318 TDS Compact Проблем с парното
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
318 TDS Compact Проблем с парното
Здравейте колеги трябва ми малко акъл,
че парното на компота ме изкарва извън релси...
Като започна да застудява парното ми изчезна ... само като дам газ на 2500 оборота или повече духа топло ...на светофар студ. По начало много бавно ми загряваше колата ..
трябваше да карам поне 10 километра докато позагрее но дори малко над синьото духаше яко топло...
Днес си смених термостата .... сега стрелката заковава 12ч. за около 3 минути и то без газ но топлото пак го няма ...
Само като дам яко газ има признаци на живот но е далече от истината...
Миналата година си смених водната помпа и си сложих с метал не пластмасовата.. Колата никога не е прегрявала..
За проба извадих буксата на Клапана за парното, евентуално да остане нормално отворен но без успех същия проблем...
мисля си да не е запекъл на полу - затворено но не разбирам до толкова
Помагайте

че парното на компота ме изкарва извън релси...
Като започна да застудява парното ми изчезна ... само като дам газ на 2500 оборота или повече духа топло ...на светофар студ. По начало много бавно ми загряваше колата ..
трябваше да карам поне 10 километра докато позагрее но дори малко над синьото духаше яко топло...
Днес си смених термостата .... сега стрелката заковава 12ч. за около 3 минути и то без газ но топлото пак го няма ...
Само като дам яко газ има признаци на живот но е далече от истината...
Миналата година си смених водната помпа и си сложих с метал не пластмасовата.. Колата никога не е прегрявала..
За проба извадих буксата на Клапана за парното, евентуално да остане нормално отворен но без успех същия проблем...
мисля си да не е запекъл на полу - затворено но не разбирам до толкова
Помагайте

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: 318 TDS Compact Проблем с парното
Когато свалих моя и го отворих,това клапана за парното,се оказа,че буталото е в полу затворено състояние.След като остраних буталцето щото клапана не фунционираше го монтирах обратно и сега си циркулира постоянно антифриза в радиаторчето.И аз се чудех,но няма проблем спрямо това дали съм сложил на топло или студено,духа това което съм включил.Ако избушеното клапанче не функционираше от очакванията ми щях да си търса здраво,но щом няма проблем го оставих така.Та колега може точно там да ти е проблема,малко по надолу има още една тема със сходния проблем на твоя.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Не е от клапана,щом като парното му идва при по-вискои обороти.След като си сменил термостат е необходимо малко време докато се само-объзвъдуши системата.Покарай малко и ако е необходимо долей още охладителна течност до необходимото ниво.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
Здравейте колеги ...
помощ проблема не се оправя ...
Смених днес клапана ... взех си втора ръка и му смених всички гуми вътре.. цъка си но освен че духа малко по топло след 2000 оборота друга разлика няма...
Какво може да е ?
Смених днес клапана ... взех си втора ръка и му смених всички гуми вътре.. цъка си но освен че духа малко по топло след 2000 оборота друга разлика няма...
Какво може да е ?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
bobssy написа:Здравейте колеги ...
Какво може да е ?
Запушено радиаторче..мойто го поотпуших с Кислол без да го свалям.
Възможно ли е да е нещо на водната помпа или друго...
На майстора при който ходя му направи впечатление че на големия кръг е все още студено а стрелката е заковала 12 ..
Термостата е френски и пишеше 80 (казаха ми като го купих че е 80 градуса)
На майстора при който ходя му направи впечатление че на големия кръг е все още студено а стрелката е заковала 12 ..
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
Имам абсолютно същия проблем на абсолютно същата кола. Ако може някой да ми обясни това клапанче трудно ли се смъква?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
bobssy написа:Възможно ли е да е нещо на водната помпа или друго...
само за протокола на 318 ТДС термостата трябва да е на 88градуса, а иначе по въпроса, мъркучите след клапанчето също толкова ли са топли както и преди него, ако са еднакво топли както и между входящия и изходящия на парното почти няма разлика в температурата най вероятно е запушено радиаторчето
Клапанчето е на щипка колега и се сваля за секунди ама не е от него поне при мен.....
Днес сложих добавка за отпушване на охладителната система но освен че протече водната помпа и я смених друго не постигнах ....
Явно проблема е другаде но пак при стелка на 12ч не отваря големия кръг
Днес сложих добавка за отпушване на охладителната система но освен че протече водната помпа и я смених друго не постигнах ....
Явно проблема е другаде но пак при стелка на 12ч не отваря големия кръг
Последна промяна bobssy на 15 Дек 2010, 21:49, променена общо 1 път
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Кога ще разберете,че като спре клапана да пуска антифриз и почва кръговрата да спира в самото радиаторче и почва да се получават утайки в последствие на което се позапушва.При мен след като го избуших клапана пак нямах парно,но докато не отпуших радиаторчето и се оправи 

не е от радиатора колега , поне така мисля днес с добавката на 3000 оборота направо пареше парното ...
но разяде нещо по водната помпа и си ...мамата...хем пишеше че добавката е щадяща
Смених помпата налях нов антифриз и сега след 2000 почва да духа топло и малко след това като паднат оборотите довиждане......
Ако някъде ви задмине някое корито на 4000 оборота да знаете не е от гъзария
просто е студено времето
Но след това никакъв ефект ...и все още не отваря големия кръг..?
Ако имаше нещо щом ми разяде помпата трябваше поне малко да отпуши проклетия радиатор едва ли е от него...
но разяде нещо по водната помпа и си ...мамата...хем пишеше че добавката е щадяща
Смених помпата налях нов антифриз и сега след 2000 почва да духа топло и малко след това като паднат оборотите довиждане......
Ако някъде ви задмине някое корито на 4000 оборота да знаете не е от гъзария

Но след това никакъв ефект ...и все още не отваря големия кръг..?
Ако имаше нещо щом ми разяде помпата трябваше поне малко да отпуши проклетия радиатор едва ли е от него...

Никой ли не знае от какво може да е ?
На лична получих от поне 5 човека мейли че знаели какво е да съм им оставил колата щели да я оправят...
Мойте уважения към сервизите но повече мойта кола в сервиз няма да нощува че от сервизи сме до това положение... Както и да е ..
Някой не знае ли какво може да е ?
На лична получих от поне 5 човека мейли че знаели какво е да съм им оставил колата щели да я оправят...
Мойте уважения към сервизите но повече мойта кола в сервиз няма да нощува че от сервизи сме до това положение... Както и да е ..
Някой не знае ли какво може да е ?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Сваляй радиаторчето и пробвай да го отпушиш като не искаш да ходиш на сервиз, нали от някъде трябва да почнеш все пак.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Toва че не отваря големия кръг тоест маркуча след термостата е студен е нормално колега.
Все пак навън температурите са отрицателни.
С други думи термостата си итваря и затваря нормално.
А стрелката е на 12 щото датчика е на главата там е малкия кръг, абе с други думи ебати майстора дето си ходил при него
Пробвай без клапан да видиш как е, ако няма подобрение, сваляш радятора и го чистиш това е, ако нестава купуваш нов и сменяваш и това е.
Все пак навън температурите са отрицателни.
С други думи термостата си итваря и затваря нормално.
А стрелката е на 12 щото датчика е на главата там е малкия кръг, абе с други думи ебати майстора дето си ходил при него

Пробвай без клапан да видиш как е, ако няма подобрение, сваляш радятора и го чистиш това е, ако нестава купуваш нов и сменяваш и това е.

35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3