топал старт тдс 2.5
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- stanio_89
-
-
- Кара: 325 TDS На Въглища с турбо + hp
- Мечтае да кара: e39 530d
- Детайли за колата: на части за е36 и е34
топал старт тдс 2.5
здравейте колеги от скоро карам тдс 2.5 и както винаги има проблем сас паленето на топло и искам да разбера каде и как се слага едно спротивление на някои от дачеците и лъжи компа на колата че е студена и винаги свети лампата
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: топал старт тдс 2.5
Мисля, че ставаше с смяна на ангренажа ... вериги банани обтегачи и прочие.Разтърси се из форума има доста теми за топъл старт.

Колега варианта за който питаш рано или още по-рано ще ти скапе двигателя . И замислил ли си се или питал ли си тоя дет сие сложил такова чудо как ще разбере някой божи ден веригата за смяна ли му е или вече се е скъсала и затва неще да пали хич та даже рънчи кат Краз . Ами ид кат не разбираш да ти видят предврението на помпата и ще почне да пали и топла , че то и производителя си го препоръчва пък и толкоз е писано за това че няма накъде. С времето веригата се износва ( разтяга ) и трябва да се пипне малко предварението ( на мен ми трябваше 1мм ) за да си дойде на място момента на запалване и ще си палиш преди да си казал "бау". 

- stanio_89
-
-
здр колега колата ми гледаха аванса и е добре топла пали на 4 сек студена изгасва лампата и ощи 5 сек от мен и пали от раз
- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
- Мечтае да кара: E46 М3CSL
vladobate написа:Колега варианта за който питаш рано или още по-рано ще ти скапе двигателя . И замислил ли си се или питал ли си тоя дет сие сложил такова чудо как ще разбере някой божи ден веригата за смяна ли му е или вече се е скъсала и затва неще да пали хич та даже рънчи кат Краз . Ами ид кат не разбираш да ти видят предврението на помпата и ще почне да пали и топла , че то и производителя си го препоръчва пък и толкоз е писано за това че няма накъде. С времето веригата се износва ( разтяга ) и трябва да се пипне малко предварението ( на мен ми трябваше 1мм ) за да си дойде на място момента на запалване и ще си палиш преди да си казал "бау".
Присъединявам се към това мнение, от личен опит.
П.П. Накарай някой да гледа, като палиш дали за момент изпушва бяло кълбенце, след това черно, и след това спира да пуши. Ако е така - би трябвало с минимално предварение да се оправи.
П.П.2 По тази тема има изписани романи във форума. viewtopic.php?t=82760
Чувствай се късметлия, че още не са ти заключили темата лошите модератори.

Still Speedin
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
stanio_89 написа:здр колега колата ми гледаха аванса и е добре топла пали на 4 сек студена изгасва лампата и ощи 5 сек от мен и пали от раз
ма врътнаха ти помпата към мотора ли какво е станало,я разкажи!?

- stanio_89
-
-
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
vladobate написа:Колега варианта за който питаш рано или още по-рано ще ти скапе двигателя . И замислил ли си се или питал ли си тоя дет сие сложил такова чудо как ще разбере някой божи ден веригата за смяна ли му е или вече се е скъсала и затва неще да пали хич та даже рънчи кат Краз . Ами ид кат не разбираш да ти видят предврението на помпата и ще почне да пали и топла , че то и производителя си го препоръчва пък и толкоз е писано за това че няма накъде. С времето веригата се износва ( разтяга ) и трябва да се пипне малко предварението ( на мен ми трябваше 1мм ) за да си дойде на място момента на запалване и ще си палиш преди да си казал "бау".
Едвали има нужда от коментар.Тия резистори дето ги набиват в буксата ,водят до среща на ВИСОКО

Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
Пресиян Василев написа:vladobate написа:Колега варианта за който питаш рано или още по-рано ще ти скапе двигателя . И замислил ли си се или питал ли си тоя дет сие сложил такова чудо как ще разбере някой божи ден веригата за смяна ли му е или вече се е скъсала и затва неще да пали хич та даже рънчи кат Краз . Ами ид кат не разбираш да ти видят предврението на помпата и ще почне да пали и топла , че то и производителя си го препоръчва пък и толкоз е писано за това че няма накъде. С времето веригата се износва ( разтяга ) и трябва да се пипне малко предварението ( на мен ми трябваше 1мм ) за да си дойде на място момента на запалване и ще си палиш преди да си казал "бау".
Едвали има нужда от коментар.Тия резистори дето ги набиват в буксата ,водят до среща на ВИСОКОравнище на газоразпределението с буталната група

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Колега,като ходи при твоя маистор и закачахте колко показва динамичния и статичния аванс в градуси ?
Диагностиката не е гледане на телевизия !
- stanio_89
-
-
е това колега вече него видях. аз ако разбирам каде да гледам и какво добрее ама нищо не видях само вика колата аванса е добре дажи снимах на колегите да видят снимки на помпаата дали е бутата ама несе виждат добре
Я дай малко препинателни знаци в изречението че не се разбира кво казваш. Доколкото го разгадах на 4-тата секунда пали топла пък студена държиш още 5 сек. след изгасване на подгрева преди да палнеш. Наистина има изписано много по темата и трябва четене ама и кат пишеш че е добре аванса то тоя дет ти го е казал значи разбира толкоз че да ти е оправил колата досега и да пали лесно че не е вярно колите да сса калпави ами май масторите дет чуват оттук оттам че БМВ пали трудно топла и пука глави кат чумава. И виж кат въртиш за мехурчета въздух в мъркучлето дет излиза от филтъра пък и той трябва да се сменя че калпава нафта и другото е предварението ( аванса ) колегата Пресиян е попитал нещо ма надали ще му отговори някой та вземи иди при дизелджия дет ги поразбира тея машини ( ако намериш де ) не са толкоз сложни ма си искат пипе . Иначе от личен опит 4 години се мъчих с тоя топъл старт докат не позачетох форума и не бутнах с 1мм аванса , сега е чакмак гадината е да и веригата е разтегната знам си го ( че то си има и граници да се бута тоя аванс щот после става грозно ) ама това при мен оправи нещата . Та ако ти се играе самичък има теми в Е34 за регулиране на ГНП прочети малко и ще схванеш поне това да пробваш ( пак да кажа по-добре намери правилния майстор ) че е сравнително лесно и става бързичко 2-3минути . Еми тва е две на три казано
.

То със снимки не става много-много брат . Виж колегата по-горе де се намира не е далеч от теб , що не скокнеш да даде хапче на машинката
доволен ша останеш. И тва сериозно ,че половината кръв ми е от вашия край . Успех 

- stanio_89
-
-
да колега колата пали топла за 4 секунди а сутрен като хода на работа изгасва лампата и ощи 5 секунди изчаквам и варта и пали. по колата са сменене филтри ,умна дуза, обратна нафта маркучи,цетка на помпата почистина, гледам има след филтара клапан като за апарати за кравно дане враща нафтата
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Колко пъти върти топла преди да запали? 

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2