Портване на Глава и Клапани на е36 318ис ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Ub4v3c4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: По Плевенските Улици !
- Мечтае да кара: БМВ :)
- Детайли за колата: Трудно е да са види :)
Портване на Глава и Клапани на е36 318ис ?
Здравеите колеги търсих в търсачката,но не намерих подробна информация какво да направя искам да изпиля малко главата и клапаните на моита 18ка,но незнам точно как става затова искам да попитам и ако някои го е правил да сподели някакво мнение,има ли смисал,качва ли много разсода на гориво и горе доло колко струва тази операция и да ли трябва да се направи нещо друго за по добър ефект.Мерси предварително.
BMW Завинаги !
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Портване на Глава и Клапани на е36 318ис ?
Клапаните какво точно ще им пилиш? По-добре не се занимавай сам, щото само ще вложиш нещата.
- s_kolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318ti
- Мечтае да кара: всичко
- Детайли за колата: М42б18 '94
Главата на ИС-а има доста добър дебит, по - скоро всмукателя и валовете биха били проблем отколкото главата. Портване на главата би било в "+" само ако се извърши професионално и то с цел развъртане в обороти, но при сток мотор, разликата ще е минимална.
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
ако си решил да я правиш я закараи на майстори които с това се занимават иначе ти нищо неможеш да направиш ако е на колата неси заслужава да се занимаваш със глупости 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
- Snoop
- младши ентусиаст
-
- Кара: засилен дизел
- Мечтае да кара: на Шаро поршето
- Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D
Bimmer_E36 написа:Те "майсторите" много станаха...
Като във всичко...

Аз и ти сме луд-ни-ца...

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
прави сте вече всеки трети маистор като го питаш нещо всичко им е ясно и всичко знаят 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Ако правиш нещо направи като мен и си намери глава от старата иска със седем мм клапани и двойни пружини под клапаните-по здрави са,другото което направих-една контролна стружка,после яко жулиш всмукателните и испускателните улей с шкурка-щото има едни гадни точици като пъпчици да се изгладят перфектно и ще останеш доволен.За други неща не бих дал пари 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
А точно с шкурка нищо няма да направи, при леглото на клапана се гонят 3 различни ъгъла, които с шкурката не знам точно как ще ги докара. Работата е тънка и си иска майстора и инструмента, трябва да се проверят и водачите, смяната им е също тънка работа. Ако колегата има път към Варна или Шумен мога да му препоръчам перфекционисти хора за тази цел, които работят безкомпромисно точно. Лично аз съм им ползвал услугите неведнъж и съм повече от доволен.
only rear wheel drive
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
michev написа:А точно с шкурка нищо няма да направи, при леглото на клапана се гонят 3 различни ъгъла, които с шкурката не знам точно как ще ги докара. Работата е тънка и си иска майстора и инструмента, трябва да се проверят и водачите, смяната им е също тънка работа. Ако колегата има път към Варна или Шумен мога да му препоръчам перфекционисти хора за тази цел, които работят безкомпромисно точно. Лично аз съм им ползвал услугите неведнъж и съм повече от доволен.
Леглото на клапана се шлайфа с абразивна паста,но не съм споменавал тях да ги шкури с шкурка Колега,а се ползва бормашина.Споменах му за всмукателните и испускателните отвори на главата там дето лягат колекторите да си потроши малко пръстите да позаглади.Клапани не се напасват толкова трудно та да ти трябват перфекционисти...Ако не знаеш,че има иски със седем мм клапани и иски с шест мм клапани от по новите като мойта,колега ако обичаш прочети или попитай някой да ти обясни.Не с лоши чувства ти го пиша

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Уточни че говориш за М42 и М44 мотори, а не по-стари или нови, щото има и едни други разлики там в пружините на клапаните, ама сега ще прочета какви бяха
. А клапани са ме учили да правя преди толкова години, че чак няма да повярваш кога е било, и 2-3 съм направил оттогава насам.Та като не познаваш човека насреща ти кой е, и с какво се занимава не го пращай веднага да чете.

only rear wheel drive
- Ub4v3c4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: По Плевенските Улици !
- Мечтае да кара: БМВ :)
- Детайли за колата: Трудно е да са види :)
аха еми добре мерси за инфото колеги начи аз трябжа да търкам а глажата ако я пила няма да стане нищо така ли ?
BMW Завинаги !
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
michev написа:Уточни че говориш за М42 и М44 мотори, а не по-стари или нови, Щото има и едни други разлики там в пружините на клапаните, ама сега ще прочета какви бяха. А клапани са ме учили да правя преди толкова години, че чак няма да повярваш кога е било, и 2-3 съм направил оттогава насам.Та като не познаваш човека насреща ти кой е, и с какво се занимава не го пращай веднага да чете.
е36 преди септември 93г. е с 7мм клапани,двойни пружини, мотор м42,а след тях мотора е с 6мм клапани и единични пружини,мотор м42.Мога и още разлики да ти изброя колега,това е направено с цел по пъргав мотор

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Абе носете си главите в сервиз не се занимавайте с дрелки и простотии. Има си сервизи, машини и т.н. Мощността на мотора идва главно от главата, не я правете сами.
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2