Регулатор за налягането на бензина
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Регулатор за налягането на бензина
Каква трябва да е реакцията на двигателя когато извадя маркучето за вакуума от регулатора за налягането на бензина, дето е на рейката? При мен работата на двигателя не се променя.
Вадя маркучето и само за момент оборотите леко се разколебават, предполагам заради допълнителния въздух, който започва да засмуква двигателя от това маркуче, но веднага си се нормализират. Форсирам си двигателя по същия начин, както и когато си е на място маркучето, никаква разлика няма. Дори се качих да покарам малко колата така. Единствената разлика, която усетих е, че малко по-бавно ускорявам, но не е много чувствителна разликата. Тя според мен може и да се дължи на въздуха, който смуче двигателя от изваденото маркуче, защото с нищо не го бях запушил. 

- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Re: Регулатор за налягането на бензина
Колега все пак спомени с кой мотор си 

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- CTORH
- младши ентусиаст
-
Опа, забравих. М42
Ама то принципа трябва да е сходен при всичките мотори.

- joro_bmwm3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 320 ванус
- Мечтае да кара: Ф1
- Детайли за колата: просто няма такава
според мен трябва да глъхне 

живота е гаден,но аз сам по гаден
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
вдига налягането в рейкатаи трябва да се подобри вървежа това го казвам от опит 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
joro_bmwm3 написа:според мен трябва да глъхне
Напротив оборотите се вдигат.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- CTORH
- младши ентусиаст
-
mgate написа:вдига налягането в рейкатаи трябва да се подобри вървежа това го казвам от опит
Е то тогава дай всички да караме без регулатор, щом се подобрява вървежа. Ето тук колегата ivoo е писал как действа този регулатор. За съжаление обаче не обяснява ролята на вакуума.

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Ролята на вакуумния маркуч е незначителна. На празен ход, когато стойностите на вакуума са най-големи, мембраната леко се отмества, колкото да намали налягането на бензина с 2 десети от бара, или на всички бензинови двигатели без М3 и май 328i е около 3 бара, на празен ход с действащ вакуум е 2.8-2.85 бара. Това има някакво минимално значение за разхода на гориво на празен ход, както и намаляване на някои емисии от изгорелите газове. Този вакуумен маркуч, по-скоро е изчислен да го има теоретично, на практика няма значение, като се извади и запуши да не смуче въздух, промяна в оборотите няма на празен ход, също и ускорението няма да се промени.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
Значи да разбирам ли, че поведението на колата ми при тоя експеримент е нормално и регулатора си работи добре?
А някой знае ли къде да ида да ми измерят налягането на бензина, че май не на всякъде, където правят диагностики го правят. Сваля ли се горната половина на колекторите за това измерване и евентуално трябва ли да се сменят гарнитурките между двете половини дето са?
А някой знае ли къде да ида да ми измерят налягането на бензина, че май не на всякъде, където правят диагностики го правят. Сваля ли се горната половина на колекторите за това измерване и евентуално трябва ли да се сменят гарнитурките между двете половини дето са?
9 мнения
• Страница 1 от 1