лампа на накладки- не гасне

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

лампа на накладки- не гасне

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 20 Фев 2011, 19:24

Здравейте !
Искам да ви попитам как да оправя един проблем .
А именно - след като ми светна лампата на Е36( 318ис) за накладките се оказа, че задните такива са поизхабени доста и са за смяна. Смених ги като смених и датчика с нов, но не след дълго каране лампата за накладките светна отново ( предните са си ок, проверени са) . Помислих, че проблема е в малкото ръбче на спирачните дискове. Отново смених датчика отзад заедно със новите дискове, изключих акумулатора продължително време, но лапмата за накладките отново си свети.
И сега да ви питам тая грешка запаметила ли се е или какво точно е станало и как да я изчистя ?
Моля ви дайте ми конкретна идея, тъй като е малко кофти да знаеш, че имаш нови дискове, накладки, датчик и пак свети лампата.
ПС:А и още нещо- сега като натисна педала на спирачката за 30 сек. не угасва, апреди го правеше.
Последна промяна 7S\/E7OSLA\/ на 13 Мар 2011, 21:48, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар

Re: Е36 спирачки

Мнение от Делян » 20 Фев 2011, 19:29

Закачи на диагностика да изчистят грешката.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 20 Фев 2011, 19:49

Нивото на спирачната течност как е..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 20 Фев 2011, 19:58

7S\/E7OSLA\/ написа:...сега като натисна педала на спирачката за 30 сек. не угасва, апреди го правеше.

Пробвай го това същото, но на отворена шофьорска врата.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320 ванус
Мечтае да кара: Ф1
Детайли за колата: просто няма такава

Мнение от joro_bmwm3 » 20 Фев 2011, 19:59

теябвя да се изчисти грешката
живота е гаден,но аз сам по гаден

ентусиаст
Аватар

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 20 Фев 2011, 20:22

vladi_a_i написа:Нивото на спирачната течност как е..

на макс си е нивото ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 20 Фев 2011, 21:41

Нивото на спирачната течност , няма общо с индикацията за износени накладки .

Колега , виж сега ...
Веригата за лампата на накладките тръгва от 19 пин на букса Б на таблото и по жълт кабел отива първо до преден "датчик" на накладките на предно ляво колело , след това последователно веригата отива до "датчика" за накладките на задно дясно колело и след това отива на маса ....
Демек веригата е следната - Табло - преден ляв датчик - заден десен датчик - маса. Това , което се опитвам да кажа е че двата датчика са последователно във веригата и не са независими. Ако е прекъсната някъде веригата лампата на таблото ще свети ... Примерно ако ти е прекъснат който и да е от датчиците , лампата ще свети , ако е прекъсната връзката м/у двата датчика - лампата ще свети , ако масата пропада към втория датчик , лампата ще свети ...
За това тръги от таблото и проследи веригата през двата датчика до маса .... Най -лесно ще ти е просто да включиш мултицет на зумер и да поставиш пипалата м/у 19пин на букса Б и маса , ако зумера изписука значи всичко е наред. (което съм сигурен , че няма да стане , понеже веригата е прекъсната щом ти свети лампата ). Ако не ти стана ясно , пиши ми на ЛС. Ще ти пратя схема ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 20 Фев 2011, 22:00

metodi80 написа:Нивото на спирачната течност , няма общо с индикацията за износени накладки .

Колега , виж сега ...
Веригата за лампата на накладките тръгва от 19 пин на букса Б на таблото и по жълт кабел отива първо до преден "датчик" на накладките на предно ляво колело , след това последователно веригата отива до "датчика" за накладките на задно дясно колело и след това отива на маса ....
Демек веригата е следната - Табло - преден ляв датчик - заден десен датчик - маса. Това , което се опитвам да кажа е че двата датчика са последователно във веригата и не са независими. Ако е прекъсната някъде веригата лампата на таблото ще свети ... Примерно ако ти е прекъснат който и да е от датчиците , лампата ще свети , ако е прекъсната връзката м/у двата датчика - лампата ще свети , ако масата пропада към втория датчик , лампата ще свети ...
За това тръги от таблото и проследи веригата през двата датчика до маса .... Най -лесно ще ти е просто да включиш мултицет на зумер и да поставиш пипалата м/у 19пин на букса Б и маса , ако зумера изписука значи всичко е наред. (което съм сигурен , че няма да стане , понеже веригата е прекъсната щом ти свети лампата ). Ако не ти стана ясно , пиши ми на ЛС. Ще ти пратя схема ...

Колега, много благодаря за конкретния отговор !
:bowdown: :bowdown:
Ще погледна случайно да не съм пропуснал да пъхна въпросния датчик хубаво в буксичката ...а също и ще премеря първо така както ми каза с мултицета .

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 22 Фев 2011, 11:39

7S\/E7OSLA\/ написа:
metodi80 написа:Нивото на спирачната течност , няма общо с индикацията за износени накладки .

Колега , виж сега ...

Колега, много благодаря за конкретния отговор !
:bowdown: :bowdown:
Ще погледна случайно да не съм пропуснал да пъхна въпросния датчик хубаво в буксичката ...а също и ще премеря първо така както ми каза с мултицета .

Буксата на датчика влиза само по един начин.Виж да не би да си я сложил обратно (малко вероятно),че се сплескват крачетата тогава.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 13 Мар 2011, 17:29

Проблемът е разрешен . Кабела на датчика за предните накладки се е скъсал и беше бая поизсъхнал и втвърден. :clap:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: КЛЮЧ

Мнение от bum_bum » 13 Мар 2011, 19:41

Колега, ще те помоля да възстановиш първоначалното заглавие на темата и повече да не променяш имената на темите си така.
Като искаш да се заключи пишеш ЛС на модератор.
Изображение

Назад към E36