Проблем с парното спешно е!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Коли предимно

Проблем с парното спешно е!

Мнение от rado__ » 12 Дек 2010, 12:13

Имам проблем с парното на 318тдс слабо е, не е от радиаторче, защото стана след смяна на антифриза и сега духа хладко, как се обезвъздушава или каквото и ще да е там кажете моля ви?
Изображение къде има подпис?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Проблем с парното спешно е!

Мнение от vld » 12 Дек 2010, 15:28

Колега ТДС-а се обезвъздушава сам.
А колкото до парното, провери дали отварят клапанчетата които спират антифриза преди да влезе в радятора на купето.
Покарай малко колата и виж маркучетата преди и след клапанчетата как им е температурата, ако има ралика, сещаш се какво трябва да направиш.
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 12 Дек 2010, 15:42

Да се включа и аз - имам слабо парно при M52B20 - сменихме охладителната течност, но и преди смяната беше същото - като се кара в повечко обороти има силно парно, спре ли се на място духа студено. Температурата на водата си е ОК (по средата), радиатора и всички маркучи са топли, освен този, който излиза от радиаторчето на парното - да разбирам ли, че е затлачено и трябва да се чисти под налягане ?

Също не духа въздух в краката на шофьора и пасажера - защо ? Жилото за клапите си е здраво, на стъклото и през въздуховодите на централната конзола си духа ОК, но в краката не ? Колата е с климатроник с вртъки.
BMW only!

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 12 Дек 2010, 16:39

И при теб най вероятно са запекли клапаните и неотварят хубаво.
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар

Мнение от amd » 12 Дек 2010, 20:05

Има вероятност, защото клапите ги сменихме, но с втора ръка такива. Освен да се отварят частично. Друг е въпроса, че маркучите, които влизат в радиаторчето на парното са горещи, а този, който излиза е хладен.

А защо не духа в краката ? Механичен проблем ли да търся с клапите или електрически ?
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 13 Дек 2010, 8:37

Значи 100% е от клапъните на парното.Сваляш отваряш и ще видиш къде е проблема.
А за това защо не духа в краката-незнам,но ще следя темата! :yes:

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 13 Дек 2010, 11:33

Защо не духа в краката може да се кажа като се махне таблото и се огледа прасето на парното, кофти момент е да го отстраняваш тоя проблем точно сега.
Има вариант някое от жилата да е излязло от ограничителните има позиции и да не отваря/затваря клапите като хората.
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар

Мнение от amd » 13 Дек 2010, 12:51

Дам, доста кофти сега в хладното време...не е като да си отворим бири лятото и цял ден да ръчкаме пред гаража. Това с въздуховодите е по-неприятният проблем, иначе за топлото ще се намери решение - като за начало ще разглобим другите клапани, които имаме да видим дали не може нещо да се освежи по тях.
BMW only!

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 13 Дек 2010, 13:07

директно махай клапаните,нека водата да циркулира свободно,на лято ще се бориш с този проблем :yes:

Потребител
Аватар
Кара: 330ci Feis

Мнение от Gangsta911 » 13 Дек 2010, 17:18

amd написа:Има вероятност, защото клапите ги сменихме, но с втора ръка такива. Освен да се отварят частично. Друг е въпроса, че маркучите, които влизат в радиаторчето на парното са горещи, а този, който излиза е хладен.

А защо не духа в краката ? Механичен проблем ли да търся с клапите или електрически ?

Колега отвори корите и виж дали има над тях въздоховодите,защото на един приятел ги нямаше и духаше над корите.

Потребител
Аватар
Кара: Коли предимно

Мнение от rado__ » 13 Дек 2010, 18:13

rado__ написа:Имам проблем с парното на 318тдс слабо е, не е от радиаторче, защото стана след смяна на антифриза и сега духа хладко, как се обезвъздушава или каквото и ще да е там кажете моля ви?

Ама и 2-ра кола имам със същия проблем, всичко е ок докато не сменя течноста? не е от клапаните, не е от водната помпа, не е от радиаторчето, духа хладко и тва е......... :( но не прави и налягане в системата? никакво?
Изображение къде има подпис?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 13 Дек 2010, 18:39

kirililiev написа:директно махай клапаните,нека водата да циркулира свободно,на лято ще се бориш с този проблем :yes:

И аз съм го остранил този клапан така да се каже и нямам проблем с топло и студено,даже и климатика си ми работи..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Е46 330xi

Мнение от DoBeRMaNa » 13 Дек 2010, 19:15

И аз от както смених двигателя имам същия проблем. Трудно ли се махат тия клапани като се има впредвид че сега с м52 почти не може да се стигне до тръбите на парното
Изображение
Един е шестака и Крис Бенгъл е неговия пророк, да бъде благословен от Никасила, Ваноса и Голямото прасе , Амин.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 13 Дек 2010, 20:06

rado__ написа:
rado__ написа:Имам проблем с парното на 318тдс слабо е, не е от радиаторче, защото стана след смяна на антифриза и сега духа хладко, как се обезвъздушава или каквото и ще да е там кажете моля ви?

Ама и 2-ра кола имам със същия проблем, всичко е ок докато не сменя течноста? не е от клапаните, не е от водната помпа, не е от радиаторчето, духа хладко и тва е......... :( но не прави и налягане в системата? никакво?

За налягането не ти ли изпуска капачката..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

клавиатурен мунингист
Аватар

Мнение от amd » 13 Дек 2010, 20:42

doberman66 написа:И аз от както смених двигателя имам същия проблем. Трудно ли се махат тия клапани като се има впредвид че сега с м52 почти не може да се стигне до тръбите на парното

Гадно е общо взето, защото е тясно. По-трудно се слагат все пак, отколкото махат :mhihi: Всъщност самите маркучи ще ги махнеш, по-трудното е да извадиш самите клапани, защото опират в колекторите и доколкото си спомням в още нещо отстрани. Може и до това да прибегнем, да ги премахнем.
BMW only!

Следваща

Назад към E36