топал старт тдс 2.5

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: 325 TDS На Въглища с турбо + hp
Мечтае да кара: e39 530d
Детайли за колата: на части за е36 и е34

топал старт тдс 2.5

Мнение от stanio_89 » 13 Фев 2011, 18:59

здравейте колеги от скоро карам тдс 2.5 и както винаги има проблем сас паленето на топло и искам да разбера каде и как се слага едно спротивление на някои от дачеците и лъжи компа на колата че е студена и винаги свети лампата
кола без турбо, е като жена с малки цици, върши ти работа ама не ти прави кеф
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Re: топал старт тдс 2.5

Мнение от shengi » 13 Фев 2011, 20:17

Мисля, че ставаше с смяна на ангренажа ... вериги банани обтегачи и прочие.Разтърси се из форума има доста теми за топъл старт.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 13 Фев 2011, 20:25

Колега варианта за който питаш рано или още по-рано ще ти скапе двигателя . И замислил ли си се или питал ли си тоя дет сие сложил такова чудо как ще разбере някой божи ден веригата за смяна ли му е или вече се е скъсала и затва неще да пали хич та даже рънчи кат Краз . Ами ид кат не разбираш да ти видят предврението на помпата и ще почне да пали и топла , че то и производителя си го препоръчва пък и толкоз е писано за това че няма накъде. С времето веригата се износва ( разтяга ) и трябва да се пипне малко предварението ( на мен ми трябваше 1мм ) за да си дойде на място момента на запалване и ще си палиш преди да си казал "бау". :yes:

Аватар

Мнение от stanio_89 » 13 Фев 2011, 21:43

здр колега колата ми гледаха аванса и е добре топла пали на 4 сек студена изгасва лампата и ощи 5 сек от мен и пали от раз
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
Мечтае да кара: E46 М3CSL

Мнение от 5ър » 14 Фев 2011, 11:06

vladobate написа:Колега варианта за който питаш рано или още по-рано ще ти скапе двигателя . И замислил ли си се или питал ли си тоя дет сие сложил такова чудо как ще разбере някой божи ден веригата за смяна ли му е или вече се е скъсала и затва неще да пали хич та даже рънчи кат Краз . Ами ид кат не разбираш да ти видят предврението на помпата и ще почне да пали и топла , че то и производителя си го препоръчва пък и толкоз е писано за това че няма накъде. С времето веригата се износва ( разтяга ) и трябва да се пипне малко предварението ( на мен ми трябваше 1мм ) за да си дойде на място момента на запалване и ще си палиш преди да си казал "бау". :yes:

Присъединявам се към това мнение, от личен опит.

П.П. Накарай някой да гледа, като палиш дали за момент изпушва бяло кълбенце, след това черно, и след това спира да пуши. Ако е така - би трябвало с минимално предварение да се оправи.

П.П.2 По тази тема има изписани романи във форума. viewtopic.php?t=82760
Чувствай се късметлия, че още не са ти заключили темата лошите модератори. :mhihi:
Still Speedin

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 14 Фев 2011, 11:29

stanio_89 написа:здр колега колата ми гледаха аванса и е добре топла пали на 4 сек студена изгасва лампата и ощи 5 сек от мен и пали от раз

ма врътнаха ти помпата към мотора ли какво е станало,я разкажи!? :conf:

Аватар

Мнение от stanio_89 » 14 Фев 2011, 19:19

еми ако кажите какво трабва да гледам на помпата и на каде да е бутната помпа виждами се че седи на една страна колата изпишва бяло сутрен за секунди и изчиства и като варта 3 4 сек пак изпушва като запали черно като надуи турбото
Изображение
Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 14 Фев 2011, 20:45

vladobate написа:Колега варианта за който питаш рано или още по-рано ще ти скапе двигателя . И замислил ли си се или питал ли си тоя дет сие сложил такова чудо как ще разбере някой божи ден веригата за смяна ли му е или вече се е скъсала и затва неще да пали хич та даже рънчи кат Краз . Ами ид кат не разбираш да ти видят предврението на помпата и ще почне да пали и топла , че то и производителя си го препоръчва пък и толкоз е писано за това че няма накъде. С времето веригата се износва ( разтяга ) и трябва да се пипне малко предварението ( на мен ми трябваше 1мм ) за да си дойде на място момента на запалване и ще си палиш преди да си казал "бау". :yes:

Едвали има нужда от коментар.Тия резистори дето ги набиват в буксата ,водят до среща на ВИСОКО :mhihi: равнище на газоразпределението с буталната група
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 14 Фев 2011, 21:43

Пресиян Василев написа:

Едвали има нужда от коментар.Тия резистори дето ги набиват в буксата ,водят до среща на ВИСОКО :mhihi: равнище на газоразпределението с буталната група

:mhihi: това твоето звучи като онзи лаф за бензиновия двигател дето за какво служи свеща да свети на буталото ,като стигне горна мъртва точка да не се удари в главата :mrgreen:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 14 Фев 2011, 21:48

Колега,като ходи при твоя маистор и закачахте колко показва динамичния и статичния аванс в градуси ?
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Аватар

Мнение от stanio_89 » 14 Фев 2011, 21:59

е това колега вече него видях. аз ако разбирам каде да гледам и какво добрее ама нищо не видях само вика колата аванса е добре дажи снимах на колегите да видят снимки на помпаата дали е бутата ама несе виждат добре
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 14 Фев 2011, 22:17

Я дай малко препинателни знаци в изречението че не се разбира кво казваш. Доколкото го разгадах на 4-тата секунда пали топла пък студена държиш още 5 сек. след изгасване на подгрева преди да палнеш. Наистина има изписано много по темата и трябва четене ама и кат пишеш че е добре аванса то тоя дет ти го е казал значи разбира толкоз че да ти е оправил колата досега и да пали лесно че не е вярно колите да сса калпави ами май масторите дет чуват оттук оттам че БМВ пали трудно топла и пука глави кат чумава. И виж кат въртиш за мехурчета въздух в мъркучлето дет излиза от филтъра пък и той трябва да се сменя че калпава нафта и другото е предварението ( аванса ) колегата Пресиян е попитал нещо ма надали ще му отговори някой та вземи иди при дизелджия дет ги поразбира тея машини ( ако намериш де ) не са толкоз сложни ма си искат пипе . Иначе от личен опит 4 години се мъчих с тоя топъл старт докат не позачетох форума и не бутнах с 1мм аванса , сега е чакмак гадината е да и веригата е разтегната знам си го ( че то си има и граници да се бута тоя аванс щот после става грозно ) ама това при мен оправи нещата . Та ако ти се играе самичък има теми в Е34 за регулиране на ГНП прочети малко и ще схванеш поне това да пробваш ( пак да кажа по-добре намери правилния майстор ) че е сравнително лесно и става бързичко 2-3минути . Еми тва е две на три казано :mhihi: .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 14 Фев 2011, 22:20

То със снимки не става много-много брат . Виж колегата по-горе де се намира не е далеч от теб , що не скокнеш да даде хапче на машинката :mhihi: доволен ша останеш. И тва сериозно ,че половината кръв ми е от вашия край . Успех :yes:

Аватар

Мнение от stanio_89 » 14 Фев 2011, 22:31

да колега колата пали топла за 4 секунди а сутрен като хода на работа изгасва лампата и ощи 5 секунди изчаквам и варта и пали. по колата са сменене филтри ,умна дуза, обратна нафта маркучи,цетка на помпата почистина, гледам има след филтара клапан като за апарати за кравно дане враща нафтата
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 14 Фев 2011, 22:59

Колко пъти върти топла преди да запали? :conf:

Следваща

Назад към E36