316 компакт прекъсва
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- markoni_
- Потребител
-
- Кара: 316 compact
316 компакт прекъсва
здравейте.от няколко дни имам странен проблем-прекъсва ми колата на ниски обороти.като подам газ изчиства работи си добре но на ниски прекъсва.сменил съм свещите.може ли да е нещо по електронното запалване защото го прави само на ниски обороти.незнам дали кабелите не правят проблем,но ако беше от кабели щеше да прекъсва и на високи обороти.имали нещо по запалването което може да е развалено
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Re: 316 компакт прекъсва
Първо проверете вакуум маркучето на регулатора на налягане на горивото.И да,този проблем може да бъде от прекъснат кабел на свещ 

- markoni_
- Потребител
-
този вакум играе ли роля на газ.щото съм с газов инжекцион.но проблема е и на газ и на бензин
- krisbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 kombi :D
- Мечтае да кара: BMW E34 m5-convertible
свали свешите висх как са работили трябва да изглеждат еднакво ако някоя е по 4ерна зна4и там е проблема и пробваи с друга ако не се оправи зна4и проблема е в кабел или бобина! наи лошото което може да се слу4и е ако смениш кабела и бобината примерно и пак го иума е некои клапан да е нагорял. ама това е много краен вариант
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
markoni_ написа:този вакум играе ли роля на газ.щото съм с газов инжекцион.но проблема е и на газ и на бензин
Щом си с ГИ-играе!Засмукването на въздух от заддроселното пространство при всички положения оказва влияние в/у работата на мотора.
Когато моторът работи на бензин,засмукването на въздух от въпросното вакуумче (или от друго място) ще промени работата на регулатора на налягане на горивото,което съответно води до промяна на налягането на горивото при дюзите.От друга страна,щом двигателят засмуква въздух от друго място,различно от през дебитомера,то компа не впръсква правилното количество гориво (компа изчислява колко гориво да дозира, получавайки инфо от дебитомера,за това колко въздух постъпва във всмукателните колектори.Засмуканият от друго място въздух е "неотчетен").
Газовият инжекцион също получава информация за това колко въздух постъпва в смукателните колектори.При моя ГИ това ставаше чрез МАР сензор (Manifold Absolute Pressure) - абсолютно налягане във всмукателния колектор.Последният замества дебитомера.Това е датчик,свързан към всмукателния колектор и според разреждането във всмукателния колектор "преценява" колко въздух е засмукан от двигателя (колко газ е подадено).Ако смучи въздух примерно от маркучето на регулатора на налягане,то и на газ и на бензин комповете ще дозират по-голямо от необходимото количество гориво
Надявам се да съм бил полезен
Имам абсолютно същия проблем но с 320 м50 б20.Също е с Г.И. и мн.трудно пали,след което прекъсва.Като превключи на газ работи горе-долу нормално.Прегледал съм всички вакууми,бубините,свещите и т.н.Някои ако се сеща какъв може да е проблема или как да го диагностицирам моля да пише.
Извинявам се че пиша в чужда тема но ми се стори близко до моя проблем.
Извинявам се че пиша в чужда тема но ми се стори близко до моя проблем.
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Не е изключен и варианта за пикаеща дюза и при двамата колеги. Нормално ли ви палят колите или с повече въртене и като запалите в самото начало изпушва ли отзад? Казвам го щото и двамата сте с газови(незнам от колко време), а това най вече се получава при колите с газово, защото дюзите не работят редовно както на бензин и с времето се спичат. Но съвета ми е първо да си проверите всички маркучи, да не би да взима въздух от някъде, а също и ако не сте сменялигоривен филтър е добре да се направи (проблема едва ли е от него, ама е хубаво да се сменя редовно).
- markoni_
- Потребител
-
паля нормално даже ми се струва ча като е студена прекъсва по малко а като загрее направо иска да гасне.може ли да има проблем в електронния блок от който излизат кабелите за свещите или тои или работи или не
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
markoni_ написа:паля нормално даже ми се струва ча като е студена прекъсва по малко а като загрее направо иска да гасне.може ли да има проблем в електронния блок от който излизат кабелите за свещите или тои или работи или не
Диагностика правил ли си? Да не е температурен датчик нещо

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
- krisbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 kombi :D
- Мечтае да кара: BMW E34 m5-convertible
Ogi написа:провери и клапана на картерните газове...

- markoni_
- Потребител
-
проверил съм клапана за картерните газове.за него знам отдавна.и тои ми беше правил проблем но не е от него
- mmask
- Потребител
-
- Кара: BMW, e36, Compact
- Мечтае да кара: BMW, e36, Compact
колега спукана ти е тръбата която излиза от въздушният филтър, с късмет за около 100 лв ще тия сменят
аз лично само я залепих и няма прекъсване
а ако е това и трябва да ти харчи повече, същевременно да върви по-малко .

Ако опънеш струната на китарата прекалено силно, тя ще се скъса. Ако пък е прекалено слабо, няма да се чуе звук![color=#4000FF][/color]
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
mmask написа:колега спукана ти е тръбата която излиза от въздушният филтър, с късмет за около 100 лв ще тия сменят![]()
![]()
аз лично само я залепих и няма прекъсване
а ако е това и трябва да ти харчи повече, същевременно да върви по-малко .
Колега за Маф сензора ли говориш,че при него е Дебитомер,или аз се бъркам нещо

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
за горфрирания маркуч май говори колегата. И аз съм за него. В смисъл, че при мене това излезе .. беше се цепнал от долната страна и ходи го виж. Дърпа си доволно въздух и няма кой да го отчете. Пък като е студена нали си работи на по-богата смес и затова по-малко придърпва ... поне аз така си го обясних. Това за м43 на бензин.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2