Замръзнали чистачки
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Замръзнали чистачки
Здравейте колеги
Сутринта не съобразих, че чистачките може да са замръзнали (според борда навън беше 1 градус над нулата) и ги включих да измия прозореца. Само че не успяха да се отлепят - само потрепнаха и дотам. Вдигнах ги, но не искат да се включат изобщо. Помпичката за измиване иначе си работи. В момента съм на работа и няма как да сляза да погледна, та реших поне да пиша тук докато чакам да свърши работният ден - според вас какво може да се е случило ? Дали е изгорял мотора, или пък само бушона ?

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- streetz
- младши ентусиаст
-
B48B20
Re: Замръзнали чистачки
Това ще е първото, което ще направя довечера.
Просто реших да попитам възможно ли е в такива случаи да изгори моторчето, или пък някое реле примерно .. знам ли. Ако е само бушона - супер ще е 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Другото пак кофти което може да се е случило е да са превъртели шлиците на раменете на чистачките.Моторче-то не е много скъпо нито раменете за чистачките нито механизма.Вдигни чистачките отлепи ги от стъклото влез и цъкни да се врътнат един път.Ако не излизаш слушаш и с другата ръка буташ лостчето да видиш дали се чува дали върти моторчето.Ако се чува моторчето а чистачките не мръдват механизма за чистачките там неговите шлици или тия на чистачките или оста на моторчето.Ако не се чува търсиш бушони изгорели.Ако няма изгорял бушон разглабяш малко за да смъкнеш моторчето и му подаваш директен ток да видиш дали работи.Ако работи моторчето с директен ток тогава си преглеждаш комфорт модула които отговаря и за чистачките и релето мисля, че имаше някаде и реле за чистачките.Надявам се да е най безболезненото но предвид как паднаха цените не вярвам да е повече от 60-80лв механизма с моторчето.

- ivanov_tds
- кандидат ентусиаст
-
Спокойно колега много пъти съм го правил това и гаранция че е бушон даже и на ел.стъклата ми го е правил тоя номер
- joro_bmwm3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 320 ванус
- Мечтае да кара: Ф1
- Детайли за колата: просто няма такава
ако не се чува моторчето е бушон трудно ще изгори моторчето
живота е гаден,но аз сам по гаден
- streetz
- младши ентусиаст
-
B48B20
Проблемът се разреши от само себе си
Все пак благодаря за мненията, колеги 
Ключ.

Ключ.
8 мнения
• Страница 1 от 1