Въпрос за биалетка
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Въпрос за биалетка
Cтава въпрос за къcата биалетка,по-точно как се познава дали е разбила, смисъл има някакъв шум от предно дясно и тук във форума масово мненията ca ,че e от биалетката.A като се хване с ръка и се разклати не се чува нищо.
Всеки луд си има номер ....Казал фичо и се фралил у копривите.............
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Re: Въпрос за биалетка
Е па колега свали гумата и виж.......
Aз свалях и затова написах, че като се разклати не се чува никакъв шум и не се клати, обаче ми е мисълта да не трябва да се свали (самата биалетка) за да се разбере.
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
когато е разбита биалетката и по точно тампончето от доло кадето е захващането за носача тропането е доста силено и дразнещо и се чува при бавна скорост и малки неравности ,но както е казал колегата свали и погледни ,така е само гадаене какво точно ти хлопа 

- Мариян Георгиев
- Потребител
-
- Кара: IS-ка
flober написа:когато е разбита биалетката и по точно тампончето от доло кадето е захващането за носача тропането е доста силено и дразнещо и се чува при бавна скорост и малки неравности ,но както е казал колегата свали и погледни ,така е само гадаене какво точно ти хлопа
Точно така беше при мен,вчера я смених и всичко е ОК

Веднъж БМВ,завинаги БМВ!
- randi84
- Потребител
-
- Кара: 325 tds
както казаха колегите по горе сваляш и проверяваш
не е лошо да си провериш и шарнирите
не е лошо да си провериш и шарнирите
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Огледай гумената част дали е напукана , напъни със щанга лекичко и виж дали се отварят луфтове м/у гумената част и болта , който влиза в нея ...
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Тя като се клати няма да чуеш нищо,просто ако е разбита ще има луфт 

Fichkata написа:Cтава въпрос за къcата биалетка,по-точно как се познава дали е разбила, смисъл има някакъв шум от предно дясно и тук във форума масово мненията ca ,че e от биалетката.A като се хване с ръка и се разклати не се чува нищо.
може и друго нещо да е не е задължително да е биатлетка.... натисни с крак колелото от горната страна, ако усещаш някъв луфт значи трябва да "огледаш" амортисьора и тампона
- joro_bmwm3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 320 ванус
- Мечтае да кара: Ф1
- Детайли за колата: просто няма такава
metodi80 написа:Огледай гумената част дали е напукана , напъни със щанга лекичко и виж дали се отварят луфтове м/у гумената част и болта , който влиза в нея ...
Значи гумата е напукана и има лек луфт. Ясно е ще се сменя. Благодаря за бързите отговори и най-вече на колегата metodi80 (неговото обяснение ми е достатъчно) и темата е за ключ.
И за да не си помислите че съм поредният,който пуска глупави теми - направих го защото, колата ходи на диагностика и ми казаха, че това е шум от скобата на накладките, a това ми се стори смехотворно.

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
ами може и да е шарнир просто по обстойно си огледаи наштата
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Fichkata написа:metodi80 написа:Огледай гумената част дали е напукана , напъни със щанга лекичко и виж дали се отварят луфтове м/у гумената част и болта , който влиза в нея ...
Значи гумата е напукана и има лек луфт.
...... и ми казаха, че това е шум от скобата на накладките, a това ми се стори смехотворно.
Щом се отваря луфт със сигурност биелетката ти вкарва някакви шумове/тропане ... Може шума който чуваш да не е точно от тях , но щом има луфт в биелетката е достатъчно много леко натоварване и вибрация , че стабилизиращата щанга да ги "разлюшка" и да почнат да тропат ...
За скобата на накладките , тя действително може да идава лек "шум" , но той в повечето случай е много характерен и се чува предимно от вън , рядко можеш да го усетиш в купето .... Този шум в никакъв случай не може да се определи като тропане ...
Зададох въпроса именно за биалетката, защото шарнирите и другите консумативи са сменени и то с качествени, а шума се появява точно, когато се преминава през неравности с ниска скорост и шума е доста силен (чува се в купето при включено радио на 6 позиция на звука).
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Щом се е появил луфт сменяй биелетките възможно най-скоро, да не ти се налага да смениш с тях и качествените шарнири.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2