Какъв газов инжекцион да търся или да сложа на М42?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Какъв газов инжекцион да търся или да сложа на М42?
Здравейте колеги!
Реших, че е крайно време и аз да се сдобия с е36-ца вече
Да взема вече на 4тия път да дойда на БМВ събора с правилната марка
Въпроса ми е, че съм пресметнал на година, че ще карам по над 12 000км, като всяка седмица София-Пловдив-София (300км без въртене в града!).
И нищо не ме притеснява повече от разхода
Смятах го по различни начини и на бензин се получава, че ще взема колата и ще ми седи пред блока и ще я паля да я измия и обратно. То с тоя бензин 2,45 (до лятото 3лв), не става.
И така имам 2 въпроса към знаещите:
1) Кола с вече поставен ГИ ли да диря или да извадя пари да се сложи после?
1.1) Повечето италианки идват с "Ланди ренцо ГИ" - как са тези газови?
2) Ако взема кола без ГИ, то какъв ГИ ще ми препоръчате? Съотношение цена/качество?
и още едно въпросче
3) Разправяха ми, че имало някакъв български газов инжекцион, но не знам кой е той
Казаха ми, че се връзваш с лаптопа към компютъра на ГИ-то и избираш режим на работа, като имало 3 режима "Икономичен, Нормален и Спортен", като на "Спортен" режим се усещало как колата на място вдига оборотите много по-бързо
Дори собственика бил разправял, на този моя познат, че както си кара е36цата със 17ки джанти и на 2ра трудно я завъртал, а с ГИ-то на спортен режим осезаемо по-лесно
Целия ефект се постигал благодарение на инжекторите, които впръсквали газ за най-малък интервал от време (в ms) за разлика от всички други ГИ. Това ми го каза технически грамотен човек - почти инженер по Автомобилна техника...
За пръв път чувам такова нещо, но аз по принцип не съм се интересувал много от газ.
Благодаря за съветите предварително!
П.С.: До модераторите с търсачката намерих теми свързани с газови инжекциони и газови уредби, но никъде няма такава с препоръчителни за е36- двигателите.
Реших, че е крайно време и аз да се сдобия с е36-ца вече

Въпроса ми е, че съм пресметнал на година, че ще карам по над 12 000км, като всяка седмица София-Пловдив-София (300км без въртене в града!).
И нищо не ме притеснява повече от разхода

2) Ако взема кола без ГИ, то какъв ГИ ще ми препоръчате? Съотношение цена/качество?
и още едно въпросче
3) Разправяха ми, че имало някакъв български газов инжекцион, но не знам кой е той

Казаха ми, че се връзваш с лаптопа към компютъра на ГИ-то и избираш режим на работа, като имало 3 режима "Икономичен, Нормален и Спортен", като на "Спортен" режим се усещало как колата на място вдига оборотите много по-бързо

За пръв път чувам такова нещо, но аз по принцип не съм се интересувал много от газ.
Благодаря за съветите предварително!

П.С.: До модераторите с търсачката намерих теми свързани с газови инжекциони и газови уредби, но никъде няма такава с препоръчителни за е36- двигателите.
- JORO_86
- кандидат ентусиаст
-
Re: Какъв газов инжекцион да търся или да сложа на М42?
Казали са ти за Фобос, той е с такива опции и е добър вариянт, но си вземи високо бюджетния им вариянт около 1100 за 4 цилиндъра май. Един от най-добрите сервизи за инжекциони го монтира в момента и там със сигурност ще ти го направят като хората без странични нежелани ефекти от газта. Сервиза е познат на много хора от София, за да няма реклама ще напиша само че е в Горна баня. Иначе след като въртиш много извънградско смело слагай и след 15000 км почваш да си на плюс.
- u`F`o
- ентусиаст
-
JORO_86 написа:Казали са ти за Фобос, той е с такива опции и е добър вариянт, но си вземи високо бюджетния им вариянт около 1100 за 4 цилиндъра май. Един от най-добрите сервизи за инжекциони го монтира в момента и там със сигурност ще ти го направят като хората без странични нежелани ефекти от газта. Сервиза е познат на много хора от София, за да няма реклама ще напиша само че е в Горна баня. Иначе след като въртиш много извънградско смело слагай и след 15000 км почваш да си на плюс.
Демек точно за една година

Ще видя цените и за 6 цилиндрови, дано да не са по 2к...
Към is съм се насочил, но кой знае, ако изпадне някоя читава 20-ска..., защо не ?

Благодаря за отговора

- Stiks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 М50Б25
- Мечтае да кара: икономично
u`F`o написа:JORO_86 написа:Казали са ти за Фобос, той е с такива опции и е добър вариянт, но си вземи високо бюджетния им вариянт около 1100 за 4 цилиндъра май. Един от най-добрите сервизи за инжекциони го монтира в момента и там със сигурност ще ти го направят като хората без странични нежелани ефекти от газта. Сервиза е познат на много хора от София, за да няма реклама ще напиша само че е в Горна баня. Иначе след като въртиш много извънградско смело слагай и след 15000 км почваш да си на плюс.
Демек точно за една година![]()
Ще видя цените и за 6 цилиндрови, дано да не са по 2к...
Към is съм се насочил, но кой знае, ако изпадне някоя читава 20-ска..., защо не ?![]()
Благодаря за отговора
Колега само за бензин на газ ли мислиш ? Аз съм с 325 ТДС и съм доволен, при леко каране - междуселски пат - 6.6л/100км

Др което е помисли за метан ако гледаш да ти е икономично без мн мн коне

- u`F`o
- ентусиаст
-
uFo написа:Към is съм се насочил, но кой знае, ако изпадне някоя читава 20-ска..., защо не ?![]()
Благодаря за отговора
Stiks написа:
Колега само за бензин на газ ли мислиш ? Аз съм с 325 ТДС и съм доволен, при леко каране - междуселски пат - 6.6л/100кмна магистрала където ти ще караш може и на 6 да слезеш.
Нямам против дизела, даже го предочитам пред газта, но няма тдс купета

Ти мислиш ли, че за 4к може да се намери читав ТДС? Аз не съм търсил между другото...
Търси си задължително със вече поставен ГИ, понеже няма да ти се оскъпи колата. А ако го слагаш в последствие, брой едни 1000к за 4 цилиндров и над 1200 за 6 цилиндров ГИ. А и както да го смяташ, на газ е доста по-икономично и от дизел
Все пак е нафтата е 2.45, а разхода, ако е 2.5 тдс ти е с 2л само надолу 

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
и още едно въпросче
П.С.: До модераторите с търсачката намерих теми свързани с газови инжекциони и газови уредби, но никъде няма такава с препоръчителни за е36- двигателите.[/quote]
Моето мнение е както следва:
1. Много е относително, ако изпадне хубава кола с ГИ я взимай, ако ли не каквото изпадне.
Препоръчвам ти ГИ, слаган в България. Има гаранция, по-прясна е
, докато тия от Италия са вече много амортизирани
2. Като марка може би Ловато? Или BRC?
3. Фобос - има инфо във форума
и още едно въпросче

П.С.: До модераторите с търсачката намерих теми свързани с газови инжекциони и газови уредби, но никъде няма такава с препоръчителни за е36- двигателите.[/quote]
Моето мнение е както следва:
1. Много е относително, ако изпадне хубава кола с ГИ я взимай, ако ли не каквото изпадне.
Препоръчвам ти ГИ, слаган в България. Има гаранция, по-прясна е

2. Като марка може би Ловато? Или BRC?
3. Фобос - има инфо във форума

- kr1sh0
- Потребител
-
- Кара: E91 335d, e46 330cd
Хора с м44б19 мАтор съм.. Посъветвайте и мене кое е добро, кое е най-евтиния добър варянт.. Заслужава ли си втора ръка газов инжекцион, и ако си заслужава 2ра ръка да го взема, кой може да ми направи настройките и за какви пари :?
- xamctepa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 M40B18
Здравей,
Аз си монтирах ГИ Фобос преди година и половина и от тогава не съм имал никакви проблеми с него(да чукна на дърво),общо взето съм много доволен,колата и на икономичен режим на ГИ си върви без да има разлика от бензина(или е толкова малка,че нога да я усетя),разхода е същия като на бензин(не броя този бензин дето го харчи докато дигне малко температура за да прехвърли на газ).Така,че според мене си е доста добра инвестиция.Аз го платих 1200 за четири цилиндров двигател и вече съм го избил и карам на далавера.
Ако успееш да си намериш кола каквато търсиш с ГИ ще е супер,ако ли не си купи хубава кола и и сложи ГИ и не му мисли много,парите ще си ги избиеш за една година и ще си супер доволен.
Разхода на газ ми е от 11,5 до 13,5 според зависи от времето и от карането
Дано съм ти помогнал малко...
Поздрави и успех с намирането на добър екземпляр!
Аз си монтирах ГИ Фобос преди година и половина и от тогава не съм имал никакви проблеми с него(да чукна на дърво),общо взето съм много доволен,колата и на икономичен режим на ГИ си върви без да има разлика от бензина(или е толкова малка,че нога да я усетя),разхода е същия като на бензин(не броя този бензин дето го харчи докато дигне малко температура за да прехвърли на газ).Така,че според мене си е доста добра инвестиция.Аз го платих 1200 за четири цилиндров двигател и вече съм го избил и карам на далавера.
Ако успееш да си намериш кола каквато търсиш с ГИ ще е супер,ако ли не си купи хубава кола и и сложи ГИ и не му мисли много,парите ще си ги избиеш за една година и ще си супер доволен.
Разхода на газ ми е от 11,5 до 13,5 според зависи от времето и от карането

Дано съм ти помогнал малко...
Поздрави и успех с намирането на добър екземпляр!
- u`F`o
- ентусиаст
-
xamctepa написа:Поздрави и успех с намирането на добър екземпляр!
Мерси колега, то това е по-трудната част като гледам

- krisko_thc
- Потребител
-
- Кара: E60 545i
аз съм с м42 с инжекцион на фобос взех го на лизинг излезе ми 1136 лв. мн.съм доволен има 3 режима на работа но гледаи къде ште го слагаш питаи ако решиш нешто успех.
- Tomekk
- младши ентусиаст
-
- Кара: М44
- Мечтае да кара: ///М
- Детайли за колата: Не карам бързо полицай, просто бавно си летя :)
Мойта дойде от Италия с газ инжекцион E-gas малко стара през 2006-та качвана .. До сега съм и навил над 30к и съм много доволен ... извън градско ми дава лятото с нормално каране около 6.5 7 газ
около 9 смесено (М44 е мотора
)
П.П. И лятото карам на 17-ки

П.П. И лятото карам на 17-ки

ако си намериш готова на газ най добре
www.bmwпрофесори-bg.net
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Абе хора кви глупости пишете .... 25ца tds 6 разход
Фобосите са по 450 лева без бутилка и сонда , кви са тея 1000 лева немога да разбера ?

I'm slowly drifting

- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
DirtySouth написа:Абе хора кви глупости пишете .... 25ца tds 6 разходФобосите са по 450 лева без бутилка и сонда , кви са тея 1000 лева немога да разбера ?
Ми толко е.Бутилката,сондата и монтажа не са безплатни.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2