Ремонт след удар, колко ще ми струва ? - FINISH
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- djsancho
-
-
- Кара: Куките да го спират !!!
- Мечтае да кара: G - Power M5 Hurricane Rs
Ремонт след удар, колко ще ми струва ? - FINISH
Привет колеги, наскоро отнесох едно дърво и след дълго чудене дали да я правя или да я продавам на части реших че ще се ремонтира. Интересува ме някой може ли да ми каже горе-долу колко ще ми излезе ремонта, но искам да се пребоядиса цялата. Скъсани са тампоните на двигателя и скоростите, ботуша е мръднал с 2 см на вътре, гредата на калника е изкривена доста.

Последна промяна djsancho на 31 Яну 2011, 15:26, променена общо 1 път

Жената и колата, не си ли въртят г*за - НЕ ГИ ПРИЗНАВАМЕ !!!
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Re: Ремонт след удар, колко ще ми струва ?
С цялостно боядисавне ще стане цифра...,иначе на пръв поглед:
капак,калник,броня,маска,мигач и основата под калника са за смяна.Просто трябва да се спазариш с човекът,който се предполага,че ще ти е възтановява.
От десет бояджии-тенекеджии ще чуеш 11 различни цени...
капак,калник,броня,маска,мигач и основата под калника са за смяна.Просто трябва да се спазариш с човекът,който се предполага,че ще ти е възтановява.
От десет бояджии-тенекеджии ще чуеш 11 различни цени...

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
подготви си 5-6 стоянки
- malenov
- кандидат ентусиаст
-
Колега как 5-6 бе, то сам цялостното пребоядисване е доста над това, като сложиш брони, калник, капак, греда и работата ще стане действително цифра. Аз мисля че 1500 лева няма да му стигнат на момчето, и накрая като удари щертата ще види, че продаването на части е по алтернативен варият. Ако продаде колата на части и сложи парите от ремонта ще се скъта пак с е36.
Успех
Успех
This is my FREEDOM
- D_I_V_A_K_A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: го полека..
Колега това е удър от голФ 3 ремонта с частите 500 лева 
П.С щетите на голфа са:Капак,калник,броня,фар,маска,радиатори воден,климатик

П.С щетите на голфа са:Капак,калник,броня,фар,маска,радиатори воден,климатик
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Amitival
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318ti
- Мечтае да кара: e36 M3
Под 1000 според мен няма да паднеш зависи и кви части купуваш за Капак фар маска с бъбреци нова м-броня боядисване мигачи и други дребни работи около 1800 ми струваше 

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Подобен беше удьра на предното ми бмв.Е39 беше.Така я купих ,сам сменях всичко + очиларка и фар.
Щетите бяха капак ,калник ,пр.броня фар,халоген.маслен радиатор ,носач,гума ,джанта,очиларка ,2 тамона на мотора.Но гредите бяха перфектни ,нямах криво.
Тогава от тук оттам сьс 700 лв купих всичко +още 160 за боядисване на тея детаили .
При е36 ,пр. капак не е много скьп ,виж някои колега дати направи пакетна цена за всики детаили,смятам че под 600 лв ще се движиш ,но без цялосно боядисване
Успех
Щетите бяха капак ,калник ,пр.броня фар,халоген.маслен радиатор ,носач,гума ,джанта,очиларка ,2 тамона на мотора.Но гредите бяха перфектни ,нямах криво.
Тогава от тук оттам сьс 700 лв купих всичко +още 160 за боядисване на тея детаили .
При е36 ,пр. капак не е много скьп ,виж някои колега дати направи пакетна цена за всики детаили,смятам че под 600 лв ще се движиш ,но без цялосно боядисване
Успех
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Можеш да минеш и без никво боядисване, във форума има обяви за седани същия цвят, цените сам знаеш, че са доста ниски. Ако сам си смениш нещата, може да ти излезе 200-300лв.
Ти от тая драскотина, ако мислиш за тотал, предтставям си ако беше видял ква фиеста ремонтирах и ми излезе всичко 500лв. Един ми беше влезнал с предницата си в моите врати с 50-60 км/ч най-малко, корите отвътре, бяха стигнали до ръчната чак, пък мен ме премести на пасажерската седалка
Тей че няма се плашиш, нищо сериозно и няма на колата, драскотинка си е 
Ти от тая драскотина, ако мислиш за тотал, предтставям си ако беше видял ква фиеста ремонтирах и ми излезе всичко 500лв. Един ми беше влезнал с предницата си в моите врати с 50-60 км/ч най-малко, корите отвътре, бяха стигнали до ръчната чак, пък мен ме премести на пасажерската седалка

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Подобен удар ми излезе 1000лв
А те ще я пребоядисваш цялата, т.е. части + труд + боя...... приготви си 2000лв

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , цената на детайлите които ти трябва варира , един ще ти иска едно , друго друго за тия части , зависи как си ги намериш ..... По отношение на боядисването изобщо не се занимавай да боядисваш цяла кола, само детайлите , които ще сменяваш боядисвай .... Добър бояджия ще ги направи хубаво , стига да е майстор ... Като гледам при тебе удара изобщо не е "лош" , сменяваш си калника , капака , двете маски , подкалник , бронята и си готов ... Само едно не е добре , че ланжерона е крив ... Трябва добър майстор или да го изправи , или трябва да се реже и да се заварява друг , а това ще ти стъпи цифра ... Ако не се изправи добре ланжерона , после калника не може да легне добре и от там почва филма - мигача няма да застане , ще се отвори голям лифт или изобщо няма да може да влезе , фара ще стои кофти спрямо мигача , капака ще стои кофти спрямо калника , предната маска ще стои кофти спрямо капака , бронята ще стои кофти спрямо маската и става ФИЛМ ! Пак казвам удара не е страшен и ремонта би трябвало да ти стъпи максимум 1000лв, като по -голямата част от тези пари ще са за боядисването , самите детайли втора ръка ще ги намериш доста ефтино (грубо имаш 5 детайла- капак , калиник , броня и две маски + боята за тях . Средно за детайл взимат м/у 100-150лв за боядисване. Поне тук при мен е така ...)
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
Аз защо ли ми се привижда и носач за смяна.....
Да направим една груба сметка на части втора ръка(като на някои цените се доближават и до нови части кИтай):
пр. капак- 70-100лв
калник- 20-50лв
мигач- 10-20лв
броня- 30-60лв
маска- 40-50лв
фара може и да си го ползващ
носач- 20-40лв
дотук от 200 до 300-350лв ако частите са същия цвят.
От тук нататък майсторлък, тампони на двг ...
Тези неща освен носача. Пред блока можеш да ги смениш. Въпроса е да ти изправят геометрията с тоя крив ботуш, намери хора да ти оправят това другите неща са лесни на болчета...

Да направим една груба сметка на части втора ръка(като на някои цените се доближават и до нови части кИтай):
пр. капак- 70-100лв
калник- 20-50лв
мигач- 10-20лв
броня- 30-60лв
маска- 40-50лв
фара може и да си го ползващ
носач- 20-40лв
дотук от 200 до 300-350лв ако частите са същия цвят.
От тук нататък майсторлък, тампони на двг ...
Тези неща освен носача. Пред блока можеш да ги смениш. Въпроса е да ти изправят геометрията с тоя крив ботуш, намери хора да ти оправят това другите неща са лесни на болчета...
- niko11
- StanceWorks addicted
-
- Кара: със заключен:)
Моето мнение,е че трябва да се консултираш с маистор за да се знае какви са всички щети.Направи си калкулация на необходимите части + труд,защото е трудно от няколко снимки да се прецени,колко би могло да излезе като цена.Така ще си направиш наи точна представа.Успех
Мойта е36-ца я смазах опреде(преден капак,калник,двата фара ,маска,греди,дефузиьор(радиаторите оцеляха
)и разни пластмаси там и ще ми стъпе на 320 лв!Замислил съм и пребойдисване в по готен цвят ,която боя няма да е ефтина и пак няма да ми стъпе 1000лв!!!! 100-150 лв на детайл
- има си нормални майстори които си разбират и взема къде по малко.

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Колега за подобен удар преди 4 месеца ми казаха 1800лв. 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3