаторчето на парното е от охладителниа радиатор неможе да стигне до копето.
- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328CI
От радиаторчето на парното е,сигурно и стъклото ти се поти стабилно. Няма нищо сложно, но си е доста занимавка разглобяването. Успех колега 

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Няма как просто да го вкара от големия радиатор.Палиш колата, пускаш парното на 2 примерно само на предното стъкло ма тва ей сега в студовете и оставяш колата са поработи 10-на минутки и после само спираш парното и гасиш колата и седиш и гледаш.Обяснявам какво се случва: ако има теч, то колата трябва да работи, за да се прояви тоя теч.После за да изпари на стъклото трябва радиаторчето да е топло, иначе не става номера и врътката на парното трябва да сочи предното стъкло щото като я угасиш и няма струя, която да изкарва антифриза, а той си излиза сам през въздуховодите и се лепи на стъклото 

- phantomas
- младши ентусиаст
-
ок значи така и така ще свалям таблото ще сменя и малкото радиаторче
BMW 318is
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Момчета , не подвеждайте колегата така ... ! Особено ако не сте сигурни !
Колега , миризмата от всяка течност , която се разлее в двигателния отсег (било то антифриз , масло ) , може да бъде вкарана в купето чрез вентилатора ! Пример - течеше ми радиатора от преливника , в момента в който от мястото на теча излизаше антифриз и колата е в движеие , а вентилатора пуснат , веднага усещах миризмата на антифриз в купето ! По същия начин на приятел на колата (само че на него му изпускаше от гарнитурката м/у горния и долния ангренажен капак) се усещаше миризма на масло ! Така че колега , възможно е .....
Не казвам , че при теб миризмата 100 % идва от двигателния отсег (може да е от вътре от радиаторчето в купето ) , но просто казвам, че е възможно да усещаш миризмата от двигателния отсег , независимо колко далече е източника на съответната течност от вентилатора ...
Колега , миризмата от всяка течност , която се разлее в двигателния отсег (било то антифриз , масло ) , може да бъде вкарана в купето чрез вентилатора ! Пример - течеше ми радиатора от преливника , в момента в който от мястото на теча излизаше антифриз и колата е в движеие , а вентилатора пуснат , веднага усещах миризмата на антифриз в купето ! По същия начин на приятел на колата (само че на него му изпускаше от гарнитурката м/у горния и долния ангренажен капак) се усещаше миризма на масло ! Така че колега , възможно е .....
Не казвам , че при теб миризмата 100 % идва от двигателния отсег (може да е от вътре от радиаторчето в купето ) , но просто казвам, че е възможно да усещаш миризмата от двигателния отсег , независимо колко далече е източника на съответната течност от вентилатора ...
- neo5030
-
-
- Кара: е34 525 TDS
- Мечтае да кара: e38 750i
metodi80 написа:Момчета , не подвеждайте колегата така ... ! Особено ако не сте сигурни !
ако виското върти постояно да.. иначене как ще отиде миризнамата от радиатора до края(началото на стъклото

Обичам теее, Разбойнико Мой... винаги ме спасяваш, винаги бягаш с мен, винаги ме разбираш, винаги си на линия, винаги ми даваш ... да разбера че... мога да съм спокоен в теб, до теб... винаги си усмихнат и готов да се забавляваме , винаги ти светят очите, ангелските.. BMW
- phantomas
- младши ентусиаст
-
- роско бмв gr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: умряло 316 автоматично купе
- Мечтае да кара: lancia HF integrale
- Детайли за колата: умряло 316 купе автоматик
Губи не губи антифриз щом си свалил таблото (поне на снимката така виждам)сваляш радиаторчето,продухваш го б едно корито и си даваш отговор,да го сменям ли или не.Ако е за смяна ти най трудното си го свършил,от там на татък е лесно.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
phantomas написа:радиатора на парното ми има мн малка дупчица и като загрее в студено време се вижда как изпарява антифриза отпред, та като пусна парното когато е загряла колата ми лъха първите 2-3 секунди на антифриз и после се разсейва миризмата, въпроса ми е дали е възможно да я вкарва от предния радиатор или просто ми е пукнат малкия в купето , има ли начин да се провери?
Опитай да я залепиш с поксипол или течен метал дупчицата,щом не ти поти стъклото отвътре и не е мазникаво от антифриза смело мога да потвърдя,че радиаторчето ти е здраво това в купето.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- BOBO BAVARIA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 325d
- Детайли за колата: BMW FOREVER
има едни помпички кадето се слагат на капачката на радятота за да се обезвъздошава ако можеш да намериш от некаде и да напомпаш то ще си покаже от каде е теча и дали не ти е спукана и питата.а е вазможно и двата марку4а кадето влизат в питата скоби4ката да е хлабава и да потича малко и от там да ти намирисва.
бмв-то е болест за която няма лек
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Колега, има един щуцер над скоростната кутия. Оттам обикновено капе антифриза, ако ти тече от радиаторчето или от връзки...
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
12 мнения
• Страница 1 от 1