Проблем с парното спешно е!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- rado__
- Потребител
-
- Кара: Коли предимно
Проблем с парното спешно е!
Имам проблем с парното на 318тдс слабо е, не е от радиаторче, защото стана след смяна на антифриза и сега духа хладко, как се обезвъздушава или каквото и ще да е там кажете моля ви?

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Проблем с парното спешно е!
Колега ТДС-а се обезвъздушава сам.
А колкото до парното, провери дали отварят клапанчетата които спират антифриза преди да влезе в радятора на купето.
Покарай малко колата и виж маркучетата преди и след клапанчетата как им е температурата, ако има ралика, сещаш се какво трябва да направиш.
А колкото до парното, провери дали отварят клапанчетата които спират антифриза преди да влезе в радятора на купето.
Покарай малко колата и виж маркучетата преди и след клапанчетата как им е температурата, ако има ралика, сещаш се какво трябва да направиш.

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Да се включа и аз - имам слабо парно при M52B20 - сменихме охладителната течност, но и преди смяната беше същото - като се кара в повечко обороти има силно парно, спре ли се на място духа студено. Температурата на водата си е ОК (по средата), радиатора и всички маркучи са топли, освен този, който излиза от радиаторчето на парното - да разбирам ли, че е затлачено и трябва да се чисти под налягане ?
Също не духа въздух в краката на шофьора и пасажера - защо ? Жилото за клапите си е здраво, на стъклото и през въздуховодите на централната конзола си духа ОК, но в краката не ? Колата е с климатроник с вртъки.
Също не духа въздух в краката на шофьора и пасажера - защо ? Жилото за клапите си е здраво, на стъклото и през въздуховодите на централната конзола си духа ОК, но в краката не ? Колата е с климатроник с вртъки.
BMW only!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Има вероятност, защото клапите ги сменихме, но с втора ръка такива. Освен да се отварят частично. Друг е въпроса, че маркучите, които влизат в радиаторчето на парното са горещи, а този, който излиза е хладен.
А защо не духа в краката ? Механичен проблем ли да търся с клапите или електрически ?
А защо не духа в краката ? Механичен проблем ли да търся с клапите или електрически ?
BMW only!
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Значи 100% е от клапъните на парното.Сваляш отваряш и ще видиш къде е проблема.
А за това защо не духа в краката-незнам,но ще следя темата!
А за това защо не духа в краката-незнам,но ще следя темата!

- vld
- Старши ентусиаст
-
Защо не духа в краката може да се кажа като се махне таблото и се огледа прасето на парното, кофти момент е да го отстраняваш тоя проблем точно сега.
Има вариант някое от жилата да е излязло от ограничителните има позиции и да не отваря/затваря клапите като хората.
Има вариант някое от жилата да е излязло от ограничителните има позиции и да не отваря/затваря клапите като хората.

- amd
- клавиатурен мунингист
-
Дам, доста кофти сега в хладното време...не е като да си отворим бири лятото и цял ден да ръчкаме пред гаража. Това с въздуховодите е по-неприятният проблем, иначе за топлото ще се намери решение - като за начало ще разглобим другите клапани, които имаме да видим дали не може нещо да се освежи по тях.
BMW only!
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
директно махай клапаните,нека водата да циркулира свободно,на лято ще се бориш с този проблем 

- Gangsta911
- Потребител
-
- Кара: 330ci Feis
amd написа:Има вероятност, защото клапите ги сменихме, но с втора ръка такива. Освен да се отварят частично. Друг е въпроса, че маркучите, които влизат в радиаторчето на парното са горещи, а този, който излиза е хладен.
Колега отвори корите и виж дали има над тях въздоховодите,защото на един приятел ги нямаше и духаше над корите.
- rado__
- Потребител
-
- Кара: Коли предимно
rado__ написа:Имам проблем с парното на 318тдс слабо е, не е от радиаторче, защото стана след смяна на антифриза и сега духа хладко, как се обезвъздушава или каквото и ще да е там кажете моля ви?
Ама и 2-ра кола имам със същия проблем, всичко е ок докато не сменя течноста? не е от клапаните, не е от водната помпа, не е от радиаторчето, духа хладко и тва е.........

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
kirililiev написа:директно махай клапаните,нека водата да циркулира свободно,на лято ще се бориш с този проблем
И аз съм го остранил този клапан така да се каже и нямам проблем с топло и студено,даже и климатика си ми работи..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- DoBeRMaNa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Е46 330xi
И аз от както смених двигателя имам същия проблем. Трудно ли се махат тия клапани като се има впредвид че сега с м52 почти не може да се стигне до тръбите на парното
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
rado__ написа:rado__ написа:Имам проблем с парното на 318тдс слабо е, не е от радиаторче, защото стана след смяна на антифриза и сега духа хладко, как се обезвъздушава или каквото и ще да е там кажете моля ви?
Ама и 2-ра кола имам със същия проблем, всичко е ок докато не сменя течноста? не е от клапаните, не е от водната помпа, не е от радиаторчето, духа хладко и тва е.........но не прави и налягане в системата? никакво?
За налягането не ти ли изпуска капачката..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- amd
- клавиатурен мунингист
-
doberman66 написа:И аз от както смених двигателя имам същия проблем. Трудно ли се махат тия клапани като се има впредвид че сега с м52 почти не може да се стигне до тръбите на парното
Гадно е общо взето, защото е тясно. По-трудно се слагат все пак, отколкото махат

BMW only!
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2