Безключово палене

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 M-Sport
Детайли за колата: 320D sapphire black

Безключово палене

Мнение от grudev » 28 Ное 2010, 14:37

Колеги наскоро ми подариха една алармена система с дистанционно палене на двигателя - китайска естествено и нисък клас без допълнителни антени. Във фирма АЛАРМСИСТ на Нишава ми поискаха 150 лева да ми я монтират :kuku: :kuku: , което ми се струва адски много пара за 2 часа труд. Отгоре на всичка ми каза, че цял ден ще я прави. Бихте ли ми препоръчали сервиз в София където тази услуга няма да ми излезе повече от 60-80 лева, което е максималния бюджет който съм готов да отделя. Смятам, че 30-40 лева на час си е доста висока цена било то и за висококвалифициран труд, това прави 640 лева на ден при пълна натовареност, което като месечна заплата няма да Ви го смятам, сами преценете дали е нормално. Смятам, че истински специалист ще я монтира за максимум 2 часа, ако наистина е такъв, а не да се мотая цял ден.

Колата е Е36 М40 92-г
Drift machine ....

Денис-Белята!!!
Аватар

Re: Безключово палене

Мнение от 00Cool » 28 Ное 2010, 15:01

след като знаеш 4е стажа за 2 4аса тогава имаш напредстава как се слага . сложи си я сам . ако не можеш тогава няма как да знаеш колко време отнема . ако не ти изнася жинаги има варянт да си седи седи в кутийката .
успех :yes:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grudev » 28 Ное 2010, 15:06

Идеята тука е да кажеш читав сервиз на разумни цени, другото е флуууд
Drift machine ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 28 Ное 2010, 16:10

grudev написа:Колеги наскоро ми подариха една алармена система с дистанционно палене на двигателя - китайска естествено и нисък клас без допълнителни антени. Във фирма АЛАРМСИСТ на Нишава ми поискаха 150 лева да ми я монтират :kuku: :kuku: , което ми се струва адски много пара за 2 часа труд. Отгоре на всичка ми каза, че цял ден ще я прави. Бихте ли ми препоръчали сервиз в София където тази услуга няма да ми излезе повече от 60-80 лева, което е максималния бюджет който съм готов да отделя. Смятам, че 30-40 лева на час си е доста висока цена било то и за висококвалифициран труд, това прави 640 лева на ден при пълна натовареност, което като месечна заплата няма да Ви го смятам, сами преценете дали е нормално. Смятам, че истински специалист ще я монтира за максимум 2 часа, ако наистина е такъв, а не да се мотая цял ден.

Колата е Е36 М40 92-г

Колега нали знаеш , че всеки сам си оценява труда и на който не му изнася се оправя сам.Това е проблема на българина винаги гледа в паницата на другия колко щял да изкара.На теб като ти е ясно за колко време се монтира аларма давай сам.Ама явно не ти е ясно за колко време ще се върже дистанционното палене.Успех с намирането на читав майстор за 60-80лв.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grudev » 28 Ное 2010, 16:45

Прав си колега не е луд този който ти дава баницата а този който я яде, но урока за пазарната икономика съм го минал. Вие да не сте дали по 500 лева да ви сложат алармите, щото ако е така сте се минали :mhihi: :mhihi:
Drift machine ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 28 Ное 2010, 18:29

обикаляш и питаш
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS ; 32?
Детайли за колата: Е39 97г M-pack ; Е36 32?

Мнение от TeodorKz » 29 Ное 2010, 9:09

колега не е луд тоя който яде баницата луд е тоя който я дава ... малко си се объркал :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 91 325d
Мечтае да кара: Z8

Мнение от laary » 29 Ное 2010, 20:34

grudev написа:Идеята тука е да кажеш читав сервиз на разумни цени, другото е флуууд

Цялата аларма ли иска да свързваш или само запалването? Имаш ли схема за свързване на самата аларма?
Ако си с ръчка а не с автомат може да събереш колите на улицата!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grudev » 24 Фев 2011, 20:59

Монтирана за 70 лева цялата. Работи безупречно. Да сте здрави - и да не ядете много баница. :mhihi: :mhihi:
Drift machine ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blgrad » 25 Фев 2011, 17:37

със здраве

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 25 Фев 2011, 18:44

00Cool написа:след като знаеш 4е стажа за 2 4аса тогава имаш напредстава как се слага . сложи си я сам . ако не можеш тогава няма как да знаеш колко време отнема . ако не ти изнася жинаги има варянт да си седи седи в кутийката .

Абсолютно си прав :yes: Ама не е виновен grudev,че иска ефтино и мрьнка по сервизите,ами са виновни колегите дето са клекнали на ниска цена,само и само да бачкат.
Дано поне да са му я направили като хората .
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grudev » 02 Мар 2011, 19:01

Пресиян Василев написа:
00Cool написа:след като знаеш 4е стажа за 2 4аса тогава имаш напредстава как се слага . сложи си я сам . ако не можеш тогава няма как да знаеш колко време отнема . ако не ти изнася жинаги има варянт да си седи седи в кутийката .

Абсолютно си прав :yes: Ама не е виновен grudev,че иска ефтино и мрьнка по сервизите,ами са виновни колегите дето са клекнали на ниска цена,само и само да бачкат.
Дано поне да са му я направили като хората .

Колеги, алчността е порок не добродетел, а че цената от 70 лв за точно 2 часа труд не мисля че е ниска, а приемлива, въпреки, че и за нея бих се борил, а колата не е 5-а или 7-а серия, а Е36-ца, сещаш се, че има два болта на кръст под кормилото и кабелите са пред теб, а ел инсталацията е от най - простите, даже имобилайзер няма. Аз лично съм с висше и работя в Банка и се къртя като луд за 4 лв на час девет часа на ден. Не си съвсем прав че мрънкам и в сервизите са прави да са алчни, а и е криза все пак на всички ни е трудно, а в днешно време забелязвам, че всеки гледа ден година да изхрани и затова мрънкам. Със здраве :bchug:
Drift machine ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 02 Мар 2011, 20:27

Неискам да те засягам,но по твоята логика ,зьболекаря (примерно казано) за 2 минути вади зьб и взема 20 лв.Пьк ти си се поти за 4 лв в банката.
Тоест ,някои неща няма значение за колко време стават.Не всичко е в човекочасове.Специализираният труд винаги е скьп.
Нищо лично ,предполагам разбираш какво казвам.
Поздрав
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 03 Мар 2011, 11:59

Пресиян Василев написа:Неискам да те засягам,но по твоята логика ,зьболекаря (примерно казано) за 2 минути вади зьб и взема 20 лв.Пьк ти си се поти за 4 лв в банката.
Тоест ,някои неща няма значение за колко време стават.Не всичко е в човекочасове.Специализираният труд винаги е скьп.
Нищо лично ,предполагам разбираш какво казвам.
Поздрав

Темата от каква посока на къде тръгна!Колегата просто Ви е питал някой който да му излезе по ефтино и какво вие най големите милионери ли се искарахте!За какво да дава 150лв.след като може за 60-70лв накой съвестен алармажия да му го направи!Много добре знаете че в сервизите има такива "майстори" :bang: :ranting: Ае със :bchug:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grudev » 03 Мар 2011, 14:58

Моля медераторите да заключат или изтрият темата, че е тотално осрана :nono:
Drift machine ....

Назад към E36