Оборотите леко пропадат понякога М51Д25.....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Оборотите леко пропадат понякога М51Д25.....
Кажете колеги от какво друго освен от управлението на ГНП може да е?
Значи карам си освобождавам да спирам на светофар и хоооппп оборотите падат до делението преди нулата.Като спра на място се оправя.Наблюдавам разходомера на километража.И ми се струва ,че има някакви колебания.Примерно както стои на 10 и хоп изведнъж на нула и после се оправя,отива на 30 и си соатава там!?
Какво става вече с тая кочина да и се незнае!?
Всичко това стана изведнъж.
Студена тресе,и не работи добре.
Изолирах и ЕГР-ра по препоръки на Динозаб,но промяна няма.Пак си знае същото.
Смених и двата тампона на мотора заедно с тези на кутията с чисто нови-същата работа.
С чисто нов горивен филтър е.
Въздушния е на няма и 2000км,маслото е оригинално БМВ 10в40 от Мкар.
Филтър маслен на Мейле от Лавитиян.
Всички вакуум мъркучи са сменени с чисто нови хубави не китайски.Мъркучите за обратната нафта са сменени и те с нови.
Вече се съмнявам в ГНП-то,но преди да пристъпя към него искам да прегледам още нещо,ако има от какво да прави така!?
Изетох всички теми в Е36 и Е34.Подобен проблем не срещнах.
Търсих с какви ли не думи точно този проблем да ми излезне,но никой колега не е имал такова чудо.Пак са завръща филма,а няма и 6 месеца от стария.
Значи карам си освобождавам да спирам на светофар и хоооппп оборотите падат до делението преди нулата.Като спра на място се оправя.Наблюдавам разходомера на километража.И ми се струва ,че има някакви колебания.Примерно както стои на 10 и хоп изведнъж на нула и после се оправя,отива на 30 и си соатава там!?
Какво става вече с тая кочина да и се незнае!?
Всичко това стана изведнъж.
Студена тресе,и не работи добре.
Изолирах и ЕГР-ра по препоръки на Динозаб,но промяна няма.Пак си знае същото.
Смених и двата тампона на мотора заедно с тези на кутията с чисто нови-същата работа.
С чисто нов горивен филтър е.
Въздушния е на няма и 2000км,маслото е оригинално БМВ 10в40 от Мкар.
Филтър маслен на Мейле от Лавитиян.
Всички вакуум мъркучи са сменени с чисто нови хубави не китайски.Мъркучите за обратната нафта са сменени и те с нови.
Вече се съмнявам в ГНП-то,но преди да пристъпя към него искам да прегледам още нещо,ако има от какво да прави така!?
Изетох всички теми в Е36 и Е34.Подобен проблем не срещнах.
Търсих с какви ли не думи точно този проблем да ми излезне,но никой колега не е имал такова чудо.Пак са завръща филма,а няма и 6 месеца от стария.

Последна промяна Nasko_325TD на 03 Фев 2011, 12:23, променена общо 1 път
Re: Оборотите леко пропадат понякога М51Д25.....
Ако горивния и въздушния филтър са ОК - добре.
Какво гориво зареждаш?
Дали ти работи подгряването на горивото в горивния филтър?
Какво гориво зареждаш?
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
bmw325tds написа:Ако горивния и въздушния филтър са ОК - добре.
Какво гориво зареждаш?
Ами четоха я за грешки в Бош Авел,но нямаше записани такива?
И как да проверя за това-има ли начин?

Горивото е от Лукойл,Омв или шел.Пробвах от всякъде.
И Дезолит К слагах и масло двутактово и хидравлично и двигателно,ама пак нищо-все тая си е.

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Колеги прочетох,че от дюзи може да мени така оборотите-вярно ли е?
Ето в тази тема:
viewtopic.php?f=8&t=19951&hilit=%D0%B4%D1%8E%D0%B7%D0%B0+%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8
Мнението е на БУМ БУМ.
6-тото мнение от темата.
Ето в тази тема:
viewtopic.php?f=8&t=19951&hilit=%D0%B4%D1%8E%D0%B7%D0%B0+%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8
Мнението е на БУМ БУМ.
6-тото мнение от темата.
Що не пробваш с финна регулировка на плочката на ГНП
- sarbinoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i
това ми го прави и ИС-а от време на време аха да изгасне,икономайзера скача на нула,и хоп задържа и пак си се оправят оборотите и икономайзера си отива на макс,ма това е примерно като съм се движил повечко време без да се налага да е на празен ход,и като изключа и го прави за сек и после всичко е наред,на мен спря да ми прави впечетление след 2рия път
Oversteer scares passengers, understeer scares drivers.
То и на мен след продължително каране на бензинката, с карбуратор, с висока скорост, като спра на светофара ми падаха оборотите, но тук говорим за дизел.sarbinoff написа:това ми го прави и ИС-а от време на време аха да изгасне,икономайзера скача на нула,и хоп задържа и пак си се оправят оборотите и икономайзера си отива на макс,ма това е примерно като съм се движил повечко време без да се налага да е на празен ход,и като изключа и го прави за сек и после всичко е наред,на мен спря да ми прави впечетление след 2рия път
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
И аз мисля,че не трябва да има аномалий.Като пропадане на обортите.
Много чудно,че изведнъж почна да прави мизерийте.
Пали и тола и студена много добре.
Много чудно,че изведнъж почна да прави мизерийте.
Пали и тола и студена много добре.

Наско, не си единствен. Добре де съвсем скоро ми хрумна , да не би проблема да се крие някъде тук http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... &lang=enUS в номер 9 . Идеята е че наистина не се дигат оборотите докато не спре напълно колата независимо дали се натиска спирачката по-силно или по-слабо и отвреме навреме даже съм дигал крака от нея пак си е така ( ниски обороти) докато не спре. Иначе и на 318-та ТДС-а ми прави нещо подобно , но само паднат леко и веднага пак се дигнат до обороти празен ход , а помпата наистина засега е изрядна. Тъй че писал съм го и друг път ако ти тръгва колата без газ на първа и продължи така да се движи със стабилни обороти без придърпвания значи помпата и ти е добре и нямаш ознования за притеснение и не ръчкай щото ти си знаеш имаш опит. А това падане на обороти мисля си е звързано с движението само и въпросния датчик остава само активен в този момент ( имам предвид си мени стойностите от скоростта на движение ) всички други държат твърди стойности на празен ход регулиран от ДДЕ. Нямам идея каква е идеята ако е от този датчик и какво влияние оказва на компа , но ми се струва най-логично. Пък и мисля това се проявява не винаги и при последователни тръгвания и спирания май го няма тоя ефект , тъй че му трябва малко повече движение преди спирането за да се прояви. Тъй че дерзай брат, ще следя темата интересно е самото обяснение. 

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами най-интересното е ,че като я пусна на 1-ва или 2-ра без гас не придърпва ,а си върви като трактор дет се вика - равномерно и спкойно без тласъци и колебания.Разходомера стои на 10 литра приблизително на 1-ва когато е.
А какви са стойностите на този датчик?

А какви са стойностите на този датчик?

- marto861
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Въглищарка с турбинка
- Мечтае да кара: m3 e36
аз също съм на това мнение намери си добър майстор който да направи тази интервенция и ще останеш доволен от резултатаBaHka написа:Що не пробваш с финна регулировка на плочката на ГНП
И добре де кво ще се направи с тая фина регулировка и на каква стойност за порцията гориво ще се нагласи и какво ще се промени с това . Човека пише че няма колебания а описва ситуация само при спиране до покой и то не винаги. Ако плочката има някакви проблеми или нефино регулирана ( като се има предвид че говорим за стари коли с рзличен здравен статус където заводски настройки не играят ) като включиш първа и пуснеш педала на съединителя ( без грам газ ) трябва да си потегли и след това да си крета без тласъци , даже и при мало по-рязко отпускане на съединителя би трябвало да се компенсира натоварването и да не загасне и тогава за кви фини настройки става идея. И да кажа пробвал съм и с малко повечко нафта от плочката пак се появява този ефект. Та хубаво настройки ама мастори мно-о-ого малко ( и къде са ) и не пожелавам никому да стига до тях. Иначе тоя датчик Наско трябва да е като датчик кол. вал пък там и стойности да имаш не е миродавно , изследване с осцилоскоп трябва дали работи коректно и въобще ел. веригата до него читава ли е пък и той си има активно съпротивление и се влияе от температурата тъй че май станаха много неизвестни. Това ми е предположение приината да е от него и не знам има ли някакво влияние на ДДЕ.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами май ще да е от него.3-та плочка ми е.Все една и съща.
Макар че лятото нямах проблеми,скоро започна да прави магарий пушината.
Помпата е заводски насторена от Германия е.И преди да се намеся аз пак така си правеше.Просто и смених гарнитурите и и направих малко почистване.
Другата седмица ще я закарам в Дизел сервиз при Радко да я види пак,че работата не ми харесва както е тръгнала.
А датчика нека някой да сподели какво и как може да се направи,за да се разбере дали е развален?
Макар че лятото нямах проблеми,скоро започна да прави магарий пушината.
Помпата е заводски насторена от Германия е.И преди да се намеся аз пак така си правеше.Просто и смених гарнитурите и и направих малко почистване.
Другата седмица ще я закарам в Дизел сервиз при Радко да я види пак,че работата не ми харесва както е тръгнала.
А датчика нека някой да сподели какво и как може да се направи,за да се разбере дали е развален?
- marto861
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Въглищарка с турбинка
- Мечтае да кара: m3 e36
Казвам го това за настройката на плочката защото имах точно такъв подобен проблем при падането на оборотите предимно при спиране след като съм изключил от скорост и ревизирането на гнп и центровка проблема ми изчезна не мога да ти дам точни параметри за порции на гориво и тн просто казвам че след тази интервенция при мене лично проблема изчезна
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ще я закарам да я видят - не е пробелм.Само дано се оправи.
Но ме съмнява от един път да изгуби центровак помпата.
Но ме съмнява от един път да изгуби центровак помпата.

55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4