потресаваща гледка под капачката на главата при м40

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

потресаваща гледка под капачката на главата при м40

Мнение от nikolay_pz » 10 Яну 2011, 17:12

Здравейте колеги, отворих капачката на главата на м40 и това което видях беше доста шокиращо. Не знам дали е нормално, но вътре нямаше и следа от масло - всичко беше станало на една гадна смес от грес и ръжда. Когато запалих колата от там започнаха да изхвърчат едри парчета засъхнала грес. Точно под отвора имаше някаква пластмаса - изглежда е някакъв капак. Дали найстина не се качва масло до вала :dunno: Всичко беше толкова сухо че направо не знам как работи тази кола....
Извинявам се за темата ако това което пиша са глупости, и маслото трябва да се намира под този "капак" който определих аз. Да добавя че колата работи отфратително и прекъсвача ми слезе на 4-5к оборота :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Re: потресаваща гледка под капачката на главата при м40

Мнение от p0wEr » 10 Яну 2011, 17:18

Ми ако свалиш капака и погледнеш ще е добре имаше тема малко по-надолу точно за тая смес която се образува ама твоята е малко по различна по твоите обяснения :mhihi:
П.п ето я темата viewtopic.php?f=8&t=233837&start=0 :yes:
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили... :mhihi:
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...

Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolay_pz » 10 Яну 2011, 17:32

ето и две снимки да видите за какво става въпрос
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2982 ... bjhIEG.JPG

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2606 ... ivhFkD.JPG

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 10 Яну 2011, 17:46

:mhihi: А ти проверявал ли си скоро нивото на маслото! Кога е последната му смяна и какво масло е наливано!?!
Свали капака на главата и виж как е отдолу!Махни и тязи пластмасова кора За да видиш на какво дередже е вала и кобилиците! И пак снимай на отворено!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolay_pz » 10 Яну 2011, 18:06

pgv64 написа::mhihi: А ти проверявал ли си скоро нивото на маслото! Кога е последната му смяна и какво масло е наливано!?!
Свали капака на главата и виж как е отдолу!Махни и тязи пластмасова кора За да видиш на какво дередже е вала и кобилиците! И пак снимай на отворено!

маслото е сменено преди около 1000км с лики моли 15в40. Направо не знам що за некъдърник е майстора щом не ми каза нищо. Маслото е добре - малко над минимума но колата си го гори и то сериозно :( Идеята ми е да изкара поне до лятото и да сменя мотора, но не знам дали ще е възможно. Мислех другата седмица да и слагам гас, но едва ли ще одържи в това състояние.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от malenov » 10 Яну 2011, 18:20

децката болест на м40
This is my FREEDOM

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 11 Яну 2011, 0:45

Това е едно от нещата, което води до проблемите с вала - с времето почва трудно да качва масло горе. Така че махни капака, виж обстойно как е положението, и ходи на майстор. А за това, че ти гори масло, може да е от гумички на клапаните, може и сегментите ти да са заминали.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 11 Яну 2011, 9:10

щом е паднал вече прекъсвача на 4-5к положението не е зле, а направо трагично, то почти няма вал вече в тая кола явно.... А и не е за учудване, при положение, че от описанието ти става ясно, че много мърляво е поддържана колата (вероятно от предишния собственик). Съвета ми е, щом ще сменяш мотора лятото (то това е и правилното решение), да вземеш някво 15/40 масло, има за по 15лв 4л бутилки, минерално и само наливай и лятото го хвъряй или направо си вземи от тва дето си сменил, ако не е скъпо.....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dangerous » 11 Яну 2011, 9:43

e 8 болта са на капака
свали го и виж вала във какво положение е.По капака никога не може да има свежо масло поради факта че пласмасовия капак под металния предпазва от разлискване на масло.Свали капака и ще видиш какво е положението.При теб най-вероятно се е задръстила тръбичката която "полива"разпр.вал с масло,отворите и са мн.финни и най-малкия нагар или боклук би я задръстил.
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... cam_shaft/
ето и капака http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... ead_cover/
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!

-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 320i Vanos
Мечтае да кара: BMW e36 325i Vanos

Мнение от ivan_dalaverata1 » 11 Яну 2011, 9:51

Колега какво е тва масло 15/40 сложи мо 10/40 и го драш на максимом и виш маслената помпа добре ли е качвали масло
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 11 Яну 2011, 13:41

ivan_dalaverata1 написа:Колега какво е тва масло 15/40 сложи мо 10/40 и го драш на максимом и виш маслената помпа добре ли е качвали масло

Е след като е толко издухан тоя двигател за кво да му слага 10в40, та да почне още повече масло да му гори ли?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М50+++

Мнение от Radoslav318i » 11 Яну 2011, 14:01

CTORH написа:
ivan_dalaverata1 написа:Колега какво е тва масло 15/40 сложи мо 10/40 и го драш на максимом и виш маслената помпа добре ли е качвали масло

Е след като е толко издухан тоя двигател за кво да му слага 10в40, та да почне още повече масло да му гори ли?

По твойта логика най-добре да му сложи грес :kuku:
По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 11 Яну 2011, 14:15

Колега, здравата си я закъсал. За да ти падне прекъсвача значи вече е готова салатата, из форума има много теми с писано за точно този модел и от какво страда. Това, което мога да ти дам като съвет - смени си маторя и на следващия никакво масло "liqui-moly".
Think. Believe. Dream. Dare...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Яну 2011, 14:34

От тук натам филма мисля всички са го гледали :ok:
Изображение

Назад към E36