Осветление табло E36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Осветление табло E36
Колеги, на някой случвало ли му се е да сменя ето такава крушка ? Осветява ключа за фаровете (на триъгълната духалка отляво), а освен това мисля че се използва и за осветяване на пепелниците на барчето до скоростния лост. Някой има ли идея къде да намеря резервни ? Доколкото видях е 1,2 W.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
Re: Осветление табло E36
Колега, в почти всички магазини, в които продават авточасти и аксесоари има и всякакви крушки. Вземи я и я покажи в магазина, за да ти дадат точния волтаж и ватове. 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
ОК, значи не е дефицитна, както си мислех. Благодаря на всички отзовали се.
Може да се заключва темата...
Може да се заключва темата...
- ///M Rider
- младши ентусиаст
-
- Кара: вече мечтата си !
- Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
- Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina
да използвам темата и аз
при мен защо не свети така купих колата без да свети
сега ще погледна и при мен да не е изгоряла
при мен защо не свети така купих колата без да свети

сега ще погледна и при мен да не е изгоряла

Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
"Drat! And Double Drat!"

- Nitrowalk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 M5
В пепелника е такава , но е в някакъв много смотан цокъл и не мога да я извадя ! 

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- ///M Rider
- младши ентусиаст
-
- Кара: вече мечтата си !
- Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
- Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina
[quote="fedoracore"]ми щoм не свети е изгоряла[/quote
може и да не е имало
може и да не е имало

Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
"Drat! And Double Drat!"

- -Юли-
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на бензин.....
- Мечтае да кара: на ток.....
- Детайли за колата: 2007--2012->е36 m43b16 95г седан
2012--2013->е36 m52b28 95г седан
2013--2015->е46 m52b20tu 2000г купе
2015--2016->е46 m54b30 2001г купе
2016---e46 m47TUd20 2003г компот
2019---e90 m47 2006
2020—е38 m62b44 1999 + golf 6 2010
колеги моята крушка я замених с обикновен диод за 1 лв!!на някой ако му се играе може да го направи не е сложно,довечера ще го снимам да видите как изглежда 

Тия опели горящи много и невървящи, трошливи, с външен вид на фейслифтова каруца, с пластмасови табла и салони от плат за пердета, гниещи и без никви екстри ......,бмв-та ги оставeте на нас балъците!!!!
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
Тази крушка, която вече между другото си намерих, светва веднага като се даде на контакт преди запалване и свети постоянно като работи мотора, независимо дали са включени фаровете или не. Логиката е, че като стане тъмно само на това място остава да свети, за да видиш къде е ключа и да си пуснеш фаровете, респ. всичко друго по таблото. Когато моторът обаче е изключен или при изваден ключ и включиш габарити всичко по таблото светва, но точно там където е ключа за фаровете не светва
. Така че тази крушка е нормално да изгаря по-често, т.к. свети и през деня като се кара автомобила. Отвън цветът е кехлибарен - като на всичко останало по таблото.
А между другото на мен задния ми пепелник не свети никога и като го разглобих - дотам въобще не отиват проводници, иначе има цокъл за крушка като на предния до скоростния лост...може да си поиграя някой ден и да пусна една двойка кабели.
Колегата, който е питал как се вади крушката от цокъла на пепелника - излиза свободно, само дърпаш в посока обратна на ампулата и излиза лесно.

А между другото на мен задния ми пепелник не свети никога и като го разглобих - дотам въобще не отиват проводници, иначе има цокъл за крушка като на предния до скоростния лост...може да си поиграя някой ден и да пусна една двойка кабели.
Колегата, който е питал как се вади крушката от цокъла на пепелника - излиза свободно, само дърпаш в посока обратна на ампулата и излиза лесно.
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
batvlady79 написа:Тази крушка, която вече между другото си намерих, светва веднага като се даде на контакт преди запалване и свети постоянно като работи мотора, независимо дали са включени фаровете или не. Логиката е, че като стане тъмно само на това място остава да свети, за да видиш къде е ключа и да си пуснеш фаровете, респ. всичко друго по таблото. Когато моторът обаче е изключен или при изваден ключ и включиш габарити всичко по таблото светва, но точно там където е ключа за фаровете не светва. Така че тази крушка е нормално да изгаря по-често, т.к. свети и през деня като се кара автомобила. Отвън цветът е кехлибарен - като на всичко останало по таблото.
и на мен отзад неми свети и се оказа че и няма прекарани кабели,мислех дасе занимавам да пусна два но теи като не пуша пък и на никои не давам да пуши още повече отзад се отказах но някои ако има схема за свързване на тия крушки само за идеята бих си я оправил.

- Nitrowalk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 M5
batvlady79 написа:Тази крушка, която вече между другото си намерих, светва веднага като се даде на контакт преди запалване и свети постоянно като работи мотора, независимо дали са включени фаровете или не. Логиката е, че като стане тъмно само на това място остава да свети, за да видиш къде е ключа и да си пуснеш фаровете, респ. всичко друго по таблото. Когато моторът обаче е изключен или при изваден ключ и включиш габарити всичко по таблото светва, но точно там където е ключа за фаровете не светва. Така че тази крушка е нормално да изгаря по-често, т.к. свети и през деня като се кара автомобила. Отвън цветът е кехлибарен - като на всичко останало по таблото.
Колега къде във Варна си намери такива крушки ?

- batvlady79
- младши ентусиаст
-
Вземаш ток от проводниците за предния пепелник - към всеки кабел спояваш по едно продължение и готово (мисля че се казваше успоредно свързване - от часовете по трудово едно време) 
Хм, значи не е грешка щом и на твоята няма - това е разработка на военните, да знаеш
Е да, то и в моята никога не е пушено, но колега, тук не говорим за вредни навици, а за електрообзавеждането на нашата страст 

Хм, значи не е грешка щом и на твоята няма - това е разработка на военните, да знаеш

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2