Осветление табло E36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Осветление табло E36

Мнение от batvlady79 » 16 Окт 2010, 9:20

Колеги, на някой случвало ли му се е да сменя ето такава крушка ? Осветява ключа за фаровете (на триъгълната духалка отляво), а освен това мисля че се използва и за осветяване на пепелниците на барчето до скоростния лост. Някой има ли идея къде да намеря резервни ? Доколкото видях е 1,2 W.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: In the 90's

Re: Осветление табло E36

Мнение от Anfiro » 16 Окт 2010, 9:35

Колега, в почти всички магазини, в които продават авточасти и аксесоари има и всякакви крушки. Вземи я и я покажи в магазина, за да ти дадат точния волтаж и ватове. :)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 16 Окт 2010, 9:37

да.. и не слагаи по мощна с цел да свети повече.. ще ти стопи гнездото
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batvlady79 » 16 Окт 2010, 10:17

ОК, значи не е дефицитна, както си мислех. Благодаря на всички отзовали се.
Може да се заключва темата...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от uli4nika » 16 Окт 2010, 10:48

8GP 002 095-121 ето ти номерчето на hella ако не си ги намерил още :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вече мечтата си !
Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina

Мнение от ///M Rider » 16 Окт 2010, 11:31

да използвам темата и аз

при мен защо не свети така купих колата без да свети :kuku:
сега ще погледна и при мен да не е изгоряла :dunno:
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
Изображение Изображение "Drat! And Double Drat!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от Nitrowalk » 16 Окт 2010, 11:41

В пепелника е такава , но е в някакъв много смотан цокъл и не мога да я извадя ! :conf:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 16 Окт 2010, 12:20

ми щoм не свети е изгоряла
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вече мечтата си !
Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina

Мнение от ///M Rider » 16 Окт 2010, 12:41

[quote="fedoracore"]ми щoм не свети е изгоряла[/quote
може и да не е имало :mhihi:
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
Изображение Изображение "Drat! And Double Drat!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на бензин.....
Мечтае да кара: на ток.....
Детайли за колата: 2007--2012->е36 m43b16 95г седан

2012--2013->е36 m52b28 95г седан

2013--2015->е46 m52b20tu 2000г купе

2015--2016->е46 m54b30 2001г купе

2016---e46 m47TUd20 2003г компот

2019---e90 m47 2006

2020—е38 m62b44 1999 + golf 6 2010

Мнение от -Юли- » 16 Окт 2010, 12:55

колеги моята крушка я замених с обикновен диод за 1 лв!!на някой ако му се играе може да го направи не е сложно,довечера ще го снимам да видите как изглежда :D
Тия опели горящи много и невървящи, трошливи, с външен вид на фейслифтова каруца, с пластмасови табла и салони от плат за пердета, гниещи и без никви екстри ......,бмв-та ги оставeте на нас балъците!!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 16 Окт 2010, 13:05

снимаи ,снимаи -няма ли разлика с другите крушки по таблото
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batvlady79 » 16 Окт 2010, 16:44

Тази крушка, която вече между другото си намерих, светва веднага като се даде на контакт преди запалване и свети постоянно като работи мотора, независимо дали са включени фаровете или не. Логиката е, че като стане тъмно само на това място остава да свети, за да видиш къде е ключа и да си пуснеш фаровете, респ. всичко друго по таблото. Когато моторът обаче е изключен или при изваден ключ и включиш габарити всичко по таблото светва, но точно там където е ключа за фаровете не светва :lol: . Така че тази крушка е нормално да изгаря по-често, т.к. свети и през деня като се кара автомобила. Отвън цветът е кехлибарен - като на всичко останало по таблото.
А между другото на мен задния ми пепелник не свети никога и като го разглобих - дотам въобще не отиват проводници, иначе има цокъл за крушка като на предния до скоростния лост...може да си поиграя някой ден и да пусна една двойка кабели.
Колегата, който е питал как се вади крушката от цокъла на пепелника - излиза свободно, само дърпаш в посока обратна на ампулата и излиза лесно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 I Touring
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от paco_sp » 16 Окт 2010, 16:50

batvlady79 написа:Тази крушка, която вече между другото си намерих, светва веднага като се даде на контакт преди запалване и свети постоянно като работи мотора, независимо дали са включени фаровете или не. Логиката е, че като стане тъмно само на това място остава да свети, за да видиш къде е ключа и да си пуснеш фаровете, респ. всичко друго по таблото. Когато моторът обаче е изключен или при изваден ключ и включиш габарити всичко по таблото светва, но точно там където е ключа за фаровете не светва :lol: . Така че тази крушка е нормално да изгаря по-често, т.к. свети и през деня като се кара автомобила. Отвън цветът е кехлибарен - като на всичко останало по таблото.
А между другото на мен задния ми пепелник не свети никога и като го разглобих - дотам въобще не отиват проводници, иначе има цокъл за крушка като на предния до скоростния лост...може да си поиграя някой ден и да пусна една двойка кабели.
Колегата, който е питал как се вади крушката от цокъла на пепелника - излиза свободно, само дърпаш в посока обратна на ампулата и излиза лесно.

и на мен отзад неми свети и се оказа че и няма прекарани кабели,мислех дасе занимавам да пусна два но теи като не пуша пък и на никои не давам да пуши още повече отзад се отказах но някои ако има схема за свързване на тия крушки само за идеята бих си я оправил. :yes:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от Nitrowalk » 16 Окт 2010, 16:58

batvlady79 написа:Тази крушка, която вече между другото си намерих, светва веднага като се даде на контакт преди запалване и свети постоянно като работи мотора, независимо дали са включени фаровете или не. Логиката е, че като стане тъмно само на това място остава да свети, за да видиш къде е ключа и да си пуснеш фаровете, респ. всичко друго по таблото. Когато моторът обаче е изключен или при изваден ключ и включиш габарити всичко по таблото светва, но точно там където е ключа за фаровете не светва :lol: . Така че тази крушка е нормално да изгаря по-често, т.к. свети и през деня като се кара автомобила. Отвън цветът е кехлибарен - като на всичко останало по таблото.

Колега къде във Варна си намери такива крушки ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batvlady79 » 16 Окт 2010, 17:17

Вземаш ток от проводниците за предния пепелник - към всеки кабел спояваш по едно продължение и готово (мисля че се казваше успоредно свързване - от часовете по трудово едно време) :)
Хм, значи не е грешка щом и на твоята няма - това е разработка на военните, да знаеш :mhihi: Е да, то и в моята никога не е пушено, но колега, тук не говорим за вредни навици, а за електрообзавеждането на нашата страст :)

Следваща

Назад към E36