въпрос за Ламбда сонда???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
въпрос за Ламбда сонда???
Днес ходих на при един познат,че има компютър за диагностика дами види колата и излезе грешка на сензора на СО които мисля е ламбда сондата.Тъй къто ми е извесно,че сондата трябва да работи в границите между 0.2-0.8 а моята пада чак на 0.05 до 0.56.Няма осезаема разлика в консумацията на гориво,гори малко повече можеби 1л. отгоре и затова и реших да попитам първо преди да сменям.Нормално ли е това или вече е за нова както и аз си мисля.Колата е 318ис 92.благодаря предварително 

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: въпрос за Ламбда сонда???
За смяна е колега.Други симптоми колата има ли?Играене на обороти заглъхване в даден диапазон от обороти и такива работи?По принцип като замине сондата и разхода скача с около литър от горе 

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Като замине сондата скача с бая над литър отгоре.. .зависи как е забила но по принцип 5-7л нагоре.
В твоя случай най-вероятно е за смяна, но пробвай с друга преди това.
В твоя случай най-вероятно е за смяна, но пробвай с друга преди това.
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
да колега играят оборотите от 760 до 1000 излезена компа.Все сам си мислел,че ако замине тая сонда разхода скача драстично а не толкова малко. 

- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 08.2010
- Детайли за колата: Сив металик
Най- добре си я смени, щом имаш симптоми, че е заминала- не е толкова скъпа .
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
7S\/E7OSLA\/ написа:Най- добре си я смени, щом имаш симптоми, че е заминала- не е толкова скъпа .
Аз отдавна мисля,че и е дошло времето но днес вече като видях се убедих,просто ми стана чудно,че не ми гори толкова много защото тук сам чел,че започва да гори над 20 а при мен нее така и дане стане ,че проблема е другаде накрая.
- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
paco_sp написа:7S\/E7OSLA\/ написа:Най- добре си я смени, щом имаш симптоми, че е заминала- не е толкова скъпа .
Аз отдавна мисля,че и е дошло времето но днес вече като видях се убедих,просто ми стана чудно,че не ми гори толкова много защото тук сам чел,че започва да гори над 20 а при мен нее така и дане стане ,че проблема е другаде накрая.
На мен специално ми гореше 3-4 литра отгоре, когато замина -даже различно, понякога 1-2 литра над нормалното.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Сменяй я.
- Yed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 01 E46 318
Извинявам се че се намесвам в на колегата темата но не ми е ясно какви са симптомите на изгоряла ламбда сонда и колко е нормалният разход на IS в градски условия
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
Yed написа:Извинявам се че се намесвам в на колегата темата но не ми е ясно какви са симптомите на изгоряла ламбда сонда и колко е нормалният разход на IS в градски условия
ми колега щети кажа моите симптоми,играене на оборотите на празен ход,повишен разход но при всеки различно а за разхода на мен преди това когато беше наред ми гореше към 10-11 при нормално каране,то си зависи от начина на каране.

- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
вземай чисто нова за твоя мотор, че не се знае другата колко ше работи 

- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
7S\/E7OSLA\/ написа:вземай чисто нова за твоя мотор, че не се знае другата колко ше работи
Колко струва нова горе-долу,че въобще несъм запознат.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Yed написа:Извинявам се че се намесвам в на колегата темата но не ми е ясно какви са симптомите на изгоряла ламбда сонда и колко е нормалният разход на IS в градски условия
Освен повишен разход и колебаене на обороти, други симптоми са вероятни гърмежи в генерацията след поредица неуспешни запалвания, като се покажеш навън при запален мотор намирисва на бензин, а също така може да ти се случи при връщане на предавки да угасне. Иначе нормалния разход на ИС е към 10-12, зависи какъв е трафика в твоя град.
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
И моята беше така в началото...само с играещите обороти и почти незабележимо повишение на разхода...след още време скокна на 15 на 100 извънградско и ?? градско...
Като симптоми на напълно прецакана сонда мога да кажа:
-Играене на обороти
-Припаткване в генерацията
-Гаснене на колата след "пържене"(голям резил беше докато си я врътках на 1 полигон...когато се кротнах колата просто угасна..1-2 пъти въртях докато запали...буквално се припотих от срам)
-Повишен разход...от 1-2 литра(в началото) до разход 20-30 и повече на 100
-Когато запалиш колата усещаш как просто смърди навсякъде около нея на бензин(богата смес причинена от неправилната работа на сондата)...
Точно на м42 сменях преди 2 седмици...170лв струва сондата(след като дръпнах чертата колко съм дал за бензин през всичкото време което я карах неизправна ми идеше да си направя харакири)..направо сменай не си заслужава нервите!
Като симптоми на напълно прецакана сонда мога да кажа:
-Играене на обороти
-Припаткване в генерацията
-Гаснене на колата след "пържене"(голям резил беше докато си я врътках на 1 полигон...когато се кротнах колата просто угасна..1-2 пъти въртях докато запали...буквално се припотих от срам)
-Повишен разход...от 1-2 литра(в началото) до разход 20-30 и повече на 100
-Когато запалиш колата усещаш как просто смърди навсякъде около нея на бензин(богата смес причинена от неправилната работа на сондата)...
Точно на м42 сменях преди 2 седмици...170лв струва сондата(след като дръпнах чертата колко съм дал за бензин през всичкото време което я карах неизправна ми идеше да си направя харакири)..направо сменай не си заслужава нервите!

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
M42B18 (318iS) е моята
просто 3000-5000 оборота нямаше сила
откачих ламбда сондата - НИКАКВА промяна, нито в разхода, нито в това как върви.
Купих за 65лв универсална няк'ва - колата върви много добре, вече си има сила във всички обороти, разхода ми остана същия
просто 3000-5000 оборота нямаше сила
откачих ламбда сондата - НИКАКВА промяна, нито в разхода, нито в това как върви.
Купих за 65лв универсална няк'ва - колата върви много добре, вече си има сила във всички обороти, разхода ми остана същия

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2