смяна кабели седан

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 325 TDS
Мечтае да кара: М5 Е60

смяна кабели седан

Мнение от Yavor_kamenov » 21 Сеп 2010, 9:57

Здравейте колеги,
след като никой не ми отговори на въпрос в предишна тема ще питам отново :D Трябва да сменя кабелите които минават под лявото амортисьорче на багажника. Въпросът е тези кабели колко са дълги, ако започват с букса и завършват с такава? Някой взимал ли е такива от магазин и колко струва, защото не искам да свалям от някоя изгнила кола на моргата. Препоръчайте ми в София някое местенце на което ще ги ремонтират. Предварително благодаря за отговори от типа - "виж в често срещани проблеми". Прегледал съм и само на едно място открих един колега си е сменил сам с отделни кабелчета. :wave:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: смяна кабели седан

Мнение от vld » 21 Сеп 2010, 10:30

Aми едва ли някой си е свалил инсталацията за да ги премери.
Повечето хора свалят режат до здраво наставят липсващата част с хубав проводник и добра изолация, и монтират обратно.
Това е процедурата, а къде могат да го направят качествено незнам.
За мен качествено е да си го направиш сам, защото няма да си оставиш ръцете, знеейки че може да изгориш като факел, ако го направиш. ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Yavor_kamenov » 21 Сеп 2010, 14:31

Ами повярвай ми че ако го направя аз ще изгоря със сигурност, за това ще ми трябва и електричарче :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kikianev » 21 Сеп 2010, 16:30

Приятелю, работата е елементарна незнам при теб за какво се налага подмяна но нй често това се дължи на прекъснати проводници следствие на отваряне и затваряне на багажника (изключвам варианта ако е горяла цялата инсталация)та целта е да махнеш шлауха ,да видиш къде са прекъснати ида ги съединиш по цвят ,после изолираш връщаш шлауха иси готов поне при мен беше така.Поздрави
BMW не е страст , BMW е диагноза !

Потребител
Аватар

Мнение от Yavor_kamenov » 21 Сеп 2010, 18:28

kikianev написа:Приятелю, работата е елементарна незнам при теб за какво се налага подмяна но нй често това се дължи на прекъснати проводници следствие на отваряне и затваряне на багажника (изключвам варианта ако е горяла цялата инсталация)та целта е да махнеш шлауха ,да видиш къде са прекъснати ида ги съединиш по цвят ,после изолираш връщаш шлауха иси готов поне при мен беше така.Поздрави

Така е брат, но нямам поялник а и предпочитам някой който се занимава с тези неща да го направи. Аз си намерих един сервиз ще отида утре да видя какво е положението. Иначе са прекъснати проводници защото всичко си ми работи, само не отчита че багавника е затворен, не ще видя направо да ги сменя всички ако са зле. Благодаря все пак :bchug:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 21 Сеп 2010, 19:11

Че то това е 99% от машинката за централното :idea:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Yavor_kamenov » 21 Сеп 2010, 19:41

Ами аз се насочих към този проблем защото когато ми сшетна плафона и отида да размърдам кабелите на багавника той гасне. Може и да си прав защото машинката за заключване на багажника въобще не съществува :D явно е свалена от тоя пед** дето взех колата. Но онзи ден когато не можеше да изгасне плафона отидох и кабелите толкова се нагряха, че по едно време докато ги намествах започнаха да пушат :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: турбо комбайн и ......

Мнение от КЕЛЕША » 21 Сеп 2010, 23:52

cherveia тва е човека 0878358313 Васил
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kikianev » 22 Сеп 2010, 21:26

това че пушат кабелите е от това че дава някъде на късо и то там където мърдаш самия сноп с кабели , а за застраховка щом нети се занимава викни някой да дойде на място защтото можеш да влезнеш в един филм с много серии ,в който главен герой ще си ти . Успех и дано по бързо решиш проблема.

Потребител
Аватар

Мнение от Yavor_kamenov » 25 Сеп 2010, 14:43

Абе то работата стана както си и знаех оправям едно преебават друго. Смениха ми и кабелите под седалките, но за сметка на това ме изкараха че съм закарал кола с прецакано табло с километражи. Та сега започна другият филм да търся километражи като моите и няма намиране, навсякъде има такива до 220км, моите са до 260км/6000об. а ми се щеше да си сложа същите.

Потребител
Аватар

Мнение от Yavor_kamenov » 25 Сеп 2010, 17:51

Ако сложа километраж до 220км ще има ли проблеми, те на жило ли са отвътре. Ние слагахме пробно един от бензиножа и ми направи впечатление че ми покацваше по-високи обороти от тези които поддържа. :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kikianev » 25 Сеп 2010, 20:07

Километража не е на жило,а е на датчик,който е на диференциала и трябва да вземеш същото табло каквото ти е било.В противен случай няма да ти показва коректно данните.Аз съм сменявал на Е 30 като проблема при мене беше ,че диодите на инспекшъна светеха при изваден контактен изваден ключ.Няма да навлизам в подробности за проблема,но взех от друга Е30 напръв поглед идентично,но се оказа ,че нито скороста ,нито оборотите отговаряха на това което е.Също така и електр. часовник не работеше.Таблата се различаваха само по цвят отзад.Мойто беше синьо,др. беше бяло.Допускам ,че и при тебе е така.Успех !

Потребител
Аватар

Мнение от Yavor_kamenov » 25 Сеп 2010, 20:29

kikianev написа:Километража не е на жило,а е на датчик,който е на диференциала и трябва да вземеш същото табло каквото ти е било.В противен случай няма да ти показва коректно данните.Аз съм сменявал на Е 30 като проблема при мене беше ,че диодите на инспекшъна светеха при изваден контактен изваден ключ.Няма да навлизам в подробности за проблема,но взех от друга Е30 напръв поглед идентично,но се оказа ,че нито скороста ,нито оборотите отговаряха на това което е.Също така и електр. часовник не работеше.Таблата се различаваха само по цвят отзад.Мойто беше синьо,др. беше бяло.Допускам ,че и при тебе е така.Успех !

Мерси за инфото бро, аз преди малко си намерих едно което е същото, само че е от ръчка, а мойто е автомат но там вече не вярвам да има някаква разлика двигателите са еднакви. Та ще пробва да го монтирам и ще видим кво ще стане :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Yavor_kamenov » 30 Сеп 2010, 8:57

Тази сутрин тръгвам да излизам от гаража с колата и тя огасна, мъчих я пак запали и пак огасна. Възможно ли е това да е заради километража тъй като го свалих защото блокира

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kikianev » 03 Окт 2010, 20:09

абсурд , според мен

Следваща

Назад към E36