Лампата за "резерва" на горивото
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- sani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 ti Compact
Лампата за "резерва" на горивото
Здравейте на всички!
Доста често посещавам този форум и научих много важни и интересни неща за най-добрите автомобили в света
Престраших се да се регистрирам и да задам може би малко старнен (за някой може би и глупав въпрос)!
Въпроса ми е следния: след като завъртя ключа "на контакт" по таблото светнат и гаснат лампичките (чек) - тази за горивото ми светва и после гасне - значи всичко е ОК. Добре, но когато нивото на бензин в резервоара намалее достатъчно (стрелката го отчита и влиза сериозно в резервата) лампата не светва. Отворих капака под задната седалка, където е буксата - нямаше проблем (чисти и стегнати клеми) - най-вероятно според мен без да съм "капацитет" по темата проблема е в поплавъка (нивомера) който е в резервоара или .... просто незнам! Ако някой има идея или се е сблъсквал с подобен проблем, нека сподели с мен !!
Благодаря предварително!!!
Присъединявам се към призива "Свобода за Кирил Мантовски, Виктор Лазаров, Светозар Колев, Любомир Мегов и Велин Неделчев - български РС-специалисти, незаконно задържани и осъдени в Дубай!" - съпругата на Любомир Мегов - Елена ми е колежка и знам колко неприятно се чувства!!
Доста често посещавам този форум и научих много важни и интересни неща за най-добрите автомобили в света

Престраших се да се регистрирам и да задам може би малко старнен (за някой може би и глупав въпрос)!
Въпроса ми е следния: след като завъртя ключа "на контакт" по таблото светнат и гаснат лампичките (чек) - тази за горивото ми светва и после гасне - значи всичко е ОК. Добре, но когато нивото на бензин в резервоара намалее достатъчно (стрелката го отчита и влиза сериозно в резервата) лампата не светва. Отворих капака под задната седалка, където е буксата - нямаше проблем (чисти и стегнати клеми) - най-вероятно според мен без да съм "капацитет" по темата проблема е в поплавъка (нивомера) който е в резервоара или .... просто незнам! Ако някой има идея или се е сблъсквал с подобен проблем, нека сподели с мен !!
Благодаря предварително!!!
Присъединявам се към призива "Свобода за Кирил Мантовски, Виктор Лазаров, Светозар Колев, Любомир Мегов и Велин Неделчев - български РС-специалисти, незаконно задържани и осъдени в Дубай!" - съпругата на Любомир Мегов - Елена ми е колежка и знам колко неприятно се чувства!!
Не знам дали ще ти помогне това по някакъв начин и определено не го взимай много насериозно, но и на мен отначало ми се струваше, че има проблем обаче се оказа, че резервата на мен ми светва, когато стрелката е почти на 0. Може би просто не си изчакал достатъчно, а иначе ако си сигурен, че вече си бил във резерва и стрелката иначе ти отчита правилно нивото на бензин не виждам защо поплавака няма да показва вярно когато се стигне до резерва. Но пак ти казвам, по-добре да се обади някой, който всъщност е имал подобен проблем и го е оправил!
- sani
- кандидат ентусиаст
-

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
При БМВ няма такъв момент примигване на лампа.Лампата светва на 8 л.
и не гасне докато не сипеш.Единствено,ако спреш на наклон има някаква
малка вероятност,ако не палиш дълго време,пак да загасне лампата.
Другия тънък момент е,че примерно пак на наклон,лампата може да
светне и при 12-13 л в резервоара и да не изгасне до ново зареждане.
За всичко това съм 100 % сигурен,защото гледам какво отчита бордкомпа.
и не гасне докато не сипеш.Единствено,ако спреш на наклон има някаква
малка вероятност,ако не палиш дълго време,пак да загасне лампата.
Другия тънък момент е,че примерно пак на наклон,лампата може да
светне и при 12-13 л в резервоара и да не изгасне до ново зареждане.
За всичко това съм 100 % сигурен,защото гледам какво отчита бордкомпа.
- sani
- кандидат ентусиаст
-
ОК! Мерси на bmwdriver! дано да е така и при моя "хулиган", защото лампата светва почти на "нула гориво" и малко ме е страх да продължавам да карам и да разчитам на 8-те литра. А нормално ли е 1800куб., 140к.с, автоматик да дава градски разход около 12,5-13,0 л/100 км???
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
sani написа:ОК! Мерси на bmwdriver! дано да е така и при моя "хулиган", защото лампата светва почти на "нула гориво" и малко ме е страх да продължавам да карам и да разчитам на 8-те литра. А нормално ли е 1800куб., 140к.с, автоматик да дава градски разход около 12,5-13,0 л/100 км???
За да си 100 % сигурен,че всичко е наред,когато стрелката е почти до
червената зона сипи 2 л. бензин в бутилка за резерва и карай докато
светне лампата.Даже може да караш и още 50 км. след това и ако не
загасне,значи си отчита точно при 8 л. в резервоара.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
А нормално ли е 1800куб., 140к.с, автоматик да дава градски разход около 12,5-13,0 л/100 км???
напълно нормално е!....компакта ,не е много по-лек от седаните и купетата(има няма 50кг),и при тази автоматична скоростна кутия разхода се вдига,на мен ми е 11-12(спокойно каране).....
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
значи проблема е хроничен при всички автомобили не само при БМВ това се полувава защото поплавака е на реостат и винаги колата се ползва на минимум или по малко от половината и там се получава износване. Ако сте забелязали втората половина на резервоара върви по бързо пък тази от страна на лампата по бавно ето това се получава по тази причина. Затова на всички коли си е различно
АЗ ПО ТОВА СЪДЯКОЛАТА НА КОЛКО КМ Е?????
АЗ ПО ТОВА СЪДЯКОЛАТА НА КОЛКО КМ Е?????

- sani
- кандидат ентусиаст
-
10 мнения
• Страница 1 от 1