Амортисьори от компакт на купе ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Амортисьори от компакт на купе ?
Търсих, но не намерих.
Знам, че някои слагат задни амортисьори от компакт на седан. На купе стават ли ? Знам и че са по-къси, стоят разпънати и е вредно за амортисьора, но аз си търся временен вариянт.
И - по-твърди ли ще са от оригиналните ?
п.п. Колата ми е смъкната отпред с някви много къси пружини, някакви "Supersport" амортисьори, обаче отзад е доста висока и мека. Искам да я втъврдя и смъкна временно докато сабера за хубави койлоувъри, понеже при транслациите много ми се накланя купето.
Знам, че някои слагат задни амортисьори от компакт на седан. На купе стават ли ? Знам и че са по-къси, стоят разпънати и е вредно за амортисьора, но аз си търся временен вариянт.
И - по-твърди ли ще са от оригиналните ?
п.п. Колата ми е смъкната отпред с някви много къси пружини, някакви "Supersport" амортисьори, обаче отзад е доста висока и мека. Искам да я втъврдя и смъкна временно докато сабера за хубави койлоувъри, понеже при транслациите много ми се накланя купето.
- ivan_dalaverata1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Vanos
- Мечтае да кара: BMW e36 325i Vanos
Re: Амортисьори от компакт на купе ?
става колега но амортресьра има по-малак ход,и е опасно при дупка. с очите си го видях как на мой приятел при дупка му се строши прожината и амортресьора скаса бомбето.малак му е хода иначе става.
- mzeto
- Потребител
-
- Кара: Москвич...ама с турбо...
- Детайли за колата: 1360cc с турбокомпресор IHI
Някой може ли да каже каква е дължината в свито и в разпънато състояние на задния аморт. на е36(купе/седан) и същите на компакт(предполагам е30 е със същите отзад)
Предварително благодаря
Предварително благодаря

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Ако съдя по това какво пише за окачването на компакта, че е с е30-ково окачване отзаде - разликата е около 3-4 см по спомен в дължината.На е30-то са по къси /компакта/

- ръб
- младши ентусиаст
-
Ако наистина са с толкова би трябвало да свършат работа. Сегашните пружини идват къси и едва се държат на място при напълно разгънат амортисьор 

- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
А ти да не смяташ да летиш, та да ти висят колелетата във въздуха увиснали на амортисьорите ? 

- ръб
- младши ентусиаст
-
Абе де да знам какво може да стане...я някоя по-голяма дупка или по-бърз завои..ако се измъкне в движение няма да е много приятно.
колега ти от какво си взел прожини та стоят хлабаво на мястото си? 

- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
могат та се сложат,не е проблем,просто колата трябва да е с къси пружини,така се запазва оригиналния ход на амортисьора и пружината не хлопа като се вдигне на крик.
- ръб
- младши ентусиаст
-
От волга са и доста срязани 

- paxtara
- кандидат ентусиаст
-
kirililiev написа:могат та се сложат,не е проблем,просто колата трябва да е с къси пружини,така се запазва оригиналния ход на амортисьора и пружината не хлопа като се вдигне на крик.
точно така стават аз лично си бях сложил спортно цяло окачване от компакт на купето пружините бяха червени много къси и амортисиорите бяха жълти и те много къси и нямаше проблеми никакви

BMW
- ръб
- младши ентусиаст
-
Малко ъпдейт. Тука последните 2 дена нещо явно се слегнаха пружините, и вече не са хлабави, колата се смъкна още малко даже (вече задните гуми влизат в калниците 195/65/15), обаче е отвратителна за каране, особено на легнали полицаи и май ще си слагам червените пружини.
п.п. понеже търсих и нищо не намерих, някой може ли да ми помогне с информация за моите пружини ? на тях пише Supersport 100002. И на предните амортисьори пише Supersport
Обаче никаква информация не можах да намеря за тях 
п.п. понеже търсих и нищо не намерих, някой може ли да ми помогне с информация за моите пружини ? на тях пише Supersport 100002. И на предните амортисьори пише Supersport

Размерът на сгънат/разгънат амортисьор на Е36 седан (М40), от центъра на отвора на долното захващане до долната шайба на тампона (който се хваща за купето) е съответно 375 и 615 мм.
- bojanski
- Потребител
-
- Кара: Гаджето си да готви...
- Мечтае да кара: ///М3
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3