Проблем със Стъпковото моторче

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318I

Проблем със Стъпковото моторче

Мнение от velko_318 » 29 Дек 2010, 9:29

Здравейте колеги Честита коледа и Весело изкарване на новата година.Та по темата ходих да ми чистят стъпковот с ултра звук.След като го почистиха колата запали и като се прибрах и пробвах отново да запаля тя палеше и веднага гасне .Двигателя е М43 1.8 96г. а сталково е от пред http://www.318ti.org/forum/showthread.php?t=27697.като е на скорост колата си върви но освободяли веднага гасне.същото е като запаля ако не подавам газ гасне.Снощи едвам стигнах до сервиз, на правиха диагностика нищо не излезна.В момента в които сменихме моторчето колата си запали без проблем.Въпросами е старото моторче да не би от чистенето да се скапа,и имали начин да се оправи.ако случаино нещо е заседнало и как.И това моторче с което съм сега при монтажа му като го стягаха леко е пуктано от горе нещо пречели му,ако и двете не стават да си взимам едно след нова година били кам 100лв втора употреба. Мерси предварително.

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем със Стъпковото моторче

Мнение от fedoracore » 29 Дек 2010, 10:27

100 лв са много за втора рька .
пусни си тема в купува и ще си намериш по евтино
я погледни да не се е извадил някои маркуч и да взима вьздух от някьде и за тва да гасне
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 29 Дек 2010, 11:16

velko_318 написа:И това моторче с което съм сега при монтажа му като го стягаха леко е пуктано от горе нещо пречели му

Не знам точно къде е пукнато, но щом става въпрос за онова моторче с пластмасовата коруба, което е на дросела, нищо чудно да смуче въздух през пукнатината и разбира се че пречи на оптималното съотношение на горивната смес когато двигателя работи на празен ход. Сменяй го или пробвай да го залепиш с нещо на първо време.

Потребител
Аватар

Мнение от velko_318 » 29 Дек 2010, 16:08

Колеги това пукнатото моторче сега е на колат и с нея си пали без прооблем .В другото е проблема което го чистеха с ултра звук.Самнявам се че нещо е заседнало.попринцип ималиначин да се провери дали работи като не е закачено на колата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: is-ка S50
Мечтае да кара: E24 Alpina

Мнение от SBS_318ti » 29 Дек 2010, 21:36

Има начин , закачаш го директно към акумулатора на колата , но дори и да роботи това не е гаранция ,че работата му ще е нормална!
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 29 Дек 2010, 22:10

Почисти го с WD-40 и с четка за зъби няква тънка се бърка да се прочисти и после пробвай с директно връзване за акумулатора, докато с лекота се отваря/затваря клапата :)

Потребител
Аватар

Мнение от velko_318 » 30 Дек 2010, 0:18

точно чистене с WD-40 го развали,и доколкото разбрах тези новите стапкови се чистят само с ултразвук

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 30 Дек 2010, 17:18

:D Ще ти дам един "бабешки " съвет: Затопляш нафта до толкова че като пипнеш да е топла не гореща! Пускаш моторчето в нея и го оставяш да преседи един ден после продухваш с компресор!Следкоето пръскаш с спрей за карбуратори (на спрея има нарисуван карбуратор) на богато ! После пак компресор! Евтино и ефективно - пробвай! :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 30 Дек 2010, 21:18

Понякога след почистване,просто блокира в определено положение.Капни една-две капки масло във движещите се части и ще видиш,колко гладко ще заработи после.
По принцип след почистване това със смазването се препоръчва горещо,но малко хора го правят.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 М52B20
Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор

Мнение от didore » 03 Яну 2011, 15:10

колега ако си от софия къде ходи да ти чистят моторчето с ултразвук че и аз трябва да правя тази галимация но при М50Б20.
казаха ми че можело да се потопи в коресалин за 24 часа но нещо ме съмнява това.
ако някой е чистил да си каже :bchug:
Ма много ме кефи тази кола!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от velko_318 » 03 Яну 2011, 16:58

колега ако не ти е чак толкова наложително това чистене по добре не го прави ,да не си отвориш беля като мен.някаде тук в форума пишеше почистиго с ВД40 и готово ,да ама не от там трагна сложих го пали и гасне цялата тресе също като го сваляш трябва да внимаваш с гартнитурата аз я бях скъсал и дърпаше въздух,като стигнах в сервиза сложиха нова при което пак пали и гасне отговора им беше това е от ключа и имобилаизера не го разпознава след ден два през които колата гаснеше отново я закарах при което я чистеха и ултразвук ефекта същия.отидах при едно маисторче евала на него :bowdown: от някаде изкара едно моторче втора употреба сигурно никога не бе чистено при монтажа леко даже се пукна но колата си запали от раз ,сега си върви страхотно не клати обороти.даже ми каза че след нова година тои ще ми намери друго здраво което работи не такава което след ден два се скапа цената не пове4е от 100лв.Такаче по добре се замисли за такава вариант от колкото да си отваряш проблеми после диагностики 30-40лв.за ултразвук към 20-30лв.>така че ти си решаващ
П.С моето моторче може и да става но незнам каде да го занеса да го оправят

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 318i m43,97г.

Мнение от yuzie » 03 Яну 2011, 20:31

разглабяш,чистиш с спирт ,зглабяш и ти си човека-успех.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 М52B20
Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор

Мнение от didore » 04 Яну 2011, 10:59

не го правя за профилактика. при мен проблема е следния:
когато е по студено и сутрин като запаля оборотите отиват на 2500 и седат там. тръгвам минавам 100 метра и колата започва да си работи нормално само от време на време сама си ги дига до 2500 за секунди и като покарам 5 минути натам си работи като истинска. при М50Б20 е метално разгледах го добре при мен е на много гадно място под колектора.
за това питам и събирам мнения за различни начини за чистене ;)
Ма много ме кефи тази кола!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 04 Яну 2011, 16:40

didore написа:не го правя за профилактика. при мен проблема е следния:
когато е по студено и сутрин като запаля оборотите отиват на 2500 и седат там. тръгвам минавам 100 метра и колата започва да си работи нормално само от време на време сама си ги дига до 2500 за секунди и като покарам 5 минути натам си работи като истинска. при М50Б20 е метално разгледах го добре при мен е на много гадно място под колектора.
за това питам и събирам мнения за различни начини за чистене ;)

:D Колега имах същия проблем: два поредни дни миналата седмица (Паля и тя качва 2х до 3х ,работи малко и при подаване на газ падат на 1000).И знаеш ли какво се оказа : от студа маркучите на вакума към компенсатора на бензиновите пари и маркуча към сервото се удървили и смуче въздух.На единия му стегнах скобата а на другия понеже нямаше такава му сложих една и о чудо заспа! Вече една седмица след това няма проблеми ...мърка! Провери си вакумчетата да няма хлабави ,щото като се свие щуцерчето от студа и ...!
Изображение

Назад към E36