Антифриза в радиатора е студен

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Антифриза в радиатора е студен

Мнение от BT9028BA » 05 Дек 2010, 21:53

Значи преди около месец когато си смених антифриза реших да си промия и радиатора , свалих го и със силна струя вода го промивах докато спря да излиза мизерия.След това го поставих налях антифриз и обезвъздуших системата и влезнах в колата и чаках докато загрее , след като загря на средата пустах парното но то не духаше на нито една степен 1 2 3 4 и изчаках така около 10 мин и изведнъж се чу нещо като прещракване и почна да си духа топло на всички степени и така един месец не бях я палил до днес и пак същото нещо се получи но този път не съм чакал след като загря 10 мин а около 2 3 и изгасих колата , а антифриза в радиатора беше студен все едно не съм палил колата
Като дам да духа на предното стъкло се осеща много леко как духа топъл въздух
Моторчето на парното се чува как работи като сменям степените 1 2 3 4
Някои ако е имал подобен проблем да сподили от какво може да е
Преди да промия радиатора колата си имаше парно и работеше перфектно
Мотора е М52 с клима

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 95`` m52b20
Мечтае да кара: м52б20 stroke engine, coming soon....

Re: Антифриза в радиатора е студен

Мнение от Salis » 05 Дек 2010, 22:15

Мисля, че бъркаш при обезвъздушаването. Трябва термостата да е отворил и да включиш парното, за да избега въздуха и от него. Пробвай да понастапиш колата докато отвори термостата (долния маркуч на радиатора тогава трябва да е топъл), оставаш колата под лек наклон (предницата да е по-високо), пускаш парното на 4-та степен и в отделението на двигатела даваш леко гас (в този момент пробката трябва да ти е развита) изчезнат ли балончетата с въздух завиваш и си ти.

А относно прищтракването това са клапанчетата на парното.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 05 Дек 2010, 22:26

Колега не може да очакваш нещо при положение,че си оставил колата да работи само 2мин. и то това за 1месец.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BT9028BA » 05 Дек 2010, 22:27

Salis написа:Мисля, че бъркаш при обезвъздушаването. Трябва термостата да е отворил и да включиш парното, за да избега въздуха и от него. Пробвай да понастапиш колата докато отвори термостата (долния маркуч на радиатора тогава трябва да е топъл), оставаш колата под лек наклон (предницата да е по-високо), пускаш парното на 4-та степен и в отделението на двигатела даваш леко гас (в този момент пробката трябва да ти е развита) изчезнат ли балончетата с въздух завиваш и си ти.

Значи обезвъздуших системата по следния начин - Налях 5л антифрир и след това доливах вода докато се напълни , отидох запалих колата и развих пробката и пак доливах вода докато мехурчетата изчернаха , завих пробката и капачката на радиато и влязох в колата и чаках докато загрее а през това време нямаше никакво парно в централната конзола а като дам на предното стъкло се осещаше леко докато изведнъж непочна да си духа нормално и викам си че всичко е 6 до днеска когато реших да я припаля пак :dunno:
Иначе тия дни ще пробвам да я обезвъздуша по наклон да видим дали ще поеме още вода

ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 3.0 D
Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v

Мнение от M-TEAM » 05 Дек 2010, 23:13

това е признак за водна помпа,ако е сменяна и е с чугунена перка или все още е оригиналната за около 50-60 000 хиляди се износват и скоро може изобщо да спре да ти върти водата
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 05 Дек 2010, 23:45

Бе вземи я поразкарай малко,да загрее хубаво,да отвори и големия кръг.
После,ако е необходимо си докарай охладителната течност на необхоимото ниво и това е. ;)
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: С 45-ти номер

Мнение от todor kerin » 06 Дек 2010, 0:31

BT9028BA написа:
Salis написа:Мисля, че бъркаш при обезвъздушаването. Трябва термостата да е отворил и да включиш парното, за да избега въздуха и от него. Пробвай да понастапиш колата докато отвори термостата (долния маркуч на радиатора тогава трябва да е топъл), оставаш колата под лек наклон (предницата да е по-високо), пускаш парното на 4-та степен и в отделението на двигатела даваш леко гас (в този момент пробката трябва да ти е развита) изчезнат ли балончетата с въздух завиваш и си ти.

Значи обезвъздуших системата по следния начин - Налях 5л антифрир и след това доливах вода докато се напълни , отидох запалих колата и развих пробката и пак доливах вода докато мехурчетата изчернаха , завих пробката и капачката на радиато и влязох в колата и чаках докато загрее а през това време нямаше никакво парно в централната конзола а като дам на предното стъкло се осещаше леко докато изведнъж непочна да си духа нормално и викам си че всичко е 6 до днеска когато реших да я припаля пак :dunno:
Иначе тия дни ще пробвам да я обезвъздуша по наклон да видим дали ще поеме още вода

Значи,обезвъздуши я по следния начин:
1.Наливаш антифриз и палиш колата.Когато го наливаш,задължително пробката да е ОТВОРЕНА,за да излиза по-лесно въздуха,който се замества от охладителната течност.
2.Чакаш да загрее колата,докато отвори термостата,не докато стигне средата.Капачката на казанчето не се затваря,тъй като от там се обезвъздушава системата.
3.След като загрее,я задържаш на 3 хил оборота,без да я оставяш на по-ниски обороти.
4.Ако тръгне да прелива,отваряш пробката за обезвъздушаване,докато нивото в казанчето се нормализира и пак затваряш.Когато се обезвъздушава по този начин,пробката задължително трябва да е затворена и се отваря само когато започне да прелива и пак се затваря щом спре.
Повтаряш тази процедура докато дупката от която влиза охладения антифриз в казанчето,не започне да "пикае",тоест от нея да излиза силна струя охладителна течност.Това ще стане само на по-високи обороти,около 3000.Същевременно си наливаш течност,като намалее в казанчето и следиш темперетурата и парното дали духа топло.
5.Започне ли да духа силно горещо от парното,държиш я още 2 минути така и затваряш капачката,задължително на РАБОТЕЩ мотор, гасиш мотора и си готов.
Последна промяна todor kerin на 06 Дек 2010, 15:58, променена общо 2 пъти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BT9028BA » 06 Дек 2010, 9:44

Тия дни ще се пробвам да я обезвъздуша пак по начините които казахте и дано има ефект

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 06 Дек 2010, 10:32

BT9028BA написа:Тия дни ще се пробвам да я обезвъздуша пак по начините които казахте и дано има ефект

ами щом въобще не се затопля радиатора няма смъсал да обезвъздушаваш, не е проблема във въздуха, ако има такъв...... и не прегрява ли колата след като антфриза не се завърта по големия кръг

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 06 Дек 2010, 10:40

колега,не си от вчера тука.
направи няколко крьгчета и обезвьз... е тая процедура 2-3 пьти и глеи да не влезе в лютеницата.
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 06 Дек 2010, 10:57

Борис_Малинов написа:Бе вземи я поразкарай малко,да загрее хубаво,да отвори и големия кръг.
После,ако е необходимо си докарай охладителната течност на необхоимото ниво и това е. ;)

Един ден да не я карам и ми се струва,че е замръзнала цялата,а колегата иска веднага да е на шест при положение,че не я кара често..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Дек 2010, 11:13

И аз мисля,че с каране ще се пооправи. И една забележка-антифриз концентрат никога не се налива така в радиатора.Първо го разреждайте с вода.Концентрата като се нагрее става много гъст и може да се полепи по ламелите на радиатора и да го запуши. Рядко се случва предполагам ама няма смисъл да го предизвикваме на сила :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BT9028BA » 06 Дек 2010, 12:55

bum_bum написа:И аз мисля,че с каране ще се пооправи. И една забележка-антифриз концентрат никога не се налива така в радиатора.Първо го разреждайте с вода.Концентрата като се нагрее става много гъст и може да се полепи по ламелите на радиатора и да го запуши. Рядко се случва предполагам ама няма смисъл да го предизвикваме на сила :)

Като имам повече свободно време ще отида да я покарам малко и да се надяваме че ще се оправи проблема
Иначе мерси за съвета , не го знаех това :yes:

vladi_a_i написа:
Борис_Малинов написа:Бе вземи я поразкарай малко,да загрее хубаво,да отвори и големия кръг.

Един ден да не я карам и ми се струва,че е замръзнала цялата,а колегата иска веднага да е на шест при положение,че не я кара често..

Колега зимата винаги колата ми стои в гаража и такъв проблем съм нямал, винаги като съм я запалвал парното си духаше

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 17 Окт 2011, 22:30

Колега, би ли обяснил, защо на 4-та степен трябва да се пусне парното да духа, когато се обезвъздушава? Наистина ли си вярваш на написаното? Че и под наклон да е колата и какво ли не още? Я не се излагай... Понякога като се дава съвет се претрупва с информация за да изглежда достоверно, а дали всичко това е нужно е друг въпрос? Това е един такъв пост и аз не мога да го приема за компетентно мнение. По-надолу колегата todor kerin обясни 4-5 простички неща и те са напълно достатъчни. Просто се възмутих като го четох това мнение...

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 17 Окт 2011, 22:42

и аз се възмущавам кат се вадат стари теми без да се допълва нещо смислено

Следваща

Назад към E36