Странно тракане при превключване на скорост и....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- repibg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 M5
- Мечтае да кара: F117a Stealth
- Детайли за колата: BMW M5 E60 2008
Странно тракане при превключване на скорост и....
Здравейте колеги,
откакто имаше дупки по пътя (то и сега си ги има) предницата взе да изкарва много шум.
като се движа с 10-15 км просто чувам "тупур тупур" шума от предницата.
изравях двете предни джанти.гумите са 195/15/55
====================
колата е е36 м43в16
та сега и при смяна на скоростите.от 1 ва на 2ра и се чува механиката под лоста...
трак тракърт трак... на какво се дължи?маслото е ново.много шунмо стана превключването.
понякога от свободна на 5та скорост хъркат зъбите но много рядко.
============================
и като мостра сега има един особен глух удар който се чува зад таблото на шофъора.
по точно над съединителя и зад таблото. глухият удар е с интервал от 4 секунди по вендъж.
на място и в движение го прави. като че ли нещо се върти и като му дойде моментът "ТУУП"
при отворен преден капак не се чува , а само от вътре.
и да се похваля ,,купих си нови кабели за свещите и наистина потеглянето стана много по мощно на 900 оборота.не изгася вече.а със старите на 1400-1600 тръгвах.
със здраве....
откакто имаше дупки по пътя (то и сега си ги има) предницата взе да изкарва много шум.
====================
колата е е36 м43в16
та сега и при смяна на скоростите.от 1 ва на 2ра и се чува механиката под лоста...
трак тракърт трак... на какво се дължи?маслото е ново.много шунмо стана превключването.
и като мостра сега има един особен глух удар който се чува зад таблото на шофъора.
по точно над съединителя и зад таблото. глухият удар е с интервал от 4 секунди по вендъж.
на място и в движение го прави. като че ли нещо се върти и като му дойде моментът "ТУУП"
и да се похваля ,,купих си нови кабели за свещите и наистина потеглянето стана много по мощно на 900 оборота.не изгася вече.а със старите на 1400-1600 тръгвах.
със здраве....

- ivan_dalaverata1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Vanos
- Мечтае да кара: BMW e36 325i Vanos
Re: Странно тракане при превключване на скорост и....
Колега за предницата мога да ти кажа че можеби трябва да смениш тампоните на носачите , а за скоростите за пета кадето харка е от синхронизатор и при мен е така на 320и та ми но за 1 -2 нз
- Iskren
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318 IS седан
Това за туп туп на 4 секунди- ако си с климатроник пробвай и на двете зони да зададеш една и съща температура и да видиш как е. Ако си с врътките направо врътни шофьорската врътка за температурата крайно ляво или крайно дясно. Поне при мен спира шума, сигурно е от клапите.
- repibg
- кандидат ентусиаст
-
здр.
предницата от най малката дупка издава шум.май ще се сменят парчета.
бихте ли ме упътили кои са за смяната от снимката:

а това тропане на 4 секунди май идва под лявата чистачка.възможно ли е да нещо по механиката?
предницата от най малката дупка издава шум.май ще се сменят парчета.
бихте ли ме упътили кои са за смяната от снимката:

а това тропане на 4 секунди май идва под лявата чистачка.възможно ли е да нещо по механиката?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
repibg написа:Здравейте колеги,
====================
колата е е36 м43в16
със здраве....
Колега , по проблема с предницата , може всичко да е - шарнири , биелетки , тампони , амортисьори ... по принцип ,при ниска скорост и дребни неравности много ясно тропа рейката ... , както казах може всичко от предницата да е ....
По проблема със "хъркането " на скоростите , почти съм сигурен , че проблема ти идва от работния цилиндър долу на скоростната кутия (това е характерно явление) ... Когато шийката му не може да излезе достатъчно на пред , за да избута вилката, съответно скоростите влизат със "хъркане" (било то по-слабо или по -силно).
Решението е смяна на гумичките на работния цилиндър ( евентуално и на помпата на съединителя ) , смяна на спирачна течност , обезвъздушаване и си в джаза ... Остави ги тия филми със синхронизатори ... малко вероятно е да са се скапали синхронизаторите на всички предавки ...
По третия проблем ....
Много добре разбирам за какво говориш , това " циклично тупкане" съм го чувал на няколко Е36 , но до сега не съм определил точно от къде идва ... Не е от моторче на парното , понеже съм го чувал при спряно моторче , също не е от мотора на чистачките , не е от клапи , прасе и т.н ... В това съм сигурен ... Както ти каза шума се чува само от вътре от купето , но не и от двигателния отсег , чува се й при изгасен двигател , достатъчно е да е било подадено контакт и след като се изкючи от контакт пак се чува ... Имам теория, но тя не е подплатена .... струва ми се , че този шум идва от сервото .... поне като посока на шума , съм го долавял горе долу от там. Интересното е, че в повечето случаи след известно време шума изчезва (на всички коли (3-4), при които съм го установил това , шума изчезва в един момент ..., след което пак се появява ...).
- ivan_dalaverata1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Vanos
- Мечтае да кара: BMW e36 325i Vanos
Колега сменяи скоростуте снякои втора опотреба
- repibg
- кандидат ентусиаст
-
metodi80 написа:repibg написа:Здравейте колеги,
====================
колата е е36 м43в16
със здраве....
Колега , по проблема с предницата , може всичко да е - шарнири , биелетки , тампони , амортисьори ... по принцип ,при ниска скорост и дребни неравности много ясно тропа рейката ... , както казах може всичко от предницата да е ....
По проблема със "хъркането " на скоростите , почти съм сигурен , че проблема ти идва от работния цилиндър долу на скоростната кутия (това е характерно явление) ... Когато шийката му не може да излезе достатъчно на пред , за да избута вилката, съответно скоростите влизат със "хъркане" (било то по-слабо или по -силно).
Решението е смяна на гумичките на работния цилиндър ( евентуално и на помпата на съединителя ) , смяна на спирачна течност , обезвъздушаване и си в джаза ... Остави ги тия филми със синхронизатори ... малко вероятно е да са се скапали синхронизаторите на всички предавки ...
По третия проблем ....
Много добре разбирам за какво говориш , това " циклично тупкане" съм го чувал на няколко Е36 , но до сега не съм определил точно от къде идва ... Не е от моторче на парното , понеже съм го чувал при спряно моторче , също не е от мотора на чистачките , не е от клапи , прасе и т.н ... В това съм сигурен ... Както ти каза шума се чува само от вътре от купето , но не и от двигателния отсег , чува се й при изгасен двигател , достатъчно е да е било подадено контакт и след като се изкючи от контакт пак се чува ... Имам теория, но тя не е подплатена .... струва ми се , че този шум идва от сервото .... поне като посока на шума , съм го долавял горе долу от там. Интересното е, че в повечето случаи след известно време шума изчезва (на всички коли (3-4), при които съм го установил това , шума изчезва в един момент ..., след което пак се появява ...).
искренно Ти благодаря Методи за помоща.ще поговоря с майтора си за преглед.нещо са много заети откакто стана студено.
забелязах че при спускане на 1ва скорост при натиснат съединител скоростната кутия ми вие.като изкарам от скорост спира да вие.
Много здраве и карайте внимателно.

- Dj-DeviL_Vr
- Потребител
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: Toyota Sypra
- Детайли за колата: Begachka Golqma e
здр те колеги имам проблем с скоросната котия както си карам да кажем и тръгвам да се дърпам първа втора трета и като ги вгарвам по бързо хъркат а като си карам по леко и ги вкарвам по плавно влизат без проблем на какво си дължи това ще съм много благодарен ако ми кажете за кво стана на въпрос
8 мнения
• Страница 1 от 1