Имама един въпрос за КЛИМАТРОНИКА НА BMW E36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Viki Racing
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 318Is Coupe
- Мечтае да кара: 328i
Имама един въпрос за КЛИМАТРОНИКА НА BMW E36
Здравеите колеги въпроса ми е следния имам бмв е36 96г с двузонов климатроник нагласям му градусите и от двете страни еднакво примерно 25 градуса но от ляво духа много хладко а от дясно си духа топло какъв може да е проблема.
- iorgov
- Потребител
-
- Кара: E46-320d
Re: Имама един въпрос за КЛИМАТРОНИКА НА BMW E36
Колега проблема тие във клапаните които реголират количеството топла вода към парното намират се под серво апарата ако е от тях пиши имам такива .
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Провери фреона и филтъра на купето. Това което казваш как духа, при загрят автомобил ли е?
Ако отляво имаш предвид отляво на волана само виш си копчето за топло-студено на средната конзола , ако е на студено а климатроника си го направил на по-висока темп. топло така прави случи ми се скоро. ако и там врътката е на топло и говориш за лява и дясна зона търси причината в затварянето на въздуховодите към тея зони или в краен случай управлението на климатроника да се ебава.
- Viki Racing
- Потребител
-
00700 написа:Провери фреона и филтъра на купето. Това което казваш как духа, при загрят автомобил ли е?
Да на загрял двигател е,стрелката е на средата и е работила доста време колата.
- iv4ooo89
-
-
- Кара: BMW 318 tds
- Мечтае да кара: 730D
- Детайли за колата: 318 пе4ка стига толкоз......
1000% че са калпаните на парното от личен опит го казвам !

Моля, повече не използвай подписа си за реклама, ще получиш БАН!
- Viki Racing
- Потребител
-
iv4ooo89 написа:1000% че са калпаните на парното от личен опит го казвам !
Ок ще ги проверя но няма да е тази седмица и ще пиша какво е станало БЛАГОДАРЯ на всички за помоща.
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Viki Racing написа:iv4ooo89 написа:1000% че са калпаните на парното от личен опит го казвам !
Ок ще ги проверя но няма да е тази седмица и ще пиша какво е станало БЛАГОДАРЯ на всички за помоща.
Аз също подкрепям колегата,когато колата е загряла климатроника се изключва и започва да ти топли от парното!
- tosho_72
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 TDS + 330ci
- Детайли за колата: черни :)
dicho0o написа:Viki Racing написа:iv4ooo89 написа:1000% че са калпаните на парното от личен опит го казвам !
Аз също подкрепям колегата,когато колата е загряла климатроника се изключва и започва да ти топли от парното!
Абе за какав фрион приказвате?Компресора на климатика не тръгва при минус градуса,същевременно климатроника не прави топло с компресора на климатика,мисля че имаше теми за това,почетете малко

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
dicho0o написа: Аз също подкрепям колегата,когато колата е загряла климатроника се изключва и започва да ти топли от парното!
Това що за изказване беше ?!

А иначе принципно електромагнитните клапани блокират в крайно отворено положение при прекъсната намотка. И в случая както казва колегата,че отляво му духа хладко,би трябвало да е точно обратното и да духа горещо ,без значение на какви градуси е настроена лявата зона.Така че остава проблема да е механичен в самия клапан ,ама за тази цел трябва сваляне и отваряне...

- роско бмв gr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: умряло 316 автоматично купе
- Мечтае да кара: lancia HF integrale
- Детайли за колата: умряло 316 купе автоматик
Ами ако е запушена само едната част на радиаторчето?Пипни двата маркуча дето излизат от клапаните ако са топли значи е от радиаторчето.Ако е от клапаните мога да ти помогна със съвет ако искаш,понеже ги свалях преди месец.
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Viki Racing написа:iv4ooo89 написа:1000% че са калпаните на парното от личен опит го казвам !
Имах същия проблем.От клапите беше.Не изхвърляй статите,защото се оправят чрез пренавиване на бобините.Един колега беше пуснал много подробна тема,как се оправят тези клапи.А ако не ти се замнимава да си оправяш стария клапан,в моргите вървят по колко 60 лв.но не се знае колко ще работи...
12 мнения
• Страница 1 от 1