318 ис като се намокри прекъсва
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
318 ис като се намокри прекъсва
колеги проблема е следния,като карам през пове4е локви или в ки6а ,и имам 4уството 4е работи на 3 цилиндъра и няма мо6тност,около 10-20 секунди се мъ4и и след това тръгва да върви но трябва да я държа над 3500-4000 оборота ,ако и пусна газта пак забива муцина,като изляза на по сух асвалт или я оставя да поработи около минута на място се оправя докато не вляза пак в някоя ки6а,ако някои може да помогне 6те съм му много благодарен, 4е така не мойе да се кара
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: 318 ис като се намокри прекъсва
Погледни си Ламбда сондата отдолу демек нейната букса в какво състояние е.Изолирай я по някакъв начин да не се мокри,че от там ти идва проблема 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Като вали дъжд има ли проблеми,смисъл пак ли прекъсва?
BMW ... Don't Drive It,SLIDE IT!!!
съмнявам се да е от ландасондата,за6тото днес я вкарах в канала ,запалих я и с едно 6и6е мокрих и сондата и буксата,а колата си работе6е както трябва.Колкото до дъжда ,само един път ми го е правила тоя номер ама тогава има6е голям порои и много локви
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Закарай я на диагностика, може да се окаже нещо съвсем различно от ламбда. Но общо взето някой датчик може би прави мизерии, или окъсява някъде.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Може и датчика на коляновия вал,просто отдолу няма какво друго да намокриш,размърдай го докато работи ма внимавай 

и на диагностика сум и карал ама ни6и6то не излезе,понеже бе6е изсъхнала
- niko11
- StanceWorks addicted
-
- Кара: със заключен:)
Пробваи първо със свещи и кабели.Преди време и аз имах същия проблем мина ли през локва след това ставаше страшен цирк.Свалих свещите и се оказа, че една от тях е със спукана керамика. 

колега ако са све6ти и кабели не би ли трябвало да прекасва постоянно,а не само като се намокри
колеги мисля 4е намерих проблема ама 6те видим като вляза пак в някоя ки6а,това което открих като си свалих сондата е 4е двата бели и единия 4ерен кабел които излизат от сондата са обелени и им се вижда вътре жи4ката,а единия бял даже е окислен, сега ги изолирах и о4аквам малко да се постопли да я изкарам 4е в момента съм на село ,а тук никои не 4исти и е сняг навсякаде,а тя прекъсва само в ки6а и вода
- niko11
- StanceWorks addicted
-
- Кара: със заключен:)
ti6000 написа:колега ако са све6ти и кабели не би ли трябвало да прекасва постоянно,а не само като се намокри
Не е задължително,както ти казах в предния пост моите проблеми (които впрочем са едно към едно с твоите)се появяваха точно в такива условия,а именно когато е мокро.Оставях за 10 мин да изсъхне и всичко е наред.Аз смених свещите и вече 2 години нямам проблени.Вкраина сметка нищо не ти пречи да ги провериш.В никакъв случаи не казвам че съм 100% прав просто аз съм имал същите проблеми.Желая ти успех и скорошно разрешаване на проблема.

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Пресен пример за прекъсващ IS - ходих да покарам
и от бронята във въздуховода, който съм закарал до филтъра се натъпкал сняг, та чак имаше и по филтъра. И сега прекъсва. Ама белята е сторена, та каквото стане сега

- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320 Ci
- Детайли за колата: Black, M6 Rims
Ламбда сонда е, имах същия проблем на е36 316 само че беше с М40 - намокри ли се и се почва с глупостите. И при мен не ми намери грешки на диагностиката.
Think. Believe. Dream. Dare...
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
vladi_a_i написа:Погледни си Ламбда сондата отдолу демек нейната букса в какво състояние е.Изолирай я по някакъв начин да не се мокри,че от там ти идва проблема
Не ти се вярваше,но точно там ти е проблема,след обстоен преглед го установи.
дано това да е бил проблема, 4е ми писна ве4е като е по мокро да не мога да си карам колата
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2