Привет на всички от Швеция!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
73 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- VooDoo-36
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Alfa-Romeo 156 2.5V6,FIAT 1.6/16V
Привет на всички от Швеция!
Здравейте момчета!
Миналата седмица ей така на шега си взех едно E36 318. Колата е 92-ра година,а мотора е M40. Купих колата за 300 евро и бях на ясно ,че БМВ-то има доста проблеми за отстраняване. Ама за тези пари толкова, а и купето е общо взето здраво за 18-годишна кола. Бавареца е доста занамарен, но ще го вкарам в пътя. Двигателя (M40B18) още тогава ми направи впчетление, че има проблем със газоразпределителния механизъм. И после, като почнах да чета във форума ми стана ясно ,че това е слабото място на M40. Мисля да му сменя вала, кобилиците и повдигачите. Другия вариант е да му сложа двигател- M42, M43 или някои шестак.
Миналата седмица ей така на шега си взех едно E36 318. Колата е 92-ра година,а мотора е M40. Купих колата за 300 евро и бях на ясно ,че БМВ-то има доста проблеми за отстраняване. Ама за тези пари толкова, а и купето е общо взето здраво за 18-годишна кола. Бавареца е доста занамарен, но ще го вкарам в пътя. Двигателя (M40B18) още тогава ми направи впчетление, че има проблем със газоразпределителния механизъм. И после, като почнах да чета във форума ми стана ясно ,че това е слабото място на M40. Мисля да му сменя вала, кобилиците и повдигачите. Другия вариант е да му сложа двигател- M42, M43 или някои шестак.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: Привет на всички от Швеция!
Добре дошъл,много зависи какво искаш от колата,ако искаш силни преживявания може да смениш мотора,но ако си привърженик на нормалното шофиране,и не ти се влиза в завоите с вратите на пред,си ремонтирай този двигател.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
честито!
колата е от първите Е36 които си имат и повечко заболявания...
но ще се справиш..
мисли за мотор

но ще се справиш..
мисли за мотор
- DoBeRMaNa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Е46 330xi
И според мен не е рентабилно да го правиш този мотор по добре си взими нещо по голямо или може и същия но здрав ако намериш.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
doberman66 написа:И според мен не е рентабилно да го правиш този мотор по добре си взими нещо по голямо или може и същия но здрав ако намериш.
и кво точно не му е рентабилното ?
за 300евро един кит от ибей и мотора става нов за поне още 200к км на газоразпределението. А като вземе мотор на старо знаеш ли го в какво състояние ще е и за 300евро ще може ли да го купи и сложи ???
Нещо всички взехте да сменяте мотори.......

- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
VooDoo-36 написа:Здравейте момчета!
и са вместо да караш здрава кола за малко повече ойро. ще съживяваш мъртвец дет ще ти излезе много повече

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
bum_bum написа:Ако иска да я прави 1000 коня поне е в правилната държава

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Привет, колега! Честито за колата! Дано успееш да я стегнеш, и да си я караш със здраве. И изобщо не обръщай внимание на хора, дето ти казват, че си направил грешка, щото видиш ли похарчил си си парите за кола, за която ще дадеш много повече за ремонти... Успех.
ПП: Честно бе, хора... не мога да ви разбера. Какви сте вие, че да държите сметка на човека за какво си дава парите? Момчето съвсем културно и ясно е пуснало темата. Дори ми направи впечатление, че се е и запознал с детските болести на М40... имам предвид, че не е тръгнал като повечето новаци веднага да пита за щяло и за нещяло, при всичкото изписано във форума. Дайте малко повече да се уважаваме и да спазваме добрия тон... После се чудим защо ни хранят форума...
ПП: Честно бе, хора... не мога да ви разбера. Какви сте вие, че да държите сметка на човека за какво си дава парите? Момчето съвсем културно и ясно е пуснало темата. Дори ми направи впечатление, че се е и запознал с детските болести на М40... имам предвид, че не е тръгнал като повечето новаци веднага да пита за щяло и за нещяло, при всичкото изписано във форума. Дайте малко повече да се уважаваме и да спазваме добрия тон... После се чудим защо ни хранят форума...
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Dirty M5 driveR написа:Привет, колега! Честито за колата! Дано успееш да я стегнеш, и да си я караш със здраве. И изобщо не обръщай внимание на хора, дето ти казват, че си направил грешка, щото видиш ли похарчил си си парите за кола, за която ще дадеш много повече за ремонти... Успех.
Колега не обръщаи внимание , това си е национална четра, всеки гледа в джоба на другия, то и затова сме на това дередже.
Има си хора и хора, някои предпочитат всичко на готово, други предпочитат сами да си пипнат по колата докато трети изобщо не ги вълнува какво ги вози.

Dirty M5 driveR написа:Привет, колега! Честито за колата! Дано успееш да я стегнеш, и да си я караш със здраве. И изобщо не обръщай внимание на хора, дето ти казват, че си направил грешка, щото видиш ли похарчил си си парите за кола, за която ще дадеш много повече за ремонти... Успех.
за кога да я стяга, още 20г. ли ще я кара

а за колегата дето е пуснал темата - пич какво се задълбочаш, карай я докато и стигне вътъка и после на боклука... за 300Е какво искаш - тез пари само за "админстративните" разходи за следваща година няма да ти стигнат, друг е въпроса дали имаш акъл да ги даваш
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
давай я на някои шведски тунингист и глей кво става,мани ги тука разбирачите,викингите са луди
- FreeSpirit
- Потребител
-

Последна промяна FreeSpirit на 21 Май 2011, 14:53, променена общо 1 път
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
Честито и със здраве да си я караш
М40 си е POWER кво ревете ? Имах 316 шестакоубиец

М40 си е POWER кво ревете ? Имах 316 шестакоубиец

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Denev написа:Dirty M5 driveR написа:Привет, колега! Честито за колата! Дано успееш да я стегнеш, и да си я караш със здраве. И изобщо не обръщай внимание на хора, дето ти казват, че си направил грешка, щото видиш ли похарчил си си парите за кола, за която ще дадеш много повече за ремонти... Успех.
за кога да я стяга, още 20г. ли ще я кара... и много "експерти" бря - всеки се за "детски болести на М40" говори
![]()
![]()
![]()
а за колегата дето е пуснал темата - пич какво се задълбочаш, карай я докато и стигне вътъка и после на боклука... за 300Е какво искаш - тез пари само за "админстративните" разходи за следваща година няма да ти стигнат, друг е въпроса дали имаш акъл да ги даваш
Еми представи си - не всички са "ентусиасти" на принципа "карай докато умре и после купи друго"... Може и много пари да има човека, не знаем и не е етично да се интересуваме. Такъв е избора му и нека го уважим (поне така е редно според мен). А за това колко сме експерти и колко знаем... просто приказки на вятъра са коментарите за хора, които дори не познаваме... Крайно време е да послушам vld и да спра да обръщам внимание на подобни неща. Айде със здраве!
73 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5