Прегряване ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kokoshkite
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 coupe 318is ex
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i
Прегряване ?
Колеги днес се скъса ремъка на алтернатора и водната помпа ,забелязах че лампата на акумулатора и водата светят и веднага отбих и изгасих мотора .Не е работила в червената зона повече от 1 мин. максимум 2. След което маркучите бяха леко понадути ,но нямаше избила вода от никъде. Въпросът ми е какъв е шанса за крива глава ?
След смяната на ремъка колата работеше нормално ,имаше парно ,стрелката седеше посредата, не пушеше отзад .Има ли някъкви други симптоми по които мога да се ориентирам в какво съсътояние е мотора и има ли повреда която не съм забелязал.
Мотора е М42 .
След смяната на ремъка колата работеше нормално ,имаше парно ,стрелката седеше посредата, не пушеше отзад .Има ли някъкви други симптоми по които мога да се ориентирам в какво съсътояние е мотора и има ли повреда която не съм забелязал.
Мотора е М42 .

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: Прегряване ?
Наглеждай си антифриза.Но надали си го прегрял макарче много зависи в какви обороти си я карал така и колко време.виж антифриза и маслото дали са нормални на цвят.Остави я да загрее покарай я и виж дали надува системата повече от нормалното.

- kokoshkite
- кандидат ентусиаст
-
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i
Ами бях в задръстване когато видях лампата и веднага отбих,не е била в обороти колата.При следващото каране ще проверя маслото и антифриза.

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Надува ли маркучите? Извира ли като отвориш капачката? Това са основните симптоми
В началото на червения сектор ли беше или в края?

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
S7 написа:Надува ли маркучите? Извира ли като отвориш капачката? Това са основните симптомиВ началото на червения сектор ли беше или в края?
При полужение,че температурата е в или преди червеното според теб водата дали няма да ВРИ

kokoshkite написа:Колеги днес се скъса ремъка на алтернатора
shengi написа:Наглеждай си антифриза.виж антифриза и маслото дали са нормални .Остави я да загрее покарай я и виж дали надува системата повече от нормалното.

Само да допълня,че щом е работила в "червената зона" маслото е за смяна, Освен разбира се ако не е някое мега хипер скъпо и за състезателни цели.Силно препоръчвам смяната му ,та даже и новото да е някакво от 5лв литъра пак ще е по-добре.Дано не е най-лошото.

Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- kokoshkite
- кандидат ентусиаст
-
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i
След като сложихме новия ремък се прибрах и за разтояние около 10 км и в задръстване нямаше проблем ,държеше нормална температура ,имаше парно и вървеше нормално ,утре на светло ще проверя състоянието на антифриза и маслото .

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
kokoshkite написа:След като сложихме новия ремък се прибрах и за разтояние около 10 км и в задръстване нямаше проблем ,държеше нормална температура ,имаше парно и вървеше нормално ,утре на светло ще проверя състоянието на антифриза и маслото .
Да де то ще си върви и проблеми няма да имаш,просто стисни маркуча и виж дали надува повече от преди и повече от нормалното.Щом не си пръснал казана и радятора ти е здрав няма какво друго да гледаш освен маркучите.Пък маслото и антифриза ако имаш възможност ги смени.Според мен е препоръчително да се подменят,специално за маслото знам,че прегрее ли един път си губи свойствата.Мога и да греша разбира се,ти си преценяваш.

- pep0
-
-
- Кара: BMW E36 320i
- Мечтае да кара: M5 Touring
ако има проблем попринцип на момента в които колата стигне 12ч. мъркучите ще се надуват повече от нормалното има и друго на момента в които стрелката ти мине 12 (на термстата на таблото) веднага трябва да си наясно, че работата не е на добре
Поздрави и дано нямаш проблеми

Поздрави и дано нямаш проблеми

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Колега щом не са и изтекли водите при прегряването шанса да и няма нищо е много голям
Така, че карай така ако има нещо то ще си покаже.
А това, че маслото е за смяна щото видиш ли е позагряла....на какво основание?
Нали датчика е на главата, там температурата е най висока и е нормално за много кратко време да загрее до червено когато не се върти помпата, а това съвсем не означава, че маслото е прегряло и то
Карай си така и си преглеждай течностите всяка сутрин няколко дни и провери колко са твърди при нормална работна температра, тоест караш каквото караш, преди да угасиш слизаш и проверяваш как са, това е.

Така, че карай така ако има нещо то ще си покаже.
А това, че маслото е за смяна щото видиш ли е позагряла....на какво основание?
Нали датчика е на главата, там температурата е най висока и е нормално за много кратко време да загрее до червено когато не се върти помпата, а това съвсем не означава, че маслото е прегряло и то

Карай си така и си преглеждай течностите всяка сутрин няколко дни и провери колко са твърди при нормална работна температра, тоест караш каквото караш, преди да угасиш слизаш и проверяваш как са, това е.

- kokoshkite
- кандидат ентусиаст
-
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i
Преди малко се прибрах и за мое учудване,течностите са си на ниво,не надува маркучи,има парно, пък ще видим по-натам как ще се държи.

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
VLD общо взето мнението ми се основава на "дочуване" и тн,но затова и съм писал че той си решава какво да прави.Аз лично не бих искал по никакъв начин да си навреждам на колата и бих си сложил едно 10/40 наливно на бмв , ще го карам 5-6хиляди след което пак....Затова всичко е на принципа "ако желаеш" аз да си кажа пък момчето си знае най-добре.
Хубава новина значи
kokoshkite написа:Преди малко се прибрах и за мое учудване,течностите са си на ниво,не надува маркучи,има парно, пък ще видим по-натам как ще се държи.
Хубава новина значи

За да не отварям нова тема искам да питам нещо по тази.Значи няколко пъти ми е стигала стрелката малко преди червения сектор като само веднъж е светвал и ест веднага мотора е загасян.За 10к километра ми губи около 400-500мл. масло ,а антифриза не го пипа.Обаче като загрее до средата маркучите са леко надути ,не са на камък ,но според мен са малко надути.От какво може да е това?

KUM4o написа:За да не отварям нова тема искам да питам нещо по тази.Значи няколко пъти ми е стигала стрелката малко преди червения сектор като само веднъж е светвал и ест веднага мотора е загасян.За 10к километра ми губи около 400-500мл. масло ,а антифриза не го пипа.Обаче като загрее до средата маркучите са леко надути ,не са на камък ,но според мен са малко надути.От какво може да е това?
Ми що не вземеш да я обезвъздушиш да и олекне на душата.

- kokoshkite
- кандидат ентусиаст
-
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i
vladobate написа:KUM4o написа:За да не отварям нова тема искам да питам нещо по тази.Значи няколко пъти ми е стигала стрелката малко преди червения сектор като само веднъж е светвал и ест веднага мотора е загасян.За 10к километра ми губи около 400-500мл. масло ,а антифриза не го пипа.Обаче като загрее до средата маркучите са леко надути ,не са на камък ,но според мен са малко надути.От какво може да е това?
Ми що не вземеш да я обезвъздушиш да и олекне на душата.
+1

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Има некви помпи ли са,машинки ли са не ги знам и не съм ги виждал.С тех ти дърпат антифриз от радиатора и проверяват дали има наличие на газове в системата,та оттам или спукана глава или заминала гарнитура.Виж разпитай в някой сервиз ако нямат поне да те опътат къде има,поне да не го мислиш и да си спокоен 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2