потресаваща гледка под капачката на главата при м40
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
потресаваща гледка под капачката на главата при м40
Здравейте колеги, отворих капачката на главата на м40 и това което видях беше доста шокиращо. Не знам дали е нормално, но вътре нямаше и следа от масло - всичко беше станало на една гадна смес от грес и ръжда. Когато запалих колата от там започнаха да изхвърчат едри парчета засъхнала грес. Точно под отвора имаше някаква пластмаса - изглежда е някакъв капак. Дали найстина не се качва масло до вала
Всичко беше толкова сухо че направо не знам как работи тази кола....
Извинявам се за темата ако това което пиша са глупости, и маслото трябва да се намира под този "капак" който определих аз. Да добавя че колата работи отфратително и прекъсвача ми слезе на 4-5к оборота

Извинявам се за темата ако това което пиша са глупости, и маслото трябва да се намира под този "капак" който определих аз. Да добавя че колата работи отфратително и прекъсвача ми слезе на 4-5к оборота

- p0wEr
- младши ентусиаст
-
- Кара: 90" Е30 316i
- Мечтае да кара: Е30 3??
Re: потресаваща гледка под капачката на главата при м40
Ми ако свалиш капака и погледнеш ще е добре имаше тема малко по-надолу точно за тая смес която се образува ама твоята е малко по различна по твоите обяснения 
П.п ето я темата viewtopic.php?f=8&t=233837&start=0

П.п ето я темата viewtopic.php?f=8&t=233837&start=0

Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...

Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
ето и две снимки да видите за какво става въпрос
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2982 ... bjhIEG.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2606 ... ivhFkD.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2982 ... bjhIEG.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2606 ... ivhFkD.JPG
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Свали капака на главата и виж как е отдолу!Махни и тязи пластмасова кора За да видиш на какво дередже е вала и кобилиците! И пак снимай на отворено!
- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
pgv64 написа::mhihi: А ти проверявал ли си скоро нивото на маслото! Кога е последната му смяна и какво масло е наливано!?!
Свали капака на главата и виж как е отдолу!Махни и тязи пластмасова кора За да видиш на какво дередже е вала и кобилиците! И пак снимай на отворено!
маслото е сменено преди около 1000км с лики моли 15в40. Направо не знам що за некъдърник е майстора щом не ми каза нищо. Маслото е добре - малко над минимума но колата си го гори и то сериозно

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Това е едно от нещата, което води до проблемите с вала - с времето почва трудно да качва масло горе. Така че махни капака, виж обстойно как е положението, и ходи на майстор. А за това, че ти гори масло, може да е от гумички на клапаните, може и сегментите ти да са заминали.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
щом е паднал вече прекъсвача на 4-5к положението не е зле, а направо трагично, то почти няма вал вече в тая кола явно.... А и не е за учудване, при положение, че от описанието ти става ясно, че много мърляво е поддържана колата (вероятно от предишния собственик). Съвета ми е, щом ще сменяш мотора лятото (то това е и правилното решение), да вземеш някво 15/40 масло, има за по 15лв 4л бутилки, минерално и само наливай и лятото го хвъряй или направо си вземи от тва дето си сменил, ако не е скъпо.....
- dangerous
- младши ентусиаст
-
e 8 болта са на капака
свали го и виж вала във какво положение е.По капака никога не може да има свежо масло поради факта че пласмасовия капак под металния предпазва от разлискване на масло.Свали капака и ще видиш какво е положението.При теб най-вероятно се е задръстила тръбичката която "полива"разпр.вал с масло,отворите и са мн.финни и най-малкия нагар или боклук би я задръстил.
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... cam_shaft/
ето и капака http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... ead_cover/
свали го и виж вала във какво положение е.По капака никога не може да има свежо масло поради факта че пласмасовия капак под металния предпазва от разлискване на масло.Свали капака и ще видиш какво е положението.При теб най-вероятно се е задръстила тръбичката която "полива"разпр.вал с масло,отворите и са мн.финни и най-малкия нагар или боклук би я задръстил.
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... cam_shaft/
ето и капака http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... ead_cover/
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
- ivan_dalaverata1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Vanos
- Мечтае да кара: BMW e36 325i Vanos
Колега какво е тва масло 15/40 сложи мо 10/40 и го драш на максимом и виш маслената помпа добре ли е качвали масло
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
ivan_dalaverata1 написа:Колега какво е тва масло 15/40 сложи мо 10/40 и го драш на максимом и виш маслената помпа добре ли е качвали масло
Е след като е толко издухан тоя двигател за кво да му слага 10в40, та да почне още повече масло да му гори ли?
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
CTORH написа:ivan_dalaverata1 написа:Колега какво е тва масло 15/40 сложи мо 10/40 и го драш на максимом и виш маслената помпа добре ли е качвали масло
Е след като е толко издухан тоя двигател за кво да му слага 10в40, та да почне още повече масло да му гори ли?
По твойта логика най-добре да му сложи грес

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320 Ci
- Детайли за колата: Black, M6 Rims
Колега, здравата си я закъсал. За да ти падне прекъсвача значи вече е готова салатата, из форума има много теми с писано за точно този модел и от какво страда. Това, което мога да ти дам като съвет - смени си маторя и на следващия никакво масло "liqui-moly".
Think. Believe. Dream. Dare...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
От тук натам филма мисля всички са го гледали 

14 мнения
• Страница 1 от 1