нормално ли е това?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

нормално ли е това?

Мнение от nazo1976 » 01 Дек 2010, 15:16

колата е е36 м43б18 има и метанов инжекцион преди време имах проблем с теч изпод капачката на казанчето който беше решен със смяна на термостата и пренареждане на маркучите за взимане на вода за изпаритела .5 месеца нямах никакви проблеми докато един ден не видях че съм прещипал 1 от уплътненията на капачката на казанчето и че липсва доста течност смених гумичката от друга капачка долях и следняколко дена пак липсваше доста закарах я на майстор обезвъздуши я доля антифриз и се прибрах .сутринта пак лепсваше долях и при две спирания на двигателя извираше изпод капачката смених пак гумата която вече 5ти ден държи обаче като загрее надува маркучите,ако качиш високи обороти и се усеща как надува като изстине маркуча си е нормален като загрее надува така до днес след 15км и 1час из софия като я спрях маркуча беше нормален :dunno: майстора каза че е гарнитурата и от там вкарва въздух и надува ама днес защо не наду пак .ако някой знае за какво иде реч нека сподели .мерси предварително

старши ентусиаст
Аватар

Re: нормално ли е това?

Мнение от Делян » 01 Дек 2010, 15:33

Симптомите са точно за гарнитура, аз имах същия проблем миналата година. Не е кой знае какво, ако не е крива главата и няма пукнатина, не е толкоз скъпо. Дълго време се самозаблуждавах, че от друго е проблема, но в крайна сметка се примирих и напрайх ремонта. Гарнитурата е около 40лв.,аз смених и вложките, както и още няколко гарнитури, цената на частите + шлайфане на главата+мерене в камера за пукнатини беше 130лв. но при мен беше и пукната главата и оттам ми се оскъпи с още 180-ина лв. Общо взето някъде около 300лв. е ремонта, ако няма пукнато или криво.
Все пак има шанс и да не е гарнитура. Провери някъде на канал и запалена кола дали има течове и от къде са. Хубаво огледай мястото където е гарнитурата(между главата и блока) дали има сълзене. Виж си и маслото дали е пресечено, въпреки че дори и да не е, пак може да е гарнитура(както в моя случай). При мен към края не искаше даже да се обезвъздуши(изглежда като се е поразширил отвора).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 02 Дек 2010, 10:18

вчера след работа два пъти спирах и двата пъти протече маркучите бяха обаче меки дори ми се стори че единия път тече и от долната страна на казанчето .незнам вече, ако може да е от нещо друго казвайте да го сменям първо него и да видя дали има промяна ако не да правя гарнитурата

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 02 Дек 2010, 15:03

айде бе хора 100 човека са чели темата и само 1 е написал нещо никой ли не знае или ви мързи да пишете :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 02 Дек 2010, 16:30

Ако опита ми достига бих казал,че щом губи вода, главата е фалит,аз карах с изпуснала гарнитура повече от 2год и полувина и вода не е губила,само надуваше докато не позагря и спука главата.След това вече почна да губи водица на изфорсирване излизаха капки от ауспуха.Доколкото помня точния разход беше 9л вода на 90км.
п.п има доста писано
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS ; 32?
Детайли за колата: Е39 97г M-pack ; Е36 32?

Мнение от TeodorKz » 02 Дек 2010, 17:20

нека и аз да се включа съвсем скоро видях подобно нещо не беше гарнитур нито глава а беше се скъсала гарнитурката или силикона който уплътнява водната помпа към блока и от там вкарваше въздух и надуваше системата ... проявери ако е така мажеш обилно със силикон и затваряш и си свиркаш.
Дано да съм бил полезен.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 03 Дек 2010, 0:22

Огледай добре за течове.Отзаде тройника който е към парното и тръбичките около парното разгледай и смени капачката за проба.Това е най безболезненото което може да направиш.След това вече ... почваш гарнитури глави и прочие.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 03 Дек 2010, 0:52

TeodorKz написа:нека и аз да се включа съвсем скоро видях подобно нещо не беше гарнитур нито глава а беше се скъсала гарнитурката или силикона който уплътнява водната помпа към блока и от там вкарваше въздух и надуваше системата ... проявери ако е така мажеш обилно със силикон и затваряш и си свиркаш.
Дано да съм бил полезен.

Само не ми стана ясно как вкарваше въздух като системата е под налягане,би трябвало да тече антифриз,а за да дръпне въздух на изгасен мотор теча трябва да е значителен и едва ли ще остане незабележим...

Назад към E36