гасне по време на движение
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
гасне по време на движение
Колеги, проблема ми е следния -миналата година на два пъти се случва колата да изгасва по време на движение по магистралата със скорост над 120км/ч и после няма палене. Единия път се оказа че подкачващата помпа в резервоара не подава гориво, което се установи с изваждане на маркуча от горивния филтър и при даване на контакт- няма никой. Малко първобитно, ама с удар с юмрук по капака на помпата - и тръгна /така ме посъветваха/. Закарах колата при човек, дето уж разбира и в крайна сметка сменихме помпата с нова /втора употреба/ която работи. От тогава не е правила такива номера, но последно време започна да пали много трудно - с доста въртене и то от третия път. След като запали, вече няма проблем. И днес пак направи номера- изгасна в движение, поне бях в града. Имаше около 13л. нафта, бях на близо, сложих още 8, юмрук по капака и запали. Въпроса е- къде може да е проблема? Помпата не е заминала - иначе нямаше да запали, а пак да гасне така, не става..колата е 318тдс /м41/ мотор. Благодаря предварително.
- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
Re: гасне по време на движение
ми тя тая помпа и да е заминала пак ше запали. именно както пишеш след доста въртене. гнп-то си засмуква нафтицата и пали, но си требва врътенье. според мен изкарай помпата от резервоара, подай и напрежение 12 в, и виж дали работи. топни я в нещо и виж дали подкачва
п.п: сетих се нещо колега. правих опит да сложа помпа от м51 в компакта но нещо се осра и като при теб ми гаснеше в движение. трябваше въртене но палеше. реших проблема като си върнах компактовата помпа в резервоара. това беше средата на тая година
п.п: сетих се нещо колега. правих опит да сложа помпа от м51 в компакта но нещо се осра и като при теб ми гаснеше в движение. трябваше въртене но палеше. реших проблема като си върнах компактовата помпа в резервоара. това беше средата на тая година
I think things -- and they happen...
Добре, но от тук излиза, че помпата ако не работи - просто ще пали трудно, докато качи нафта. Но защо гасне в движение - ей това е проблема?
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Cholakov написа:Добре, но от тук излиза, че помпата ако не работи - просто ще пали трудно, докато качи нафта. Но защо гасне в движение - ей това е проблема?
А когато ти гасне колата в движение с колко нафта си в резервоара?На един приятел 325тдс не му работи помпата в резервоара и като му светне лампата или е почти на светване така му гасне колата в движение.
ами да ти кажа последният път- вчера, лампата не беше светнала, но литрите бяха около 11л. За предните два пъти не се сещам, но със сигурност е била повече, понеже бяха на път и с толкова малко не съм я оставял.
- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
Cholakov написа:Добре, но от тук излиза, че помпата ако не работи - просто ще пали трудно, докато качи нафта. Но защо гасне в движение - ей това е проблема?
ами именно това е проблема. при бмв, резервоара е разделен на две заради кардана. ако имаш повече от половин резервоар, той се прелива в другата част на самотек. ако е по-малко тогава помпата черпи първо от едини, после от другия. нали се сещаш че ако не работи тая помпа, гнп-то тегли нафта. то хубаво тегли ама като свърши материала в единия резервоар и вече няма, затуй гасне. после си трябва врътенье докато преточи от единия в другия и самото гнп да си засмуче. нещо такова се случва
п.п: най-добре в твоя случай да провериш следното: сипваш нафта, ама повечко ако имаш налични парици. примерно над 1/2 и караш известно време докато почне да ти прави въртели. като почне да гасне отвори резервоара и виж нивото на нафтата как е в двете части. ако в единия има повече няма кво да му мислиш - помпата е заминала. ако са равни нивата - търси проблема другаде. във всеки случай няма да си назад, просто ще си заредил за повече време

I think things -- and they happen...
Благодаря. Имам пътуване тази седмица, ще заредя колкото мога и ще опитам. Дано не изгасне някъде по пътя, че тогава ще е майтап вече. Ако и това не е решение, ще пиша пак..мерси
Колега при мен имаше подобен проблем с 2.5 тдс...смених самата цедка на помпата която седи отдолу понеже имаше много боклуци по нея беше запушена и всичко се оправи а при мен аномалията беше,че ако имах повече нафта в колата тогава ставаше проблема 

Аз доколкото огледах старата помпа, понеже веднъж вече сменях такава - мрежичката /цедката/, която е на входа на самата помпа е стегната с един метален пръстен и няма вадене. Ако й дам зор, ме притеснява да н е се счупи. И от къде да намеря нова така цедка? При мен уж резорвоара е чист, няма утайка, но може и това да влияе..
Няма да се счупи , вчера я вадих иска повече сила. А ако не ти работи подкачващата помпа да знаеш че ти трябват около 20-на литра за да движиш спокойно иначе ще гасне особено като изкачваш нагорнище. От опит от един приятел ти казвам който кара 2.5ТДС ама на петица , и тук нещата са аналогични. Тъй че или караш с повече от 20литра нафта постоянно или си купуваш помпа ( втора ръка ако щеш , никви пари ) и си ти. и от друго може да е , но това е най-евтиното тъй че действай.
ами пътувах вчера, налях й 45л. пристигнах сутринта и към 18ч се качвам да си ходя- пак не ще да пали, нафта има 35л. подгряващите свещи съм сменял април месец - нов Бош сложих, ако те правят номера- ще трябва да ги проверя, друго просто не се сещам..
колега студена кола с толкова гориво с добри свещи да не пали.....дали не дърпа въздух от някаде?
/.
Б
/.
Б
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Имаш пробив в системата някъде и смуче въздух.
Разгледай темата за общо устройство на резервоара за да добиеш представа на какъв принцип работи.
После почваш да обикаляш и да търсиш къде има теч, щом го отстраниш проблема ти ще изчезне.
Разгледай темата за общо устройство на резервоара за да добиеш представа на какъв принцип работи.
После почваш да обикаляш и да търсиш къде има теч, щом го отстраниш проблема ти ще изчезне.

Ако наистина е това проблема, ще се размина пак с малко. Защото "специалистите" започват да дават едни мнения за ремонт, дето ще струва повече от самата кола - и то не си заслужава..Ще разгледам за резервоара- благодаря колега, дано там да намеря проблема.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Колега като ти направи тоя номер слез отвори капака и виж прозрачния маркуч след горивния филтър, ако има мехури значи се пълни с въздух, а за да се пълни значи има нарушение по системата.
Виж си и маркучите на обратната нафта от там почни последователно ще откриеш проблема.
Има вариант всичко да идва от недобре монтиран горивен филтър и тн.
Варианти много, ма много от сервизите злоупотребявате и веднага се почва с ремонти за по 3к.
Виж си и маркучите на обратната нафта от там почни последователно ще откриеш проблема.
Има вариант всичко да идва от недобре монтиран горивен филтър и тн.
Варианти много, ма много от сервизите злоупотребявате и веднага се почва с ремонти за по 3к.

15 мнения
• Страница 1 от 1