Прегряване ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 coupe 318is ex
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i

Прегряване ?

Мнение от kokoshkite » 17 Дек 2010, 20:30

Колеги днес се скъса ремъка на алтернатора и водната помпа ,забелязах че лампата на акумулатора и водата светят и веднага отбих и изгасих мотора .Не е работила в червената зона повече от 1 мин. максимум 2. След което маркучите бяха леко понадути ,но нямаше избила вода от никъде. Въпросът ми е какъв е шанса за крива глава ?
След смяната на ремъка колата работеше нормално ,имаше парно ,стрелката седеше посредата, не пушеше отзад .Има ли някъкви други симптоми по които мога да се ориентирам в какво съсътояние е мотора и има ли повреда която не съм забелязал.
Мотора е М42 .
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Re: Прегряване ?

Мнение от shengi » 17 Дек 2010, 20:39

Наглеждай си антифриза.Но надали си го прегрял макарче много зависи в какви обороти си я карал така и колко време.виж антифриза и маслото дали са нормални на цвят.Остави я да загрее покарай я и виж дали надува системата повече от нормалното.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i

Мнение от kokoshkite » 17 Дек 2010, 20:43

Ами бях в задръстване когато видях лампата и веднага отбих,не е била в обороти колата.При следващото каране ще проверя маслото и антифриза.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 17 Дек 2010, 20:48

Надува ли маркучите? Извира ли като отвориш капачката? Това са основните симптоми :yes: В началото на червения сектор ли беше или в края?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 17 Дек 2010, 21:47

S7 написа:Надува ли маркучите? Извира ли като отвориш капачката? Това са основните симптоми :yes: В началото на червения сектор ли беше или в края?

При полужение,че температурата е в или преди червеното според теб водата дали няма да ВРИ :?:

kokoshkite написа:Колеги днес се скъса ремъка на алтернатора

shengi написа:Наглеждай си антифриза.виж антифриза и маслото дали са нормални .Остави я да загрее покарай я и виж дали надува системата повече от нормалното.
:yes:

Само да допълня,че щом е работила в "червената зона" маслото е за смяна, Освен разбира се ако не е някое мега хипер скъпо и за състезателни цели.Силно препоръчвам смяната му ,та даже и новото да е някакво от 5лв литъра пак ще е по-добре.Дано не е най-лошото. :yes:
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

кандидат ентусиаст
Аватар
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i

Мнение от kokoshkite » 17 Дек 2010, 22:11

След като сложихме новия ремък се прибрах и за разтояние около 10 км и в задръстване нямаше проблем ,държеше нормална температура ,имаше парно и вървеше нормално ,утре на светло ще проверя състоянието на антифриза и маслото .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 17 Дек 2010, 22:52

kokoshkite написа:След като сложихме новия ремък се прибрах и за разтояние около 10 км и в задръстване нямаше проблем ,държеше нормална температура ,имаше парно и вървеше нормално ,утре на светло ще проверя състоянието на антифриза и маслото .

Да де то ще си върви и проблеми няма да имаш,просто стисни маркуча и виж дали надува повече от преди и повече от нормалното.Щом не си пръснал казана и радятора ти е здрав няма какво друго да гледаш освен маркучите.Пък маслото и антифриза ако имаш възможност ги смени.Според мен е препоръчително да се подменят,специално за маслото знам,че прегрее ли един път си губи свойствата.Мога и да греша разбира се,ти си преценяваш. :yes:

Аватар
Кара: BMW E36 320i
Мечтае да кара: M5 Touring

Мнение от pep0 » 18 Дек 2010, 13:28

ако има проблем попринцип на момента в които колата стигне 12ч. мъркучите ще се надуват повече от нормалното има и друго на момента в които стрелката ти мине 12 (на термстата на таблото) веднага трябва да си наясно, че работата не е на добре :)

Поздрави и дано нямаш проблеми :yes:

:driving:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Дек 2010, 13:58

Колега щом не са и изтекли водите при прегряването шанса да и няма нищо е много голям ;)
Така, че карай така ако има нещо то ще си покаже.
А това, че маслото е за смяна щото видиш ли е позагряла....на какво основание?
Нали датчика е на главата, там температурата е най висока и е нормално за много кратко време да загрее до червено когато не се върти помпата, а това съвсем не означава, че маслото е прегряло и то ;)
Карай си така и си преглеждай течностите всяка сутрин няколко дни и провери колко са твърди при нормална работна температра, тоест караш каквото караш, преди да угасиш слизаш и проверяваш как са, това е.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i

Мнение от kokoshkite » 18 Дек 2010, 16:16

Преди малко се прибрах и за мое учудване,течностите са си на ниво,не надува маркучи,има парно, пък ще видим по-натам как ще се държи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 18 Дек 2010, 16:47

VLD общо взето мнението ми се основава на "дочуване" и тн,но затова и съм писал че той си решава какво да прави.Аз лично не бих искал по никакъв начин да си навреждам на колата и бих си сложил едно 10/40 наливно на бмв , ще го карам 5-6хиляди след което пак....Затова всичко е на принципа "ако желаеш" аз да си кажа пък момчето си знае най-добре.

kokoshkite написа:Преди малко се прибрах и за мое учудване,течностите са си на ниво,не надува маркучи,има парно, пък ще видим по-натам как ще се държи.

Хубава новина значи :clap:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 25 Дек 2010, 21:37

За да не отварям нова тема искам да питам нещо по тази.Значи няколко пъти ми е стигала стрелката малко преди червения сектор като само веднъж е светвал и ест веднага мотора е загасян.За 10к километра ми губи около 400-500мл. масло ,а антифриза не го пипа.Обаче като загрее до средата маркучите са леко надути ,не са на камък ,но според мен са малко надути.От какво може да е това?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 25 Дек 2010, 22:54

KUM4o написа:За да не отварям нова тема искам да питам нещо по тази.Значи няколко пъти ми е стигала стрелката малко преди червения сектор като само веднъж е светвал и ест веднага мотора е загасян.За 10к километра ми губи около 400-500мл. масло ,а антифриза не го пипа.Обаче като загрее до средата маркучите са леко надути ,не са на камък ,но според мен са малко надути.От какво може да е това?

Ми що не вземеш да я обезвъздушиш да и олекне на душата. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i

Мнение от kokoshkite » 26 Дек 2010, 18:07

vladobate написа:
KUM4o написа:За да не отварям нова тема искам да питам нещо по тази.Значи няколко пъти ми е стигала стрелката малко преди червения сектор като само веднъж е светвал и ест веднага мотора е загасян.За 10к километра ми губи около 400-500мл. масло ,а антифриза не го пипа.Обаче като загрее до средата маркучите са леко надути ,не са на камък ,но според мен са малко надути.От какво може да е това?

Ми що не вземеш да я обезвъздушиш да и олекне на душата. :yes:

+1
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 26 Дек 2010, 18:45

Има некви помпи ли са,машинки ли са не ги знам и не съм ги виждал.С тех ти дърпат антифриз от радиатора и проверяват дали има наличие на газове в системата,та оттам или спукана глава или заминала гарнитура.Виж разпитай в някой сервиз ако нямат поне да те опътат къде има,поне да не го мислиш и да си спокоен :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Следваща

Назад към E36