Какъв газов инжекцион да търся или да сложа на М42?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Какъв газов инжекцион да търся или да сложа на М42?

Мнение от u`F`o » 16 Фев 2011, 15:44

Здравейте колеги!
Реших, че е крайно време и аз да се сдобия с е36-ца вече :) Да взема вече на 4тия път да дойда на БМВ събора с правилната марка :mhihi:
Въпроса ми е, че съм пресметнал на година, че ще карам по над 12 000км, като всяка седмица София-Пловдив-София (300км без въртене в града!).
И нищо не ме притеснява повече от разхода :( Смятах го по различни начини и на бензин се получава, че ще взема колата и ще ми седи пред блока и ще я паля да я измия и обратно. То с тоя бензин 2,45 (до лятото 3лв), не става.
И така имам 2 въпроса към знаещите:
1) Кола с вече поставен ГИ ли да диря или да извадя пари да се сложи после?
1.1) Повечето италианки идват с "Ланди ренцо ГИ" - как са тези газови?

2) Ако взема кола без ГИ, то какъв ГИ ще ми препоръчате? Съотношение цена/качество?
и още едно въпросче
3) Разправяха ми, че имало някакъв български газов инжекцион, но не знам кой е той :dunno:
Казаха ми, че се връзваш с лаптопа към компютъра на ГИ-то и избираш режим на работа, като имало 3 режима "Икономичен, Нормален и Спортен", като на "Спортен" режим се усещало как колата на място вдига оборотите много по-бързо :dunno: Дори собственика бил разправял, на този моя познат, че както си кара е36цата със 17ки джанти и на 2ра трудно я завъртал, а с ГИ-то на спортен режим осезаемо по-лесно :dunno: Целия ефект се постигал благодарение на инжекторите, които впръсквали газ за най-малък интервал от време (в ms) за разлика от всички други ГИ. Това ми го каза технически грамотен човек - почти инженер по Автомобилна техника...
За пръв път чувам такова нещо, но аз по принцип не съм се интересувал много от газ.

Благодаря за съветите предварително! :bchug:

П.С.: До модераторите с търсачката намерих теми свързани с газови инжекциони и газови уредби, но никъде няма такава с препоръчителни за е36- двигателите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Какъв газов инжекцион да търся или да сложа на М42?

Мнение от JORO_86 » 16 Фев 2011, 18:45

Казали са ти за Фобос, той е с такива опции и е добър вариянт, но си вземи високо бюджетния им вариянт около 1100 за 4 цилиндъра май. Един от най-добрите сервизи за инжекциони го монтира в момента и там със сигурност ще ти го направят като хората без странични нежелани ефекти от газта. Сервиза е познат на много хора от София, за да няма реклама ще напиша само че е в Горна баня. Иначе след като въртиш много извънградско смело слагай и след 15000 км почваш да си на плюс.

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 16 Фев 2011, 18:57

JORO_86 написа:Казали са ти за Фобос, той е с такива опции и е добър вариянт, но си вземи високо бюджетния им вариянт около 1100 за 4 цилиндъра май. Един от най-добрите сервизи за инжекциони го монтира в момента и там със сигурност ще ти го направят като хората без странични нежелани ефекти от газта. Сервиза е познат на много хора от София, за да няма реклама ще напиша само че е в Горна баня. Иначе след като въртиш много извънградско смело слагай и след 15000 км почваш да си на плюс.

Демек точно за една година :yes:
Ще видя цените и за 6 цилиндрови, дано да не са по 2к...
Към is съм се насочил, но кой знае, ако изпадне някоя читава 20-ска..., защо не ? :dunno:
Благодаря за отговора :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 М50Б25
Мечтае да кара: икономично

Мнение от Stiks » 16 Фев 2011, 19:03

u`F`o написа:
JORO_86 написа:Казали са ти за Фобос, той е с такива опции и е добър вариянт, но си вземи високо бюджетния им вариянт около 1100 за 4 цилиндъра май. Един от най-добрите сервизи за инжекциони го монтира в момента и там със сигурност ще ти го направят като хората без странични нежелани ефекти от газта. Сервиза е познат на много хора от София, за да няма реклама ще напиша само че е в Горна баня. Иначе след като въртиш много извънградско смело слагай и след 15000 км почваш да си на плюс.

Демек точно за една година :yes:
Ще видя цените и за 6 цилиндрови, дано да не са по 2к...
Към is съм се насочил, но кой знае, ако изпадне някоя читава 20-ска..., защо не ? :dunno:

Колега само за бензин на газ ли мислиш ? Аз съм с 325 ТДС и съм доволен, при леко каране - междуселски пат - 6.6л/100км :) на магистрала където ти ще караш може и на 6 да слезеш.
Др което е помисли за метан ако гледаш да ти е икономично без мн мн коне :) А за газ - от там се махнах и минах на дизел. Нещо кирията спрямо дизела не ми хареса.

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 16 Фев 2011, 19:16

uFo написа:Към is съм се насочил, но кой знае, ако изпадне някоя читава 20-ска..., защо не ? :dunno:

Stiks написа:
Колега само за бензин на газ ли мислиш ? Аз съм с 325 ТДС и съм доволен, при леко каране - междуселски пат - 6.6л/100км :) на магистрала където ти ще караш може и на 6 да слезеш.

Нямам против дизела, даже го предочитам пред газта, но няма тдс купета :( Не компакти, купета... :yes:
Ти мислиш ли, че за 4к може да се намери читав ТДС? Аз не съм търсил между другото...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 16 Фев 2011, 20:22

Търси си задължително със вече поставен ГИ, понеже няма да ти се оскъпи колата. А ако го слагаш в последствие, брой едни 1000к за 4 цилиндров и над 1200 за 6 цилиндров ГИ. А и както да го смяташ, на газ е доста по-икономично и от дизел :winky: Все пак е нафтата е 2.45, а разхода, ако е 2.5 тдс ти е с 2л само надолу :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 16 Фев 2011, 21:07

И така имам 2 въпроса към знаещите:
1) Кола с вече поставен ГИ ли да диря или да извадя пари да се сложи после?
1.1) Повечето италианки идват с "Ланди ренцо ГИ" - как са тези газови?

2) Ако взема кола без ГИ, то какъв ГИ ще ми препоръчате? Съотношение цена/качество?
и още едно въпросче
3) Разправяха ми, че имало някакъв български газов инжекцион, но не знам кой е той :dunno:

П.С.: До модераторите с търсачката намерих теми свързани с газови инжекциони и газови уредби, но никъде няма такава с препоръчителни за е36- двигателите.[/quote]

Моето мнение е както следва:

1. Много е относително, ако изпадне хубава кола с ГИ я взимай, ако ли не каквото изпадне.
Препоръчвам ти ГИ, слаган в България. Има гаранция, по-прясна е :mhihi: , докато тия от Италия са вече много амортизирани
2. Като марка може би Ловато? Или BRC?
3. Фобос - има инфо във форума
:yes:

Потребител
Аватар
Кара: E91 335d, e46 330cd

Мнение от kr1sh0 » 16 Фев 2011, 22:03

Хора с м44б19 мАтор съм.. Посъветвайте и мене кое е добро, кое е най-евтиния добър варянт.. Заслужава ли си втора ръка газов инжекцион, и ако си заслужава 2ра ръка да го взема, кой може да ми направи настройките и за какви пари :?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M40B18

Мнение от xamctepa » 16 Фев 2011, 23:55

Здравей,
Аз си монтирах ГИ Фобос преди година и половина и от тогава не съм имал никакви проблеми с него(да чукна на дърво),общо взето съм много доволен,колата и на икономичен режим на ГИ си върви без да има разлика от бензина(или е толкова малка,че нога да я усетя),разхода е същия като на бензин(не броя този бензин дето го харчи докато дигне малко температура за да прехвърли на газ).Така,че според мене си е доста добра инвестиция.Аз го платих 1200 за четири цилиндров двигател и вече съм го избил и карам на далавера.
Ако успееш да си намериш кола каквато търсиш с ГИ ще е супер,ако ли не си купи хубава кола и и сложи ГИ и не му мисли много,парите ще си ги избиеш за една година и ще си супер доволен.
Разхода на газ ми е от 11,5 до 13,5 според зависи от времето и от карането ;)
Дано съм ти помогнал малко...
Поздрави и успех с намирането на добър екземпляр!
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 17 Фев 2011, 0:10

xamctepa написа:Поздрави и успех с намирането на добър екземпляр!

Мерси колега, то това е по-трудната част като гледам :)

Потребител
Аватар
Кара: E60 545i

Мнение от krisko_thc » 20 Фев 2011, 13:43

аз съм с м42 с инжекцион на фобос взех го на лизинг излезе ми 1136 лв. мн.съм доволен има 3 режима на работа но гледаи къде ште го слагаш питаи ако решиш нешто успех.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М44
Мечтае да кара: ///М
Детайли за колата: Не карам бързо полицай, просто бавно си летя :)

Мнение от Tomekk » 21 Фев 2011, 0:22

Мойта дойде от Италия с газ инжекцион E-gas малко стара през 2006-та качвана .. До сега съм и навил над 30к и съм много доволен ... извън градско ми дава лятото с нормално каране около 6.5 7 газ :) около 9 смесено (М44 е мотора :) )

П.П. И лятото карам на 17-ки :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 21 Фев 2011, 2:17

ако си намериш готова на газ най добре
www.bmwпрофесори-bg.net

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 21 Фев 2011, 11:35

Абе хора кви глупости пишете .... 25ца tds 6 разход :mhihi: Фобосите са по 450 лева без бутилка и сонда , кви са тея 1000 лева немога да разбера ?
I'm slowly drifting
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 21 Фев 2011, 11:51

DirtySouth написа:Абе хора кви глупости пишете .... 25ца tds 6 разход :mhihi: Фобосите са по 450 лева без бутилка и сонда , кви са тея 1000 лева немога да разбера ?

Ми толко е.Бутилката,сондата и монтажа не са безплатни.

Следваща

Назад към E36